De afstand tussen punten meten

Je kunt de afstand tussen 2 of meer punten op de kaart meten. Zo kun je bijvoorbeeld de hemelsbrede afstand tussen 2 steden bepalen.

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op een willekeurige plek op de kaart (maar niet op het icoon of de naam van een plaats) en houd je vinger daar. Je ziet nu een rode speld.
  3. Selecteer Afstand meten .
  4. Verplaats de kaart zodat de zwarte cirkel zich op het volgende punt bevindt dat je wilt toevoegen.
  5. Tik rechtsonder op Toevoegen Plus.
    • Onderaan zie je de totale afstand in mijlen (mi) en kilometers (km).
    • Tip: Je kunt meerdere punten toevoegen.
    • Als je het laatst toegevoegde punt wilt verwijderen, tik je op Ongedaan maken Ongedaan maken. Als je alle punten wilt verwijderen, tik je rechtsboven op Meer Meer en dan Wissen.
  6. Tik linksboven op de pijl naar links wanneer je klaar bent.