Een kaart insluiten of een locatie delen

Op uw computer kunt u een kaart, Street View-afbeelding, routebeschrijving of zoekopdracht insluiten in uw website of blog. Op uw computer, telefoon of tablet kunt u een locatie of kaart met anderen delen via e-mail, Google+, Facebook, Twitter of sms.

Een kaart of routebeschrijving insluiten

Volg de onderstaande stappen om een kaart of routebeschrijving in te sluiten in een website of blog.

1. Open Google Maps.
  2. Zorg ervoor dat de kaart, Street View-afbeelding of routebeschrijving die u wilt insluiten, wordt weergegeven op de kaart.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op het menu .
  4. Klik op Kaart delen of insluiten.
  5. Kies Kaart insluiten boven aan het vak dat wordt weergegeven.
  6. Kies het gewenste formaat, kopieer vervolgens de HTML-insluitcode en plak deze in de broncode van uw website of blog.

Opmerkingen:

• Als u Maps gebruikt in de Lite-versie, kunt u geen kaarten insluiten.
  • Verkeersinformatie en andere Google Maps-gegevens zijn mogelijk niet beschikbaar op de ingesloten kaart.

Een kaart of locatie delen

Volg de onderstaande stappen om een link naar uw kaart te delen met anderen.

1. Open Google Maps.
  2. Zorg ervoor dat de kaart, Street View-afbeelding of routebeschrijving die u wilt insluiten, wordt weergegeven op de kaart.
  3. Als u klaar bent om te delen, klikt u op het menu .
  4. Selecteer Kaart delen of insluiten. Als deze optie niet wordt weergegeven, klikt u op Link naar deze kaart.
  5. Optioneel: vink het selectievakje naast 'Korte URL' in om een kortere link naar de webpagina te maken.
  6. Kopieer en plak de link waar u de kaart wilt delen, zoals in een e-mail of Google+ bericht.

Tip: U kunt de link ook kopiëren uit de adresbalk van uw browser, behalve in Internet Explorer 8 of 9.

Wat u wel en niet kunt delen

Dingen die u kunt delen:

• Een plaats, bedrijf of adres
  • Een zoekopdracht voor een routebeschrijving
  • Een Street View-afbeelding

Dingen die u niet kunt delen:

• Een kaart met uw opgeslagen locaties (deze zijn privé)
  • Een kaart met afstandsmetingen
  • Een screenshot of afbeelding van de kaart zelf