Mäta avståndet mellan punkter

Du kan mäta avståndet mellan två eller flera punkter på kartan. Du kan till exempel mäta avståndet i en rät linje mellan två orter.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck länge på en plats på kartan som inte är platsens namn eller ikon. En röd nål visas.
  3. Välj Mät avstånd .
  4. Flytta kartan så att den svarta cirkeln är placerad på nästa punkt som du vill lägga till.
  5. Tryck på Lägg till Plus längst ned till höger.
    • Nedtill på skärmen ser du det totala avståndet i mile (mi) och kilometer (km).
    • Tips! Du kan lägga till flera punkter samtidigt.
    • Tryck på Ångra Ångra om du vill ta bort den senaste punkten du lade till. Om du vill ta bort alla punkter trycker du på Mer Mer högst upp till höger följt av Rensa.
  6. Tryck på bakåtpilen högst upp till vänster när du är klar.