Google Maps gebruiken

Gebruik Google Maps op uw computer, telefoon of tablet om te zoeken, te verkennen en overal ter wereld de weg te vinden. Op uw computer kunt u Google Maps online openen. Op uw telefoon of tablet kunt u de Google Maps-app gebruiken Maps.

Hier vindt u een handleiding waarmee u aan de slag kunt gaan met Google Maps.

Uw thuis- en werkadres instellen

Als u uw thuis- en werkadres in de app instelt, hoeft u later minder te typen. Bovendien vindt u altijd in een handomdraai de snelste route van en naar uw werk.

Opmerking: Deze informatie wordt mogelijk gedeeld met andere Google-producten en -services.

Meer informatie over hoe u uw woon- en werkadres kunt instellen.

Informatie weergeven over een plaats

Zoek een plaats op de kaart en ontvang een route. U kunt ook allerlei informatie lezen, zoals openingstijden en menu's, en Street View-afbeeldingen bekijken.

Meer informatie over hoe u naar plaatsen kunt zoeken op Google Maps.

Een route opvragen en navigatie starten

Belangrijk: In bepaalde steden ziet u Starten Go in plaats van Woon-werkverkeer Woon-werkverkeer in de Google Maps-app.

Bekijk meer informatie over hoe u een route opvraagt en navigatie start in Google Maps.

Opmerking: Op een telefoon of tablet kunt u reistijden en routebeschrijvingen bekijken naar plaatsen waar u volgens ons mogelijk naartoe gaat, zoals uw huis, uw werk of uw agenda-afspraken. Tik onderaan de kaart op Woon-werkverkeer Woon-werkverkeer. Scrol door de opties die worden weergegeven.

Hoe de kaart werkt

Er zijn allerlei manieren waarop u Google Maps kunt gebruiken op uw computer, telefoon of tablet. Hier ziet u een aantal dingen die u kunt doen.

Opmerking: Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

Zoekresultaten vinden

Zoek naar een plaats of een type plaats, bekijk recente zoekopdrachten of vraag een route op. U ziet zoekresultaten als rode minispelden en rode stippen. De minispelden geven de beste resultaten weer. Klik of tik op een resultaat om meer informatie te bekijken, een route op te vragen of binnen een bedrijf te zoeken.

De kaart verkennen

Klik op uw computer ergens op de kaart om informatie over een plaats te bekijken. Tik op uw telefoon of tablet op een punt op de kaart en houd het vast om informatie over deze plaats te bekijken.

Afstanden tussen punten meten

U kunt de afstand tussen twee punten meten.

Meer informatie over hoe u afstanden kunt meten.

Een gegevensprobleem melden

U kunt Google Maps verbeteren door problemen met de kaart te melden, zoals onjuiste bedrijfsgegevens, verkeerde straatnamen of andere fouten.

Meer informatie over hoe u gegevensproblemen kunt melden.

Informatie over verkeer, openbaar vervoer, fietsen en terrein zoeken

U kunt meer informatie over reisroutes, verkeer of het landschap zoeken.

• Op uw iPhone, iPad of andere mobiele apparaten tikt u bovenaan op Lagen Lagen en dan kies een optie.
  • Op uw computer klikt u op Menu Menu. Kies vervolgens een optie in de lijst.
De wereld in 3D bekijken

Als u een 3D-weergave van de wereld wilt bekijken op uw computer, klikt u linksonder op het vierkantje.

Street View vinden

Als er Street View-afbeeldingen beschikbaar zijn, ziet u een Street View-miniatuur wanneer u een plaats op de kaart kiest.

Meer informatie over Street View in Maps.

De kaart verplaatsen

Als u meer informatie op de kaart wilt bekijken, kunt u in- of uitzoomen. Op uw mobiele apparaat kunt u gebaren gebruiken zoals draaien, kantelen en zoomen om snel door de Google Maps-app te navigeren.

Meer informatie over hoe u de kaart- en tekstgrootte kunt aanpassen en kunt zoomen, draaien en kantelen in Google Maps.

Uw huidige locatie vinden

Als u wilt zoeken naar plaatsen om u heen en sneller routes wilt genereren, kunt u de kaart centreren op uw huidige locatie.

Meer informatie over hoe u uw huidige locatie in Google Maps kunt vinden.

Tip: Binnen enkele seconden kunt u verkeersinformatie, opties voor openbaar vervoer en interessante lokale plaatsen zien. Meer informatie over plaatsen in de buurt en reizen.

Plaatsen beoordelen en reviewen

Deel uw mening over de plaatsen die u bezoekt door middel van reviews en beoordelingen.

Meer informatie over hoe u plaatsen kunt beoordelen en reviewen.