Anpassa vägbeskrivning

Den här artikeln gäller det klassiska Google Maps. Läs den här artikeln om du har valt att använda nya Google Maps.

Lägg till vägpunkter eller flera destinationer

Vill du göra ett eller flera stopp på vägen? Det går att lägga in flera destinationer i vägbeskrivningarna.

1. Skapa vägbeskrivningar för de första två destinationerna på din resa.
  2. Klicka på rutan Lägg till destination överst i den vänstra panelen och skriv in en adress eller högerklicka på kartan och välj Lägg till destination om du vill lägga till platsen i vägbeskrivningarna.
  3. Upprepa steg 2 för att lägga till ytterligare destinationer.

Exempel: Mountain View via Grass Valley till Reno

Ta bort eller redigera destinationer

Det går att ta bort en destination från vägbeskrivningarna. Det finns två sätt att göra detta:
  • Klicka på intill destinationen i den vänstra panelen.
  • Högerklicka på destinationsmarkören Destinationsmarkör på kartan och klicka på Ta bort destination.

Det går att redigera en existerande destination på två sätt:

• Klicka på Redigera bredvid destinationen och skriv in en ny adress.
  • Klicka och dra destinationsmarkören Destinationsmarkör till en ny plats på kartan.

Anpassa rutten

När du har skapat vägbeskrivningarna kan du anpassa den exakta rutten på flera sätt:

• Undvik eller ta med vissa vägar eller platser i vägbeskrivningarna.
  • Jämför resväg, avstånd och restid för olika rutter.
  • Rutt runt mycket trafik.
  • Ändra rutten genom att dra vägbeskrivningarna. Varje gång du drar i färdvägen läggs en destination till i din rutt.

Gör så här för att dra i din färdväg:

1. Skapa en vägbeskrivning.
  2. Klicka och dra den lila linjen som märker ut färdvägen vart du vill på kartan. Google Maps skapar omedelbart nya vägbeskrivningar, både på kartan och i fältet till vänster. Hållpunkten du lägger till dyker upp som en vit prick på rutten. Tänk på att Google Maps också uppdaterar den beräknade restiden och avståndet.
  3. Flytta en destination genom att dra en markör till en annan plats på kartan.