Pisteiden välisen etäisyyden mittaaminen

Voit mitata kahden tai useamman karttapisteen välisen etäisyyden. Voit esimerkiksi mitata kahden kaupungin välisen etäisyyden suorana linjana.

Tärkeää: Jos käytät Mapsia Yksinkertaistetussa tilassa, et voi mitata pisteiden välistä etäisyyttä. Jos näytön alareunassa näkyy salama, olet Yksinkertaistetussa tilassa. Lue lisää Google Mapsin muista versioista.

Kahden pisteen välisen etäisyyden mittaaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa lähtöpaikkaa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Mittaa etäisyys.
  4. Jos haluat itse luoda mitattavan reitin, klikkaa mitä tahansa kohtaa kartalla. Lisää toinen piste klikkaamalla mitä tahansa kohtaa kartalla.
    • Näytön alareunassa näkyy kokonaisetäisyys maileina (mi) tai kilometreinä (km).
    • Vinkki: Jos haluat siirtää pistettä tai reittiä, klikkaa ja vedä sitä. Voit poistaa pisteen klikkaamalla sitä.
  5. Kun olet valmis, valitse alareunassa olevasta kortista Sulje Sulje.