Översikt över Google Maps

Använd kartan när du vill söka, utforska och hitta överallt i världen. Ju mer du interagerar med kartan desto mer anpassas den efter dig.

Lär dig hur kartan fungerar

Nedan ser du tio olika sätt att använda Google Maps. Alla funktioner finns inte i alla regioner.

1. Sök. Här kan du söka efter en plats eller en typ av p Du kan även klicka i sökrutan för att få vägbeskrivningar och se tidigare sökningar.

2. Trafik, kollektivtrafik, cykelvägar och terräng. Den här informationen och annat kan du visa på kartan genom att klicka på huvudmenyn .

3. Hämta vägbeskrivningar. När du ser vägbeskrivningen kan du klicka för att få mer information. Den visas ofta under sökrutan.

4. Se resultat. Dina sökresultat visas på kartan och de stora markörerna visar toppresultaten. Klicka på ett valfritt resultat om du vill få mer information eller en vägbeskrivning eller om du vill visa inomhusbilder från ett företag. Detaljerad information visas under sökrutan.

5. Skriv ut. Skriv ut kartan genom att först klicka på huvudmenyn  och sedan klicka på Skriv ut Print. Läs mer om hur du skriver ut vägbeskrivningen.

6. Se världen i 3D. Du hittar vyn 3D Earth genom att klicka längst ned till vänster. Om du är i Lite-läge kan du se satellitbilder i stället.

7. Släpp en nål eller utforska kartan. Klicka en gång på en ikon på kartan för att markera platsen med en kartikon. Klicka en gång var som helst på kartan om du vill se information under sökrutan. Läs mer om navigering.

8. Högerklicka om du vill se fler alternativ. Högerklicka på kartan om du vill mäta avståndet mellan två punkter, utforska kartan eller se vägbeskrivningar från en plats till en annan. Obs! Om du använder Maps i begränsat läge kan du inte använda menyn som visas med högerklick.

9. Rapportera ett problem. Bidra till ett bättre Google Maps genom att rapportera problem med själva kartan, som stängda företag eller vägar med fel namn.

10. Se Street View, foton och mer. När du klickar på en plats på kartan visas bilder som Street View och foton i informationskortet under sökrutan. Du kan se ännu fler bilder genom att klicka på knappen Utforska längst ned till höger på skärmen.

Mer information om kartan

Navigera på kartan

Om du vill flytta kartan (panorera) håller du ned musknappen och drar kartan. Med piltangenterna på tangentbordet kan du flytta kartan åt norr, söder, öster och väster.

Zooma in och ut med hjälp av knapparna zoom in och zoom out längst ner till höger på kartan. Dubbelklicka om du vill zooma in, eller använd rullknappen på musen eller styrplattan om du vill zooma in och ut.

Nålar och markörer

Markörerna i Google Maps pekar ut viktiga platser. När du till exempel söker efter en adress, visas den med en nål i Google Maps. Följande markörer finns:

Den här nålen markerar platsen för företaget eller adressen på kartan.
Kort innebär att du kan få extra information om en plats. Klicka var som helst på kartan om du vill dra upp ett kort med platsinformation. Det går inte att spara korten.
När du söker efter en adress eller ett företag, visar de här markörerna alla sökresultat. De större markörerna anger mer relevanta sökresultat, och kan innehålla symboler som motsvarar typen av företag.
De här markörerna visas automatiskt på kartan och anger intressanta platser. Markören ändras beroende på typen av plats, som till exempel bar, restaurang, skola, park och köpcentrum.
När du sparar en plats, ändras markören till en stjärna. Du kan enkelt hitta alla stjärnmärkta platser genom att titta på kartan.
När du får vägbeskrivningar, visar den här markören din startpunkt och slutpunkt.
De här markörerna anger vilken typ av kollektivtrafik som finns och var den finns tillgänglig.
Markörer med en markering runt utsidan, anger platser som rekommenderas för dig baserat på platser som du eller personer i dina cirklar tidigare har betygsatt eller recenserat.
Markörer som är mörkare inuti anger platser som du har besökt, betygsatt eller recenserat.
Andra sätt att visa Google Maps

Du kan också visa Google Maps på andra sätt: