Bädda in en karta eller dela en plats

När du använder Maps på en dator kan du bädda in en karta, Street View-bild, vägbeskrivningar eller ett sökfält på din webbplats eller blogg. Via en dator, mobiltelefon eller surfplatta kan du även dela platser och kartor med andra via e-post, Google+, Facebook, Twitter eller textmeddelande.

Bädda in en karta eller vägbeskrivningar

Följ stegen nedan om du vill bädda in en karta eller vägbeskrivningar på en webbplats eller blogg.

1. Öppna Google Maps.
  2. Kontrollera att kartan, Street View-bilden eller vägbeskrivningarna som du vill bädda in visas på kartan.
  3. Klicka på menyn högst upp till vänster.
  4. Klicka på Dela eller bädda in karta.
  5. Välj Bädda in karta högst upp i rutan som visas.
  6. Välj önskad storlek. Kopiera sedan HTML-koden för inbäddning och klistra in den i källkoden på din webbplats eller blogg.

Obs!

• Om du använder Maps i Begränsat läge kan du inte bädda in en karta.
  • Trafikinformation och andra uppgifter från Maps kanske inte visas i den inbäddade kartan.

Dela en karta eller plats

Följ stegen nedan om du vill dela en länk till din karta med andra.

1. Öppna Google Maps.
  2. Kontrollera att kartan, Street View-bilden eller vägbeskrivningarna som du vill dela visas på kartan.
  3. Klicka på menyn när du är redo att dela.
  4. Välj Dela eller bädda in karta. Om det alternativet inte syns klickar du på Länka till kartan.
  5. Valfritt: markera kryssrutan vid Kort webbadress om du vill att länken ska vara kort.
  6. Kopiera och klistra in länken där du vill dela kartan, t.ex. i ett e-postmeddelande eller inlägg på Google+.

Tips: Du kan även kopiera webbadressen från webbläsarens adressfält i alla webbläsare utom Internet Explorer 8 och 9.

Vad du kan och inte kan dela

Du kan dela

• en plats, ett företag eller en adress
  • en sökning efter vägbeskrivningar
  • en Street View-bild.

Du kan inte dela

• en karta med sparade platser som är privata
  • en karta med avståndsmått
  • en skärmdump eller bild på själva kartan.