Samenwerken en delen

U kunt nog steeds uw Mijn kaarten maken en bewerken in Google Maps. Of probeer Maps Engine Lite (bèta), onze nieuwe tool voor het maken van kaarten. Met deze tool kunt u locaties uit een spreadsheet importeren, lagen gebruiken om verschillende typen inhoud te visualiseren, of eenvoudig plaatsen, lijnen en vormen tekenen en toevoegen.

Samenwerken met anderen

Nadat u een kaart heeft gemaakt, kunt u anderen uitnodigen aan uw kaart bij te dragen en deze te bewerken. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Maak of bewerk een kaart door de naam te selecteren onder Mijn plaatsen.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op Bijdragen (in het blauw). Er wordt een dialoogvenster weergegeven.
  3. U heeft de volgende mogelijkheden:
    • Mensen uitnodigen als bijdragers
    • Een bericht toevoegen
    • Bijdragers toestaan om anderen uit te nodigen
    • Iedereen toestaan om deze kaart te bewerken
    • Bijdragers toevoegen
  4. Klik op Uitnodigingen verzenden. Google Maps stuurt een uitnodiging naar alle bijdragers die u heeft opgegeven.

Kaarten delen

Nadat u een kaart heeft gemaakt, kunt u deze met anderen delen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open de kaart die u wilt delen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van het linkerdeelvenster op de linkknop . Hierdoor wordt de URL van de kaart automatisch gemarkeerd.
  3. Deel deze URL door de URL te kopiëren (door met de rechtermuisknop te klikken of CTRL+C te gebruiken) en te plakken in uw website/blog.
  4. U kunt ook in de rechterbovenhoek van het venster op de knop Verzenden klikken en de gewenste e-mailadressen invoeren.
Bekijk deze video over hoe u uw aangepaste kaart kunt delen en insluiten in een website.

Gerelateerde onderwerpen:

Openbare en niet-openbare kaarten

U kunt ervoor kiezen om uw kaarten wel of niet openbaar te maken.

Openbare kaarten zijn kaarten die u online wilt plaatsen en met iedereen wilt delen. Openbare kaarten worden opgenomen in de zoekresultaten voor Google Zoeken. Als u dit wilt doen, geeft u 'site:maps.google.com' op in de zoekbalk, gevolgd door de titel van de kaart of de gewenste zoekterm (zoals 'site:maps.google.com tankstation').

Niet-openbare kaarten zijn kaarten die u alleen met bepaalde mensen wilt delen. URL's van niet-openbare kaarten in Google Maps zijn wel toegankelijk, maar worden niet opgenomen in de resultaten van Google Zoeken. Ze lijken dus op een geheim telefoonnummer: iedereen die de URL van de kaart kent, kan de kaart bekijken of delen met anderen.

Als u een openbare kaart wijzigt in een niet-openbare kaart, kan het een tijdje duren voordat de kaart verdwijnt uit de resultaten van Google Zoeken. Als uw kaart nog steeds wordt vermeld, komt dat waarschijnlijk doordat de kaart nog niet opnieuw is geïndexeerd door Google Zoeken nadat u de instelling heeft gewijzigd.

Uw kaart instellen als 'Openbaar' of 'Niet openbaar':

1. Klik op Mijn plaatsennbsp;> Kaarten. Er wordt een lijst met uw kaarten weergegeven. Klik op de desbetreffende kaart om deze weer te geven.
  2. Klik op de rode knop Bewerken.
  3. Selecteer Openbaar of Niet openbaar.
  4. Klik op Opslaan.

U kunt deze instelling op elk gewenst moment wijzigen. Houd er echter rekening mee dat alle kaarten een toegankelijke URL hebben. Iedereen die de URL van een niet-openbare kaart heeft, kan deze delen met anderen - ook door ernaar te linken of de kaart in te sluiten in een andere webpagina. Die andere webpagina's kunnen wel voorkomen in de resultaten van Google Zoeken. Over het algemeen raden we u aan geen kaarten te maken die u niet met anderen wilt delen.

Uw kaarten weergeven in Google Earth

Als u Google Earth op uw computer heeft geïnstalleerd, kunt u uw kaarten weergeven in Google Earth. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Maak of open een aangepaste kaart.
  2. Klik in het linkerdeelvenster op KML of het KML-pictogram. Google Maps uploadt een KML-bestand naar uw computer dat u kunt openen in Google Earth.