Tillgänglighet i Google Maps

Du kan använda ett skärmläsningsprogram, kortkommandon och andra funktioner för att göra din Google Maps-upplevelse mer tillgänglig.

Använda en skärmläsare

Du kan använda Google Maps med följande webbläsare och skärmläsare:

• Chrome med ChromeVox på Chromebooks
  • Firefox med NVDA eller JAWS i Windows
  • Safari med VoiceOver på Mac

Använda tangentbordet

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Tryck på Tab på tangentbordet tills kartan är i fokus.
  3. En del av kartan markeras med en fyrkant. Nedanför fyrkanten visas en numrerad lista med platser i området. Här kan du:
    • Flytta runt på kartan: använd piltangenterna. Tips! Om du vill flytta kartan en fyrkant i taget håller du in Skift och trycker på piltangenterna.
    • Zooma in eller ut på kartan: tryck på plus- (+) eller minustangenterna (-).
    • Läsa mer om en plats: tryck på motsvarande siffra för platsen.
    • Tips! Om det finns fler än sju platser i det markerade området kan du:
      • trycka på 9 för att visa fler platser
      • trycka på 8 för att återgå till tidigare platser.

Hitta kortkommandon

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Tryck på Ctrl + /. En lista med genvägar visas på skärmen.

Hitta kollektivtrafik som är tillgänglig med rullstol

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Ange destinationen i sökfältet.
  3. I resultatlistan klickar du på önskad plats.
  4. Klicka på Vägbeskrivningar och sedan Kollektivtrafik Kollektivtrafik.
  5. Klicka på Alternativ.
  6. Under Rutter klickar du på Tillgänglig med rullstol.
  7. Välj en rutt.

Förstora kartan

1. Öppna Google Maps på datorn.
    • Se till att kartan är i fokus.
  2. Använd tangentbordet för att förstora information på en karta med zoom på sidan.
    • Zooma in: Tryck på Ctrl och + eller på  och +
    • Zooma ut: Tryck på Ctrl + - eller på  + -
    • Återställ: Tryck på Ctrl + 0 eller på + 0.