Kaartelementen toevoegen

U kunt nog steeds uw Mijn kaarten maken en bewerken in Google Maps. Of probeer Maps Engine Lite (bèta), onze nieuwe tool voor het maken van kaarten. Met deze tool kunt u locaties uit een spreadsheet importeren, lagen gebruiken om verschillende typen inhoud te visualiseren, of eenvoudig plaatsen, lijnen en vormen tekenen en toevoegen.

Bekijk hoe u lijnen tekent in Mijn kaarten.

Met Mijn kaarten van Google kunt u eenvoudig plaatsmarkeringen, lijnen, vormen en zoekopdrachten aan uw kaart toevoegen.

Een plaatsmarkering toevoegen aan uw kaart:

1. Maak of open een kaart en klik op Bewerken om naar de bewerkingsmodus te gaan.
  2. Klik op het blauwe pictogram van een plaatsmarkering Knop plaatsmarkering. De cursor verandert in het pictogram met een kruismarkering (X). De kruismarkering geeft aan waar de plaatsmarkering wordt neergezet.
     Pictogram plaatsmarkering
  3. Verplaats de cursor naar de juiste locatie. Als u deze plaatsmarkering wilt annuleren, drukt u op de Escape-toets.
  4. Klik om de markering te plaatsen. De plaatsmarkering wordt op de gewenste plaats neergezet.
  5. Voeg een titel en beschrijving toe.
  6. U kunt het pictogram van de plaatsmarkering aanpassen door in de rechterbovenhoek van het informatievenster op het pictogram te klikken. U kunt bovendien uw eigen pictogram toevoegen.
  7. Klik op OK om het element op te slaan wanneer u klaar bent.

Een lijn toevoegen aan uw kaart:

1. Maak of open een kaart en klik op Bewerken om naar de bewerkingsmodus te gaan.
  2. Klik op het pictogram van een lijn knop Lijn en selecteer 'Een lijn tekenen' in de vervolgkeuzelijst. De cursor verandert in een kruismarkering (X):
    Een lijn toevoegen
  3. Verplaats de cursor naar de juiste locatie en klik om met de lijn te beginnen. Als u deze lijn wilt annuleren, drukt u op de Escape-toets.
  4. Klik op elk punt van de lijn.
  5. Dubbelklik op het laatste eindpunt om uw lijn te bevestigen.
  6. Voeg een titel en beschrijving toe.
  7. U kunt de kleur, transparantie en breedte van de lijn aanpassen en aangeven of deze automatisch de weg moet volgen, door in de rechterbovenhoek van het informatievenster op het kleurenschema te klikken.
  8. Klik op OK om het element op te slaan wanneer u klaar bent.

Een vorm toevoegen aan uw kaart:

1. Maak of open een kaart en klik op Bewerken om naar de bewerkingsmodus te gaan.
  2. Klik op het pictogram van een vorm knop Vorm en selecteer 'Een vorm tekenen' in de vervolgkeuzelijst. De cursor verandert in een kruismarkering (X):
    Een vorm toevoegen
  3. Verplaats de muisaanwijzer naar de desbetreffende locatie en klik om te beginnen met het tekenen van de vorm. Als u deze vorm wilt annuleren, drukt u op de Escape-toets.
  4. Klik op elk eindpunt van uw vorm.
  5. Dubbelklik op het beginpunt of het laatste eindpunt om de vorm te voltooien.
  6. Voeg een titel en beschrijving toe.
  7. U kunt ook de kleur en transparantie van de vorm aanpassen door in de rechterbovenhoek van het informatievenster op het kleurenschema te klikken.
  8. Klik op OK om het element op te slaan wanneer u klaar bent.

Een plaats toevoegen vanuit een zoekresultaat:

U kunt adressen en bedrijven zoeken en items uit uw zoekresultaten opslaan op de kaart. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Maak of open een kaart en klik op Bewerken om naar de bewerkingsmodus te gaan.
  2. Zoek het bedrijf of adres dat u wilt toevoegen. De resultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster. Klik op de vermelding of kaartmarkering die u wilt opslaan.
  3. Klik op Opslaan in het informatievenster. Het resultaat wordt als plaatsmarkering naar de kaart gekopieerd.
  4. Bewerk desgewenst de titel en beschrijving.
  5. Klik op OK om het element op te slaan wanneer u klaar bent.

Items op uw kaart sorteren

Nadat u items zoals plaatsmarkeringen of lijnen heeft toegevoegd aan uw kaart, kunt u de volgorde wijzigen waarin deze worden weergegeven in het linkerdeelvenster. Hiervoor klikt u op het gewenste item en sleept u het naar de juiste plaats in de lijst onder aan het linkerdeelvenster.

Lees hoe u kaartelementen kunt bewerken nadat u ze heeft gemaakt.