Dela kartan

Oavsett om du har hittat en cool plats eller har bra vägbeskrivningar, kan du dela din karta med andra via e-post, Google+, Facebook, Twitter eller SMS.

1. Öppna Google Maps.
  2. Skapa en karta eller hämta vägbeskrivningar.
  3. När du vill dela klickar du på huvudmenyn .
  4. Välj Dela eller bädda in karta.
     Om du inte ser Dela eller bädda in karta klickar du i stället på Länka till kartan.
  5. [Valfritt] Markera kryssrutan vid Kort webbadress för att skapa en kortare länk till webbsidan.
  6. Markera länken genom att dubbelklicka på den och kopiera den genom att trycka på CTRL+C (för PC) eller ⌘+C (för Mac).
  7. Klistra in länken genom att trycka på CTRL+V (för PC) eller ⌘+V (för Mac) där du vill dela kartan, till exempel i ett e-postmeddelande eller i ett inlägg i Google+.

Du kan också kopiera webbadressen från webbläsarens adressfält i alla webbläsare utom Internet Explorer 8 eller 9.

Vad du kan dela

Du kan dela följande typer av kartor:

• En plats, ett företag eller en adress

• En sökning efter vägbeskrivningar.

• En Street View-bild.

Du kan inte dela följande typer av kartor från Google Maps:

• En karta med dina sparade positioner (dessa är privata och visas endast för dig)

• En karta med avståndsmått

• En skärmdump eller bild på själva kartan

Fördelar med en kort webbadress

Genom att dela en kort webbadress får du mer plats att tala om vad du tänker på. Till exempel är den korta webbadressen http://goo.gl/l6MS lättare att dela än den långa webbadressen http://googleblog.blogspot.com/2009/12/making-urls-shorter-for-google-toolbar.html. Läs mer om Google URL shortener.