Dela kartan

Oavsett om du har hittat en cool plats eller har bra vägbeskrivningar, kan du dela din karta med andra via e-post, Google+, Facebook, Twitter eller SMS.

Skapa en karta eller hämta vägbeskrivningar.

1. Öppna Google Maps.
  2. Skapa en karta eller hämta vägbeskrivningar.
  3. När du vill dela klickar du på huvudmenyn .
  4. Välj Dela eller bädda in karta.
     Om du inte ser Dela eller bädda in karta klickar du i stället på Länka till kartan.
  5. Markera länken genom att dubbelklicka på den och kopiera den genom att trycka på CTRL+C (för PC) eller ⌘+C (för Mac).
  6. Klistra in länken genom att trycka på CTRL+V (för PC) eller ⌘+V (för Mac) där du vill dela kartan, till exempel i ett e-postmeddelande eller i ett inlägg i Google+.

Du kan också kopiera länken från webbläsarens adressfält. Om du använder Maps i Internet Explorer 8 eller 9 kan du inte kopiera och klistra in webbadressen.

Vad du kan dela

Du kan dela följande typer av kartor:

• En plats, ett företag eller en adress.

• En sökning efter vägbeskrivningar.

• En Street View-bild.

Du kan inte dela följande typer av kartor från Google Maps:

• En karta med dina sparade platser (dessa är privata och visas endast för dig).

• En karta med avståndsmätning.

• En skärmdump eller bild på själva kartan.

Fördelar med en kort webbadress

Genom att dela en kort webbadress får du mer plats att tala om vad du tänker på. Till exempel är den korta webbadressen http://goo.gl/l6MS lättare att dela än den långa webbadressen http://googleblog.blogspot.com/2009/12/making-urls-shorter-for-google-toolbar.html. Läs mer om Google URL Shortener

Laura är Google Maps-expert och har skrivit den här hjälpsidan. Skicka feedback om sidan till henne.

Till hur stor hjälp är denna artikel:

Feedbacken har registrerats. Tack!
  • Inte alls till någon hjälp
  • Inte till så stor hjälp
  • Till viss hjälp
  • Till stor hjälp
  • Extremt stor hjälp