Kartan upottaminen tai paikan jakaminen

Käyttäessäsi tietokonetta voit upottaa kartan, Street View -kuvan, ajo-ohjeet tai haun verkkosivustollesi tai blogiisi. Kun käytät tietokonetta, puhelinta tai tablettia, voit jakaa paikan tai kartan muille sähköpostin, Google+:n, Facebookin, Twitterin tai tekstiviestin välityksellä.

Kartan tai reittiohjeiden upottaminen

Voit upottaa kartan tai reittiohjeet verkkosivustolle tai blogiin noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa Google Maps.
  2. Varmista, että kartta sisältää upotettavan kartan tai Street View -kuvan tai upotettavat reittiohjeet.
  3. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkoa ​.
  4. Valitse Jaa tai Upota kartta.
  5. Valitse näkyviin tulevan ruudun yläreunasta Upota kartta.
  6. Valitse haluamasi koko, kopioi HTML-upotuskoodi ja liitä se verkkosivustosi tai blogisi lähdekoodiin.

Huomioitavaa:

• Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi upottaa karttaa.
  • Liikennetiedot ja muut Mapsin tiedot eivät ehkä ole käytettävissä upotetussa kartassa.

Kartan tai paikan jakaminen

Voit jakaa muille linkin karttaasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Avaa Google Maps.
  2. Varmista, että kartta sisältää upotettavan kartan tai Street View -kuvan tai upotettavat reittiohjeet.
  3. Kun haluat jakaa linkin karttaasi, klikkaa valikkoa .
  4. Valitse Jaa tai Upota kartta. Jos tämä vaihtoehto ei ole näkyvissä, valitse Linkitä tähän karttaan.
  5. Valinnainen: Jos haluat luoda lyhyen verkkosivustolinkin, valitse Lyhennetty URL -valintaruutu.
  6. Kopioi ja liitä linkki kohteeseen, jota haluat käyttää kartan jakamiseen, kuten sähköpostiviestiin tai Google+ -viestiin.

Vinkki: Voit myös kopioida verkko-osoitteen selaimen osoiteriviltä kaikissa muissa selaimissa paitsi Internet Explorer 8:ssa ja 9:ssä.

Kohteet, joita voit jakaa ja joita et voi jakaa

Voit jakaa

• paikkoja, yrityksiä ja osoitteita
  • reittiohjehakuja
  • Street View -kuvia.

Et voi jakaa

• karttaa, jossa on tallennettuja yksityisiä paikkoja
  • karttaa, jossa on käytössä etäisyydenmittaus
  • kuvakaappausta tai kuvaa itse kartasta.