Mål avstanden mellom punkter

Du kan beregne avstanden mellom to eller flere punkter på kartet. Du kan for eksempel måle avstanden i luftlinje mellom to byer.

Viktig: Hvis du bruker Maps i forenklet modus, kan du ikke måle avstanden mellom punkter. Hvis det er et lynikon nederst, er du i forenklet modus. Finn ut mer om andre versjoner av Google Maps.

Slik måler du avstanden mellom to punkter:

1. Åpne Google Maps på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på startpunktet.
  3. Velg Mål avstanden.
  4. Klikk hvor som helst på kartet for å opprette en bane du kan måle. For å legge til et nytt punkt klikker du på et sted på kartet.
    • Nederst finner du den totale avstanden i engelske mil (mi) og i kilometer (km).
    • Tips: For å flytte et punkt eller en bane, klikk på punktet eller banen og dra. Hvis du vil fjerne et punkt, klikker du på det.
  5. Når du er ferdig, klikker du på Lukk Lukk nederst på kortet.