Mäta avståndet mellan punkter

Du kan beräkna avståndet mellan två eller flera punkter på kartan. Du kan till exempel mäta avståndet i en rät linje mellan två städer.

Steg 1: Lägg till den första punkten

1. Öppna appen Google Maps Google Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck länge på en plats på kartan. En röd nål visas.
  3. Tryck på platsens namn nedtill på kartan.
  4. På platsens sida rullar du ned och väljer Mät avstånd.

Steg 2: Lägg till nästa punkt eller punkter

1. Flytta kartan så att den röda cirkeln eller hårkorset är på nästa punkt som du vill lägga till.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till längst ned till höger.
  3. Lägg till fler punkter tills du är klar.

Steg 3: Hämta avståndet

1. Längst ned visas det sammanlagda avståndet i mile (mi) eller kilometer (km).
  2. Valfritt: Tryck på Ångra Ångra om du vill ta bort den sista punkten som du lade till. Om du vill ta bort alla punkter trycker du på Mer Mer högst upp till höger följt av Rensa.
  3. Tryck på bakåtpilen längst upp till vänster när du är klar.