Dela en karta eller vägbeskrivning med andra

Du kan dela en position, vägbeskrivning eller karta. Du kan dela

• en plats, ett företag eller en adress
  • en sökning efter vägbeskrivningar
  • en Street View-bild.

Du kan inte dela

• en karta med sparade platser som är privata
  • en karta med avståndsmått
  • en skärmdump eller bild på själva kartan.

Dela en karta eller position

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Öppna vägbeskrivningen, kartan eller Street View-bilden du vill dela.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp.
  4. Välj Dela eller bädda in karta. Om alternativet inte syns klickar du på Länka till kartan.
    • Valfritt: Markera kryssrutan vid Kort webbadress om du vill skapa en kortare webbsideslänk.
  5. Kopiera och klistra in länken där du vill dela kartan.

Bädda in en karta eller vägbeskrivning

Obs! Trafik och annan Maps-information kanske inte alltid är tillgänglig i den inbäddade kartan.

1. Öppna Google Maps.
  2. Öppna vägbeskrivningen, kartan eller Street View-bilden du vill bädda in.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  4. Klicka på Dela eller bädda in karta.
  5. Klicka på Bädda in karta.
  6. Välj önskad storlek genom att klicka på nedåtpilen Nedåtpil till vänster om textrutan.
  7. Kopiera texten i rutan. Klistra in den i HTML-koden på din webbplats eller blogg.