Sijaintihistoria-asetuksen nimeksi vaihtuu lähikuukausina "Aikajana". Jos sijaintihistoria on päällä tililläsi, aikajana saattaa löytyä sovelluksen ja tilin asetuksista.

Ajoneuvoprofiilin luominen Google Maps ‐sovelluksessa

Huom. Tämä ominaisuus on käytettävissä ainoastaan Android-puhelimissa ja -tableteissa.

Jos ajat autoa, voit luoda Google Mapsiin ajoneuvoprofiilin.

Ajoneuvoasetusten muuttaminen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Napauta profiilikuvaa tai alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Ajoneuvosi.
  3. Valitse käyttämäsi ajoneuvon moottorityyppi:
    • Jos ajat polttomoottoriajoneuvoa, valitse Bensiini tai Diesel.
    • Jos ajat paineistettua maakaasua (CNG) tai nestekaasua (LPG) käyttävää ajoneuvoa, valitse Kaasu.
    • Jos ajat hybridiä tai lataushybridiä, joka käyttää pääasiassa polttoainetta, valitse Hybridi.
      • Valitse tarvittaessa yhteensopivat pistokkeet ja adapterit.
    • Jos ajat sähköajoneuvoa tai lataushybridiä, joka käyttää pääasiassa sähköä, valitse Sähkö.
      • Valitse yhteensopivat pistokkeet ja adapterit.

Ajoneuvoprofiilin muuttaminen ajo-ohjeiden saamisen jälkeen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta Reittiohjeet.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Ajoneuvosi.
  5. Valitse moottorin tyyppi.

Yhteensopivien latausasemien hakeminen

Jos ajoneuvoprofiiliksi on valittu "Hybridi" tai "Sähkö", voit hakea latausasemia, joissa on yhteensopivia sähköajoneuvon pistokkeita:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Tee haku latausasemat.
  3. Valitse Sähköajoneuvon pistokkeet ‐kohdasta Kaikki pistokkeet tai Omat pistokkeet.

Ajoneuvoprofiilin yhdistäminen Google Mapsiin

Jos Google Maps on sisäänrakennettu ajoneuvoosi, voit yhdistää sen mobiililaitteesi Google Maps ‐sovellukseen. Yhteensopivat pistokkeet näkyvät automaattisesti ajoneuvoprofiilissasi ja latausaseman hakutuloksissa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Napauta profiilikuvaa tai alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Ajoneuvosi.
  3. Valitse Yhdistetyt ajoneuvot ‐kohdasta ajoneuvo, jonka haluat yhdistää.