Hjælpefunktioner i Google Maps

Du kan bruge en skærmlæser, tastaturgenveje og andre hjælpefunktioner for at forbedre Google Maps-oplevelsen.

Brug en skærmlæser

Du kan bruge Google Maps sammen med disse browsere og skærmlæsere:

• Chrome med ChromeVox på Chromebooks
  • Firefox med NVDA eller JAWS i Windows
  • Safari med VoiceOver på Mac

Brug tastaturet

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Tryk på tabulatortasten på tastaturet, indtil kortet er i fokus.
  3. En del af kortet fremhæves med en firkant. Under firkanten kan du se en nummereret liste over steder i det pågældende område. Herfra kan du gøre følgende:
    • Flytte rundt på kortet: Brug piletasterne. Tip! Hvis du vil flytte kortet én firkant, skal du holde Shift nede og trykke på piletasterne.
    • Zoome ind eller ud på kortet: Tryk på tasten Plus (+) eller Minus (-).
    • Få flere oplysninger om et sted: Tryk på det tal, der er knyttet til stedet.
    • Tip! Hvis der er flere end 7 steder i det fremhævede område:
      • Tryk på 9 for at se flere steder.
      • Tryk på 8 for at gå tilbage til steder, du allerede har fået vist.

Find tastaturgenveje

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Tryk på Ctrl +/. Der vises en liste over genveje på skærmen.

Find handicapvenlig offentlig transport

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Angiv din destination i søgefeltet.
  3. Klik på det ønskede sted på listen over resultater.
  4. Klik på Rutevejledning og derefter Offentlig transport Off. trans..
  5. Klik på Muligheder.
  6. Klik på Kørestolsegnet under "Ruter".
  7. Vælg din rute.

Forstør dit kort

1. Åbn Google Maps på din computer.
    • Sørg for, at dit kort er i fokus.
  2. Hvis du vil forstørre oplysninger på et kort med sidezoom, skal du bruge dit tastatur.
    • Sådan zoomer du ind: Tryk på Ctrl og + eller og +
    • Sådan zoomer du ud: Tryk på Ctrl + - eller + -
    • Sådan nulstiller du: Tryk på Ctrl + 0 eller + 0