Een probleem melden of de kaart corrigeren (klassieke versie van Maps)

Deze instructies hebben betrekking op de klassieke versie van Google Maps. Hier vindt u de instructies voor de nieuwe versie van Maps. (Welke versie gebruik ik?)

Heeft u gezien dat de informatie voor een adres, straat of routebeschrijving onjuist is of dat er informatie ontbreekt? Of wilt u een bedrijf of andere plaats toevoegen aan de kaart? Vertel ons over veranderingen in de wereld rondom u die nog niet zijn terug te vinden in Google Maps.

Opmerking: de tool 'Een probleem melden' is mogelijk niet beschikbaar in uw land. Als de tool niet wordt weergegeven, kunt u de kaart direct bewerken met Map Maker, indien beschikbaar.

Problemen met de kaart

U kunt diverse problemen met de kaart melden, bijvoorbeeld problemen met adressen, markeringen, postcodes, wegen, routebeschrijvingen en het openbaar vervoer.

1. Open de klassieke versie van Google Maps.
    Opmerking: deze aanwijzingen zijn alleen van toepassing op de klassieke versie van Google Maps.
  2. Klik op Een probleem melden in de rechterbenedenhoek van de kaart. Als de tool niet wordt weergegeven, kunt u de kaart direct bewerken met Map Maker, indien beschikbaar.
  3. Selecteer het type probleem onder 'Probleem met betrekking tot'.
  4. Volg de instructies voor het type probleem dat u meldt. Voor bepaalde categorieën kunt u het vakje 'Stuur me een e-mail wanneer het probleem is verholpen' aanvinken.
  5. Klik op Verzenden.

Problemen met een bedrijf of een andere plaats

Bent u de bedrijfseigenaar? Als u de eigenaar bent van een bedrijf met een vermelding op de kaart, kunt u uw bedrijf claimen en uw bedrijfsvermelding bewerken.

Onjuiste gegevens van een bedrijf of andere plaats op de kaart kunnen worden bewerkt. Zo kunt u bijvoorbeeld wijzigingen voorstellen voor een bedrijfsnaam, adres, telefoon, website en markeringslocatie.

1. Open Google Maps.
  2. Zoek naar een plaats op de kaart en klik op de titel van het resultaat in het linkervenster.
  3. Klik in het informatievenster op meer > Een probleem melden. Als de tool niet wordt weergegeven, kunt u de kaart direct bewerken met Map Maker, indien beschikbaar.
  4. Meld problemen of stel wijzigingen voor met behulp van de tools op deze pagina. Meer informatie over het voorstellen van wijzigingen voor een plaats
  5. Klik op Verzenden.

Een nieuwe plaats toevoegen

U kunt een nieuw bedrijf, een bezienswaardigheid of een andere plaats aan de kaart toevoegen.

1. Centreer de kaart op het gebied waar de plaats of het bedrijf zich bevindt.
  2. Klik op Een probleem melden in de rechterbenedenhoek van de kaart.
  3. Klik op een nieuwe bedrijfslocatie toevoegen onder in het venster.
  4. Volg de instructies om een nieuwe plaats toe te voegen en voeg vervolgens details toe.
  5. Klik op Verzenden.

Overige problemen

• De Street view-afbeelding is onjuist of ongepast. Meer informatie over het melden van een Street View-afbeelding
  • Satellietbeelden moeten worden bijgewerkt. Voor satellietbeelden kunnen op dit moment geen problemen worden gemeld. U kunt wel de tool Follow Your World gebruiken om te achterhalen wanneer nieuwe beelden beschikbaar komen.
  • Ongepaste recensies over een vermelding melden. Als u een ongepaste recensie over een plaats ziet, kunt u via Google+ Lokaal een verzoek verzenden om die recensie te verwijderen.
    1. Zoek de plaats met de ongepaste recensie.
    2. Klik op [aantal] recensies of Schrijf als eerste een recensie om naar de pagina van de plaats in Google+ Lokaal te gaan.
    3. Klik op de vlag naast de recensie.
    4. Vul het formulier in en klik op Verzenden.

Meer informatie over de beleidscriteria voor het verwijderen van recensies

Gerelateerde problemen

De link 'Een probleem melden' wordt grijs weergegeven of is niet beschikbaar

Als de link 'Een probleem melden' grijs wordt weergegeven, kan het bewerken voor deze locatie zijn vergrendeld. Als de tool niet wordt weergegeven, kunt u de kaart direct bewerken met Map Maker, indien beschikbaar.

Veel verbeteringen uitvoeren op de kaart

Deel uw kennis van de wereld door kaartgegevens voor meer dan 200 landen en regio's toe te voegen of te wijzigen met Google Map Maker. Map Maker is alleen in sommige landen beschikbaar.

Google Maps bewerken in Map Maker:

1. Open maps.google.com.
  2. Klik op de knop Bewerken in Map Maker in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  3. Klik op Nieuw of Bewerken. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
Map Maker nu proberen
Inhoud verwijderen om juridische redenen
Als u inhoud wilt melden die volgens u moet worden verwijderd om juridische redenen, gaat u naar onze probleemoplosser Inhoud verwijderen van Google.

Wat gebeurt er met mijn melding?

Uw melding wordt beoordeeld door andere gebruikers, gegevensleveranciers of aan de hand van bestaande informatie op Google Maps. Als gevolg van het grote aantal meldingen dat we ontvangen, kunnen we u mogelijk niet rechtstreeks een antwoord sturen. Als uw melding wordt goedgekeurd, kan het nog enige tijd duren voordat deze op de kaart wordt weergegeven.