Kaarten delen (klassieke Google Maps)

Deze instructies hebben betrekking op de klassieke versie van Google Maps. Zie instructies voor delen voor de nieuwe Google Maps. (Welke versie gebruik ik?)

Een kaart of een reeks zoekresultaten delen:

1. Open de klassieke versie van Google Maps.
    Opmerking: deze aanwijzingen hebben uitsluitend betrekking op de klassieke versie van Google Maps.
  2. Zoek de locatie die u wilt delen en klik op de knop Link boven in het linkervenster.
  3. U kunt de URL kopiëren of op Verzenden klikken voor meer opties.

Afhankelijk van uw locatie kunt u kaarten op een paar verschillende manieren delen:

• Link plakken in e-mail of chatbericht: in dit veld wordt een URL weergegeven die u kunt kopiëren en plakken. Klik op Korte URL om de link korter te maken.
  • HTML in website plakken: u kunt deze HTML kopiëren en plakken om de kaart in te sluiten in uw website. Klik op Deze kaart aanpassen en als voorbeeld weergeven om de kaartgrootte aan te passen en te bekijken hoe de ingesloten kaart eruit komt te zien. Meer informatie over kaarten insluiten

Delen met auto of GPS

Als u een bepaalde bedrijfsvermelding wilt delen, klikt u op Verzenden in het informatievenster van die vermelding.

Als u bent ingelogd bij uw Google-account, ziet u nog een paar opties voor het verzenden van uw kaart, routebeschrijving of bedrijfsvermelding:

• Auto: hiermee kunt u informatie, zoals een adres of bedrijfsvermelding, naar uw auto verzenden.
  • GPS: hiermee kunt u bedrijfsvermeldingen en locatiegegevens naar uw navigatieapparaat verzenden.
Opmerking: 'Send to phone' is niet meer beschikbaar in de klassieke versie van Google Maps.
Ga naar http://developers.google.com/maps voor meer gedetailleerde informatie over het toevoegen van een Google Maps-kaart aan uw site.