Google Mapsin aloitusopas

Tässä oppaassa kerrotaan perusasiat Google Mapsista. Voit käyttää Google Mapsin tietokoneversiota tai Google Maps ‑sovellusta Maps, joka toimii puhelimella ja tabletilla.

Lue alta, miten voit aloittaa Google Mapsin käytön ja millaisia ominaisuuksia se sisältää.

Koti- ja työosoitteen lisääminen

Kun lisäät koti- ja työosoitteesi Google-tilillesi, voit käyttää niitä nopeammin reittiohjeiden lähtöpisteenä. Näet myös nopeimman reitin, jonka kautta työmatkaan menee vähemmän aikaa.

Lue, miten voit lisätä koti- ja työosoitteen.

Vinkki: Nämä tiedot saatetaan jakaa muille Googlen tuotteille ja palveluille.

Tiedon hakeminen jostakin paikasta

Kun olet löytänyt paikan kartalta, voit

• hakea reittiohjeet kyseiseen paikkaan
  • saada tietoa esimerkiksi aukioloajoista ja ruokalistoista
  • katsoa Street View ‑kuvia.

Lue, miten voit hakea paikkoja Google Mapsista.

Reittiohjeiden hakeminen ja navigoinnin aloittaminen

Napauta puhelimella tai tabletilla kartan alareunasta Lähtö Go. Näet matka-aikoja ja reittiohjeita, jotka koskevat mahdollisia määränpäitäsi (esim. koti, työpaikka tai kalenteriisi merkityt tapaamiset).

Lue, miten voit hakea reittiohjeita ja aloittaa navigoinnin.

Google Maps ‑sovelluksen ominaisuudet

Google Maps ‑sovellus on päivitetty, jotta ominaisuudet löytyvät entistä nopeammin.

Kun avaat Google Maps ‑sovelluksen, näet aloitusnäytön alareunassa viisi välilehteä:

• Tutustu Tutustu: Valitse, minne haluat mennä.
  • Lähtö Go: Katso, mitä vakioreitilläsi on odotettavissa.
  • Merkitty Tallenna paikka: Luo luetteloita ja muistele paikkoja.
  • Osallistu Lisää sisältöäJaa kokemuksia, lisää tietoa ja arvosteluja sekä korjaa ongelmia.
  • Sinulle Päivitykset: Lue osuvia paikkoja koskevia ilmoituksia.

Löydät esimerkiksi sijainnin jakamisen, aikajanan ja offline-kartat napauttamalla oikeasta yläkulmasta profiilikuvaa tai alkukirjainta Tiliympyrä.

Google Mapsin ominaisuuksien käyttäminen

Tutustu

Löydät yksityiskohtaisia arvosteluja ja kuvauksia alueen trendikkäimmistä paikoista. Voit hakea Google Mapsista suosittuja paikkoja, paikallisia tapahtumia, nousussa olevia ravintoloita tai ajankäyttövinkkejä.

Lisätietoa Tutustu-välilehden käyttämisestä saat artikkelista Lähellä olevien paikkojen hakeminen ja alueeseen tutustuminen.

Lähtö

Voit nähdä kaikki vakioreittisi yhdellä napautuksella. Näet arvioidun saapumisajan, liikennetilanteen ja tiedot mahdollisista onnettomuuksista reitin varrella.

Lue, miten voit käyttää Lähtö-välilehteä.

Tallennetut

Tallennetut-välilehdellä on personoitua sisältöä. Esimerkkejä:

• Viimeksi tallennetut paikat
  • Omat listat
  • Aikajana
  • Omat kartat
  • Varaukset

Lue lisää Tallennetut-välilehden käyttämisestä.

Osallistu

Jos haluat lisätä paikkoja, kirjoittaa arvosteluja, ladata valokuvia tai ehdottaa muokkausta, napauta alareunasta Lisää sisältöä Lisää sisältöä.

Voit myös lähettää korjauksia teihin ja paikkoihin, muokata omaa Maps-profiiliasi tai tarkistaa lisäämäsi sisällön katselukerrat ja vaikuttavuuden.

Lue lisää sisällön lisäämisestä Google Mapsiin.

Sinulle

Kohdasta SinullePäivitykset:

Profiilikuva

Tietyt ominaisuudet, jotka aiemmin löytyivät eri puolilta käyttöliittymää, on siirretty profiiliympyrään Tiliympyrä.

Samana pysyneet ominaisuudet

Tiliympyrään siirretyt ominaisuudet

• Oma yritysprofiili
  • Aikajana: Katso ja hallinnoi sijaintihistoriasi tietoja.
  • Sijainnin jakaminen: Valitse, kuka voi nähdä sijaintisi ja kenen sijainnin sinä näet Google Mapsissa.
  • Offline-kartatEtsi ja hallinnoi offline-karttojasi.
  • Asetukset: Hallinnoi Wi-Fin käyttöä, etäisyyksissä käytettäviä mittayksiköitä, ilmoituksia ja työmatka-asetuksia Google Mapsissa.
  • Ohje ja palauteLue Ohjetta ja lähetä palautetta, kuten pyydä korjauksia teihin ja paikkoihin, samasta ruudusta.

Yksityisyysasetusten hallinta

Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta​​Tiliympyrä, niin pääset katsomaan ja muuttamaan näitä tietosuoja-asetuksia:

• AikajanaKatsele ja hallinnoin Sijaintihistoriasi tietoja.
  • Sijainnin jakaminen: Valitse, kuka voi nähdä sijaintisi ja kenen sijainnin sinä näet Google Mapsissa.
  • Oma data Mapsissa: Muuta yksityisyysasetuksiasi.

Vinkki: Voit katsoa ja poistaa sijaintihistoriaasi sekä ladata oman Maps-datasi.