Översikt över Google Maps

Använd kartan när du vill söka, utforska och hitta överallt i världen. Ju mer du använder kartan, desto mer anpassas den efter dina behov.

Utforska kartan och viktiga funktioner

Här beskriver vi några av funktionerna i Google Maps. Det är inte säkert att alla funktioner är tillgängliga i alla regioner.

1. Sök. Genom att klicka på sökrutan kan du även få vägbeskrivningar, visa tidigare sökningar, se cykel- och kollektivtrafikrutter och visualisera trafiken under sökrutan.
  2. Hämta vägbeskrivningar. Klicka på vägbeskrivningsknappen i ett platsresultat, eller klicka i den tomma sökrutan och sedan på Vägbeskrivningar.
  3. Se resultat. Dina sökresultat visas på kartan, och de större markörerna anger toppresultaten. Klicka på ett valfritt resultat om du vill få mer information eller en vägbeskrivning, eller om du vill visa inomhusbilder från ett företag. Detaljerad information visas under sökrutan. Läs mer om nålar och markörer.
  4. Skriv ut. Om du vill skriva ut kartan, klickar du på Arkiv > Skriv ut på menyraden i webbläsaren. Läs om hur du skriver ut vägbeskrivningar.
  5. Se världen i 3D. Du hittar vyn 3D Earth genom att klicka längst ned till vänster. Om du är i Lite-läge, kan du se satellitbilder i stället.
  6. Släpp en nål eller utforska kartan. Klicka en gång på en ikon på kartan om du vill släppa en nål. Klicka en gång var som helst på kartan om du vill se information under sökrutan. Läs mer om navigering.
  7. Högerklicka om du vill se fler alternativ. Högerklicka på kartan om du vill mäta avståndet mellan två punkter, utforska kartan eller se en vägbeskrivning till/från en plats.
  8. Dela eller bädda in kartan. Du kan dela webbadressen till kartan när som helst, inklusive markerade platser och vägbeskrivningar. Eller klicka på Dela och bädda in kartan om du vill få en kort länk eller en inbäddningskod.
  9. Få hjälp och skicka feedback. Titta runt, få svar på dina frågor, meddela oss om eventuella problem och ge förslag på hur Google Maps kan förbättras.
  10. Rapportera ett problem. Hjälp oss att göra Google Maps ännu bättre genom att rapportera dataproblem.
  11. Visa Street View och mycket annat. Sök efter en plats på kartan. Bilder som Street View och foton visas i informationskortet under sökrutan. Visa ännu fler bilder genom att klicka på knappen Utforska längst ned till höger.

Mer information om kartan

Navigera på kartan

Om du vill flytta kartan (panorera), håller du ned musknappen och drar kartan. Med piltangenterna på tangentbordet kan du flytta kartan åt norr, söder, öster och väster.

Zooma in och ut med knapparna zoom in och zoom out längst ned till höger på kartan. Dubbelklicka om du vill zooma in, eller använd rullknappen på musen eller styrplattan om du vill zooma in och ut.

Nålar och markörer

Markörerna i Google Maps pekar ut viktiga platser. När du till exempel söker efter en adress, visas den med en nål i Google Maps. Följande symboler finns:

Den här nålen markerar platsen för företaget eller adressen på kartan.
Klicka var som helst på kartan om du vill dra upp ett kort med platsinformation. Det går inte att spara korten.
När du söker efter en adress eller ett företag, visar de här markörerna alla sökresultat. De större markörerna anger mer relevanta sökresultat, och kan innehålla symboler som motsvarar typen av företag.
De här markörerna visas automatiskt på kartan och anger intressanta platser. Markören ändras beroende på typen av plats (till exempel bar, restaurang, skola, park och köpcentrum).
När du sparar en plats, ändras markören till en stjärna. Du kan enkelt hitta alla stjärnmärkta platser genom att titta på kartan.
När du får vägbeskrivningar, visar den här markören din startpunkt och slutpunkt.
De här markörerna anger vilken typ av kollektivtrafik som finns och var den finns tillgänglig.
De här ramförsedda markörerna markerar platser som rekommenderas åt dig, baserat på platser som du har betygsatt eller recenserat tidigare, eller som personer i dina kretsar har betygsatt eller recenserat.
De här markörerna, som delvis är mörka inuti, anger platser som du redan har besökt medan du har tittat på kartan. Den här ikonen visas om du tidigare har checkat in på, betygsatt eller recenserat en plats.
Andra sätt att visa Google Maps

Du kan också visa Google Maps på andra sätt:

Relaterade ämnen