Bygg inn et kart eller del en posisjon

På datamaskinen din kan du bygge inn et kart, et Street View-bilde, en veibeskrivelse for bil eller et søk på nettstedet ditt eller bloggen din. På en datamaskin, en telefon eller et nettbrett kan du dele en posisjon eller et kart med andre via e-post, Google+, Facebook, Twitter eller tekst.

Bygg inn kart eller veibeskrivelser

For å bygge inn et kart eller en veibeskrivelse på et nettsted eller en blogg, følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne Google Maps.
  2. Sørg for at kartet, Street View-bildet eller veibeskrivelsen du vil bygge inn, er synlig på kartet.
  3. Klikk på -menyen øverst til venstre.
  4. Klikk på Del eller bygg inn kartet.
  5. Velg Bygg inn kartet øverst i vinduet som åpnes.
  6. Velg ønsket størrelse, kopiér deretter HTML-koden for innbygging, og lim den inn i kildekoden til nettstedet ditt eller bloggen din.

Merknader:

• Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke bygge inn kart.
  • Det kan hende at trafikkinformasjon og annen Maps-informasjon ikke er tilgjengelig i det innebygde kartet.

Del et kart eller en posisjon

For å dele en link til kartet ditt med andre, følg denne fremgangsmåten:

1. Åpne Google Maps.
  2. Sørg for at kartet, Street View-bildet eller veibeskrivelsen du vil dele, er synlig på kartet.
  3. Klikk på -menyen når du er klar til å dele.
  4. Velg Del eller bygg inn kartet. Hvis du ikke ser dette alternativet, klikker du på Link til dette kartet.
  5. Valgfritt: For å lage en kortere link til nettsiden, merk av for «Kort nettadresse».
  6. Kopiér og lim inn linken der du ønsker å dele kartet, for eksempel i en e-post eller et innlegg på Google+.

Tips: Du kan også kopiere nettadressen fra adressefeltet i nettleseren din i alle nettlesere unntatt Internet Explorer 8 eller 9.

Hva du kan og ikke kan dele

Du kan dele følgende:

• et sted, en bedrift eller en adresse
  • et søk etter veibeskrivelser
  • et Street View-bilde

Du kan ikke dele følgende:

• et kart med de lagrede stedene dine (disse er private)
  • et kart med en avstandmåling
  • En skjermdump eller et bilde av selve kartet