I løpet av de neste månedene blir navnet på innstillingen Posisjonslogg endret til Tidslinje. Hvis Posisjonslogg er slått på i kontoen din, kan det hende du ser Tidslinje i app- og kontoinnstillinger.

Konfigurer en kjøretøyprofil i Google Maps-appen

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Android-telefoner og -nettbrett

Hvis du har en bil, kan du opprette en kjøretøyprofil i Google Maps.

Endre kjøretøyinnstillingene

1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Innstillinger og så Kjøretøyet ditt.
  3. Velg motortypen basert på kjøretøyet du kjører:
    • Hvis kjøretøyet har forbrenningsmotor, velger du Bensin eller Diesel.
    • Hvis kjøretøyet går på komprimert naturgass eller flytende petroleumsgass, velger du Bensin.
    • Hvis du kjører en hybrid eller en ladbar hybrid som hovedsakelig bruker drivstoff, velger du Hybrid.
      • Velg kompatible ladekontakter og adaptere hvis det er aktuelt.
    • Hvis du kjører en elbil eller en ladbar hybrid som hovedsakelig bruker strøm, velger du Elbil.
      • Velg kompatible ladekontakter og adaptere.

Endre kjøretøyprofilen når du har fått veibeskrivelse

1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Søk etter eller trykk på et sted på kartet.
  3. Trykk på Veibeskrivelse.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Alternativer og så Kjøretøyet ditt.
  5. Velg motortype.

Søk etter kompatible ladestasjoner for elbiler

Hvis kjøretøyprofilen er satt til «Hybrid» eller «Elbil», kan du søke etter ladestasjoner med kompatible ladekontakter:

1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Søk etter ladestasjoner.
  3. Under «Ladekontakter» trykker du på Alle ladekontakter eller Ladekontaktene dine.

Koble kjøretøyprofilen til Google Maps

Hvis Google Maps er innebygd i kjøretøyet, kan du koble det til Google Maps-appen på mobilenheten din. Kompatible ladekontakter for kjøretøyet vises automatisk på kjøretøyprofilen og i søkeresultatene for ladestasjoner.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på mobilenheten.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger Innstillinger og så Kjøretøyet ditt.
  3. Under «Tilkoblede kjøretøy» velger du kjøretøyet du vil koble til.