Dela kartan

Har du hittat en cool plats? Har du en användbar vägbeskrivning? Du kan dela din karta med andra via e-post Google+, Facebook, Twitter eller textmeddelanden.

Skapa en karta eller hämta vägbeskrivningar.

1. När du vill dela klickar du på kugghjulsikonen längst ned till höger.
     Om du inte ser kugghjulsikonen kan du följa de alternativa instruktionerna längst ned på sidan.
  2. Välj Dela och bädda in.
  3. [Valfritt] Markera kryssrutan vid Kort webbadress för att skapa en kortare länk.
  4. Markera länken genom att dubbelklicka på den och kopiera den genom att trycka på CTRL+C (för PC) eller ⌘+C (för Mac).
  5. Klistra in länken genom att trycka på CTRL+V (för PC) eller ⌘+V (för Mac) där du vill dela kartan, till exempel i ett e-postmeddelande eller i ett inlägg i Google+.

Du kan också kopiera länken från webbläsarens adressfält.

Mer information

Vad du kan dela

Du kan dela följande typer av kartor:

• en plats, ett företag eller en adress

• en sökning efter vägbeskrivningar

• en Street View-bild

Du kan inte dela följande typer av kartor från Google Maps:

• en karta med dina sparade platser (dessa är privata och visas endast för dig)

• en karta med avståndsmätning

• en skärmdump eller bild på själva kartan

Fördelar med en kort webbadress

Genom att dela en kort webbadress får du mer plats att tala om vad du tänker på. Till exempel är den korta webbadressen http://goo.gl/l6MS lättare att dela än den långa webbadressen http://googleblog.blogspot.com/2009/12/making-urls-shorter-for-google-toolbar.html. Läs mer om Google URL shortener.

Alternativa anvisningar

Om anvisningarna ovan inte fungerar kanske du använder den gamla versionen av Maps. Följ i så fall de här alternativa anvisningarna:

Dela en karta eller vägbeskrivning i klassiska Google Maps
  1. Öppna klassiska Google Maps.
  2. Dela efter platsen du vill dela.
  3. Klicka på länkknappen Länkknappen i Maps i panelen högst upp till vänster.
  4. Kopiera webbadressen eller klicka på Skicka om du vill skicka länken till en annan person.

Du kan dela kartor på några olika sätt (beroende på var du befinner dig):

• Klistra in länk i e-postmeddelande eller snabbmeddelande: I det här fältet ser du en webbadress som du kan kopiera och klistra in. Klicka på Kort webbadress om du vill förkorta länken.
  • Klistra in HTML för att bädda in på webbplats: Du kan kopiera och klistra in den här HTML-koden om du vill bädda in kartan på din webbplats. Klicka på Anpassa och förhandsgranska inbäddad karta om du vill justera kartans storlek och förhandsgranska hur den inbäddade kartan kommer att se ut. Läs mer om hur du bäddar in en karta.