Översikt över Google Maps

Använd kartan när du vill söka, utforska och hitta överallt i världen. Ju mer du interagerar med kartan desto mer anpassas den efter dig.

Lär dig hur kartan fungerar

Nedan ser du tio olika sätt att använda Google Maps. Alla funktioner finns inte i alla regioner.

1. Sök. Här kan du söka efter en plats eller en typ av p Du kan även klicka i sökrutan för att få vägbeskrivningar och se tidigare sökningar.

2. Trafik, kollektivtrafik, cykelvägar och terräng. Den här informationen och annat kan du visa på kartan genom att klicka på huvudmenyn .

3. Hämta vägbeskrivningar. När du ser vägbeskrivningar kan du klicka för att få mer information. Den visas ofta under sökrutan.

4. Se resultat. Dina sökresultat visas på kartan och de stora markörerna visar toppresultaten. Klicka på ett valfritt resultat om du vill få mer information eller en vägbeskrivning eller om du vill visa inomhusbilder från ett företag. Detaljerad information visas under sökrutan.

5. Skriv ut. Om du vill skriva ut kartan klickar du på Arkiv > Skriv ut på menyraden i webbläsaren. Läs mer om hur du skriver ut vägbeskrivningar.

6. Se världen i 3D. Du hittar vyn 3D Earth genom att klicka längst ned till vänster. Om du är i Lite-läge kan du se satellitbilder i stället.

7. Släpp en nål eller utforska kartan. Klicka en gång på en ikon på kartan för att markera platsen med en kartikon. Klicka en gång var som helst på kartan om du vill se information under sökrutan. Läs mer om navigering.

8. Högerklicka om du vill se fler alternativ. Högerklicka på kartan om du vill mäta avståndet mellan två punkter, utforska kartan eller se vägbeskrivningar från en plats till en annan.Obs! Om du använder Maps i Begränsat läge kan du inte använda menyn som visas med högerklick.

9. Rapportera ett problem. Bidra till ett bättre Google Maps genom att rapportera problem med själva kartan, som stängda företag eller vägar med fel namn.

10. Se Street View, foton och mer. När du klickar på en plats på kartan visas bilder som Street View och foton i informationskortet under sökrutan. Du kan se ännu fler bilder genom att klicka på knappen Utforska längst ned till höger på skärmen.

Mer information om kartan

Navigera på kartan

Om du vill flytta kartan (panorera) håller du ned musknappen och drar kartan. Med piltangenterna på tangentbordet kan du flytta kartan åt norr, söder, öster och väster.

Zooma in och ut med knapparna och längst ned till höger på kartan. Dubbelklicka om du vill zooma in, eller använd rullknappen på musen eller styrplattan om du vill zooma in och ut.

Nålar och markörer

Markörerna i Google Maps pekar ut viktiga platser. När du till exempel söker efter en adress, visas den med en nål i Google Maps. Följande symboler finns:

Den här nålen markerar platsen för företaget eller adressen på kartan.
Klicka var som helst på kartan om du vill dra upp ett kort med platsinformation. Det går inte att spara korten.
När du söker efter en adress eller ett företag, visar de här markörerna alla sökresultat. De större markörerna anger mer relevanta sökresultat, och kan innehålla symboler som motsvarar typen av företag.
De här markörerna visas automatiskt på kartan och anger intressanta platser. Markören ändras beroende på typen av plats (till exempel bar, restaurang, skola, park och köpcentrum).
När du sparar en plats, ändras markören till en stjärna. Du kan enkelt hitta alla stjärnmärkta platser genom att titta på kartan.
När du får vägbeskrivningar, visar den här markören din startpunkt och slutpunkt.
De här markörerna anger vilken typ av kollektivtrafik som finns och var den finns tillgänglig.
De här ramförsedda markörerna markerar platser som rekommenderas åt dig, baserat på platser som du har betygsatt eller recenserat tidigare, eller som personer i dina kretsar har betygsatt eller recenserat.
De här markörerna, som delvis är mörka inuti, visar platser som du redan har besökt medan du har tittat på kartan. Den här ikonen visas om du tidigare har checkat in på, betygsatt eller recenserat en plats.
Andra sätt att visa Google Maps

Du kan också visa Google Maps på andra sätt:

Relaterade ämnen

Laura är Google Maps-expert och har skrivit den här hjälpsidan. Skicka feedback om sidan till henne.

Till hur stor hjälp är denna artikel:

Feedbacken har registrerats. Tack!
  • Inte alls till någon hjälp
  • Inte till så stor hjälp
  • Till viss hjälp
  • Till stor hjälp
  • Extremt stor hjälp