Lisää karttakohteita

Voit edelleen luoda ja muokata omia karttoja Google Mapsissa. Voit myös kokeilla uutta Maps Engine Lite (beta) -kartanpiirtotyökalua. Sen avulla voit tuoda sijainteja laskentataulukoista, havainnollistaa eri sisältötyyppejä tasojen avulla sekä piirtää ja lisätä paikkoja, viivoja ja muotoja.

Tutustu viivojen piirtämiseen Omissa kartoissa.

Googlen Omat kartat -ominaisuuden avulla paikkamerkitsinten, viivojen, muotojen ja karttaan kohdistuvien hakujen lisääminen on helppoa.

Paikkamerkitsimen lisääminen karttaan:

1. Luo tai avaa kartta ja siirry muokkaustilaan klikkaamalla Muokkaa.
  2. Klikkaa sinistä paikkamerkitsinkuvaketta Paikkamerkitsinkuvake. Osoittimesi muuttuu kuvakkeeksi, jossa on "X"-tähtäin. Ristikko osoittaa, mihin paikkamerkki sijoittuu.
     Paikkamerkitsinkuvake
  3. Siirrä osoitin oikeaan kohtaan. Jos haluat hylätä tämän paikkamerkitsimen, paina Esc-näppäintä.
  4. Aseta paikkamerkitsin klikkaamalla. Paikkamerkitsimen pitäisi ponnahtaa paikoilleen.
  5. Anna otsikko ja kuvaus.
  6. Voit muuttaa paikkamerkitsimen kuvaketta klikkaamalla tietoikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta. Voit lisätä myös oman kuvakkeesi.
  7. Kun olet valmis, tallenna klikkaamalla OK.

Viivan lisääminen karttaan:

1. Luo tai avaa kartta ja siirry muokkaustilaan klikkaamalla Muokkaa.
  2. Klikkaa viivakuvaketta Viivapainike ja valitse avattavasta valikosta Piirrä viiva. Osoittimesi näkyy "X"-tähtäimenä:
    Lisää viiva -kuvake
  3. Siirrä osoitin oikeaan kohtaan ja aloita viivan piirtäminen klikkaamalla. Jos haluat hylätä tämän viivan, paina Esc-näppäintä.
  4. Klikkaa viivan jokaisessa pisteessä.
  5. Lopeta viivan piirtäminen kaksoisklikkaamalla päätepisteessä.
  6. Anna otsikko ja kuvaus.
  7. Voit myös muuttaa viivan väriä, läpinäkyvyyttä ja leveyttä sekä sitä, seuraako se automaattisesti teitä, klikkaamalla tietoikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa väriviuhkaa.
  8. Kun olet valmis, tallenna klikkaamalla OK.

Muodon lisääminen karttaan:

1. Luo tai avaa kartta ja siirry muokkaustilaan klikkaamalla Muokkaa.
  2. Klikkaa viivakuvaketta Viivapainike ja valitse avattavasta valikosta Piirrä viiva. Osoittimesi näkyy "X"-tähtäimenä:
    Lisää viiva -kuvake
  3. Siirrä osoitin oikeaan kohtaan ja aloita muodon piirtäminen klikkaamalla. Jos haluat hylätä tämän muodon, paina Esc-näppäintä.
  4. Klikkaa muodon jokaisessa pisteessä.
  5. Lopeta muodon piirtäminen kaksoisklikkaamalla viimeistä päätepistettä tai klikkaamalla aloituspistettä.
  6. Anna otsikko ja kuvaus.
  7. Voit myös muuttaa muodon väriä ja läpinäkyvyyttä klikkaamalla tietoikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa väriviuhkaa.
  8. Kun olet valmis, tallenna klikkaamalla OK.

Paikan lisääminen hakutuloksista:

Voit hakea osoitteita ja yrityksiä ja tallentaa hakutulostesi kohteet kartallesi. Toimi seuraavasti:

1. Luo tai avaa kartta ja siirry muokkaustilaan klikkaamalla Muokkaa.
  2. Hae lisättävää yritystä tai osoitetta. Hakutulokset näkyvät Hakutulokset-palkissa vasemmalla. Klikkaa tallennettavaa yritystietoa tai karttamerkitsintä.
  3. Valitse ikkunasta Tallenna kohteeseen.... Hakutulos kopioidaan karttaasi paikkamerkitsimenä.
  4. Muokkaa halutessasi otsikkoa tai kuvausta.
  5. Kun olet valmis, tallenna klikkaamalla OK.

Kartan kohteiden lajittelu

Kun olet lisännyt karttaasi kohteita, kuten paikkamerkitsimiä tai viivoja, voit muuttaa niiden näkymisjärjestystä vasemmassa paneelissa seuraavasti: Vedä ja pudota jokin kohde haluamaasi paikkaan vasemman paneelin alaosan luettelossa. Lue lisää karttaominaisuuksien muokkaamisesta niiden luomisen jälkeen.

Lue lisää karttaominaisuuksien muokkaamisesta niiden luomisen jälkeen.