Mäta avståndet mellan punkter

Du kan beräkna avståndet mellan två eller flera punkter på kartan. Du kan till exempel mäta avståndet i en rät linje mellan två städer.

1. Öppna Google Maps på datorn. Om du använder Maps i begränsat läge visas en blixt längst ned och du kan inte mäta avståndet mellan punkterna.
  2. Högerklicka på startpunkten.
  3. Välj Mät avstånd.
  4. Skapa vägen som du vill mäta genom att klicka på ett valfritt ställe på kartan. Klicka på valfri annan plats för att lägga till en annan punkt.
  5. Valfritt: Flytta en punkt eller väg genom att dra den och ta bort den genom att klicka på den.
  6. Längst ned visas det totala avståndet i mile (mi) och kilometer (km).
  7. När du är klar klickar du på Stäng Stäng på kortet längst ned.