Tee yhteistyötä ja jaa

Voit edelleen luoda ja muokata omia karttoja Google Mapsissa. Voit myös kokeilla uutta Maps Engine Lite (beta) -kartanpiirtotyökalua. Sen avulla voit tuoda sijainteja laskentataulukoista, havainnollistaa eri sisältötyyppejä tasojen avulla sekä piirtää ja lisätä paikkoja, viivoja ja muotoja.

Yhteiskäyttö muiden kanssa

Kun olet luonut kartan, voit kutsua muita käyttäjiä muokkaamaan sitä kanssasi. Toimi näin:

1. Siirry Omat paikat -kohtaan ja luo kartta tai muokkaa aiemmin luotua karttaa valitsemalla sen nimi.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisessa paneelissa olevaa sinistä Yhteiskäyttö-linkkiä. Näkyviin tulee valintaikkuna.
  3. Valitse tai kirjoita jokin seuraavista:
    • kutsu ihmisiä yhteistyökumppaneiksi
    • lisää viesti
    • salli yhteistyökumppanien kutsua muita yhteistyökumppaneiksi
    • salli kenen tahansa muokata tätä karttaa
    • lisää yhteiskäyttäjiä.
  4. Valitse Lähetä kutsut. Google Maps lähettää kutsun määrittämillesi yhteiskäyttäjille.

Karttojen jakaminen

Kun olet luonut kartan, voit jakaa sen muiden kanssa. Toimi näin:

1. Avaa kartta, jonka haluat jakaa.
  2. Klikkaa vasemmanpuoleisen paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa linkkipainiketta . Kartan URL-osoite korostetaan automaattisesti.
  3. Voit jakaa URL-osoitteen kopioimalla sen (klikkaamalla hiiren kakkospainiketta tai painamalla Ctrl+C-näppäinyhdistelmää) ja liittämällä sen verkkosivustoosi tai blogiisi.
  4. Voit myös klikata ruudun oikeassa yläkulmassa olevaa Lähetä-painiketta ja antaa haluamasi sähköpostiosoitteen.
Tutustu omien karttojen upottamisesta ja jakamisesta kertovaan videoon.

Vastaavat aiheet:

Tietoja julkisista ja salaisista kartoista

Voit tehdä kartastasi julkisen tai salaisen.

Julkiset kartat ovat karttoja, jotka haluat julkaista ja jakaa kaikkien kanssa. Julkiset kartat näkyvät Google-haun hakutuloksissa. Toimi näin: kirjoita hakukenttään site:maps.google.com ja kartan nimi tai haluamasi hakutermi (esim. site:maps.google.com huoltoasemat).

Salaiset kartat ovat karttoja, jotka haluat jakaa vain tiettyjen ihmisten kanssa. Google Mapsin salaisten karttojen URL-osoitteet ovat edelleen yleisesti käytettävissä, mutta niitä ei näytetä Google-hakutuloksissa. Toimintaperiaate on siis sama kuin salaisilla puhelinnumeroilla: henkilö, joka tietää kartan URL-osoitteen, voi tarkastella sitä ja kertoa siitä muille.

Jos muutat julkisen kartan salaiseksi, voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin se lakkaa näkymästä Google-hakutuloksissa. Jos karttasi on edelleen hakutuloksissa, se johtuu todennäköisesti siitä, että Google-haku ei ole vielä indeksoinut sitä uudelleen asetuksen muuttamisen jälkeen.

Voit muuttaa kartan julkiseksi tai salaiseksi seuraavasti:

1. Valitse Omat paikat > Maps. Näet luettelon omista kartoistasi. Näytä haluamasi kartta klikkaamalla sitä.
  2. Klikkaa punaista Muokkaa -painiketta.
  3. Valitse Julkinen tai Ei luettelossa.
  4. Klikkaa Tallenna.

Voit muuttaa asetusta milloin tahansa. Muista kuitenkin, että jokaisella kartalla on julkinen URL-osoite. Henkilöt, jotka tietävät salaisen kartan URL-osoitteen, voivat siis kertoa kartasta muille esimerkiksi linkittämällä siihen tai upottamalla sen toiselle verkkosivulle. Tällaiset muut verkkosivut voivat näkyä Google-hakutuloksissa. Suosittelemme, että et luo karttoja, joita et halua muiden näkevän.

Karttojen tarkastelu Google Earthissa

Jos olet asentanut tietokoneeseesi Google Earthin, voit katsella omia karttojasi Google Earthissa. Toimi näin:

1. Luo tai avaa oma kartta.
  2. Klikkaa vasemman paneelin KML-linkkiä tai KML-kuvaketta. Google Maps lähettää tietokoneeseesi KML-tiedoston, jonka voit avata Google Earthissa.