Dela kartor (klassiska Maps)

Dessa instruktioner gäller för klassiska Maps. Se delningsinstruktioner för nya Maps. (Vilken version använder jag?)

Om du vill dela en karta eller en uppsättning sökresultat:

1. Öppna klassiska Google Maps.
    Obs! Dessa instruktioner gäller endast för klassiska Maps.
  2. Sök efter den plats som du vill dela och klicka sedan på knappen Länk i Maps längst upp i den vänstra panelen.
  3. Kopiera webbadressen eller klicka på Skicka om du vill skicka länken till en annan person via e-post. för fler alternativ.

Du kan dela kartor på några olika sätt (beroende på var du befinner dig):

• Klistra in länk i e-postmeddelande eller chatt: I det här fältet visas en webbadress som du kan kopiera och klistra in. Klicka på Kort webbadress om du vill förkorta länken.
  • Klistra in HTML för att bädda in på webbplats: Du kan kopiera och klistra in den här HTML-koden om du vill bädda in kartan på din webbplats. Klicka på Anpassa och förhandsgranska inbäddad karta om du vill justera kartans storlek och förhandsgranska hur den inbäddade kartan kommer att se ut. Läs mer om hur du bäddar in en karta.

Dela till bil eller GPS

Om du vill dela uppgifter om ett visst företag klickar du på Skicka i företagets infofönster.

Om du är inloggad på ditt Google-konto visas några ytterligare alternativ för vart du kan skicka kartan, vägbeskrivningen eller företagsinformationen.

• Bil: Med detta alternativ kan du skicka information om t.ex. en adress eller ett företag till vissa bilmärken.
  • GPS: Du kan skicka information om företag och platser till ditt navigeringshjälpmedel.
Obs! Skicka till telefon är inte längre tillgängligt i klassiska Google Maps.
Om du vill ha mer information om hur du lägger till en Google Maps-karta på din webbplats kan du besöka http://developers.google.com/maps