Komma igång med Google Maps

Använd kartan när du vill söka, utforska och hitta överallt i världen. Ju mer du interagerar med kartan desto mer anpassas den efter dig.

Lär dig hur kartan fungerar

Det finns många sätt att använda Google Maps på datorn och det här är några av sakerna som du kan göra.

Obs! Alla funktioner finns inte i alla regioner.

Få vägbeskrivningar

Om du vill se vägbeskrivningar går du till sökrutan och klickar på vägbeskrivningsikonen . Klicka på punkter på kartan, eller ange adressen eller platsens namn. Du kan också högerklicka för att få vägbeskrivningar.

När du ser ordet Vägbeskrivningar klickar du på det för att få mer information. Rubriken visas i regel under sökrutan.

Obs! Om du använder Maps i begränsat läge kan du inte använda menyn som visas med högerklick.

Visa sökresultat

Leta efter en plats eller en typ av plats, visa aktuella sökningar eller få vägbeskrivningar. Dina sökresultat visas på kartan och de stora markörerna visar toppresultaten. Klicka på ett valfritt resultat om du vill få mer information eller en vägbeskrivning eller om du vill visa inomhusbilder från ett företag.

Utforska kartan

Klicka var som helst på kartan om du vill få information om en plats. Du kan också utforska genom att högerklicka.

Obs! Om du använder Maps i begränsat läge kan du inte använda menyn som visas med högerklick.

Mäta avstånd mellan punkter

Högerklicka på kartan om du vill mäta avståndet mellan två punkter. Läs mer om att mäta avstånd på skrivbordet eller den mobila enheten.

Obs! Om du använder Maps i begränsat läge kan du inte använda menyn som visas med högerklick.

Rapportera ett dataproblem

Bidra till ett bättre Google Maps genom att rapportera problem med kartan, till exempel felaktig företagsinformation, felaktiga vägnamn eller andra fel.

Visa information om trafik, kollektivtrafik, cykelvägar och terräng

Om du vill visa den här informationen och annan information klickar du på huvudmenyn .

Skriva ut en karta

Skriv ut kartan genom att klicka på huvudmenyn > Skriv ut Print. Läs mer om att skriva ut.

Se världen i 3D

Om du vill visa 3D Earth-vy klickar du på kvadraten längst ner till vänster. Om du är i begränsat läge kan du se satellitbilder istället.

Visa recensioner och foton

Du kan visa recensioner och foton som du har lagt till i Google Maps genom att klicka på huvudmenyn > Bidrag .

Visa Street View

När du klickar på en plats på kartan kanske du ser Street View-bilder. Om du vill se fler klickar du på pilen längst ner till höger.

Mer information om kartan

Flytta kartan

Om du vill flytta kartan klickar och håller du ned musknappen och drar sedan kartan dit du vill. Med piltangenterna på tangentbordet kan du flytta kartan åt norr, söder, öster och väster.

Du zoomar in och ut med hjälp av knapparna zoom in och zoom out längst ner till höger. Dubbelklicka om du vill zooma in, eller använd rullknappen på musen eller styrplattan om du vill zooma in och ut.

Vad nålarna och markörerna betyder

Markörerna visar viktiga platser. När du till exempel söker efter en adress visas den med en nål i Google Maps. Här är några av de markörer som visas:

Den här nålen visar platsen för företaget eller adressen på kartan.
När du söker efter en adress eller ett företag visas alla sökresultat med röda markörer. De större markörerna anger mer relevanta sökresultat, och kan innehålla symboler som motsvarar typen av företag.
De här markörerna visas på kartan automatiskt för att visa platser som du kanske gillar. De här markörerna ser olika ut beroende på typen av plats, som till exempel bar, restaurang, skola, park eller köpcentrum.
När du sparar en plats ändras markören till en stjärna.
När du får vägbeskrivningar visar den här markören din startpunkt och slutpunkt.
De här markörerna anger vilken typ av kollektivtrafik som finns och var den finns tillgänglig.
Markörer med en markering runt utsidan anger platser som rekommenderas för dig baserat på platser som du eller personer i dina cirklar tidigare har betygsatt eller recenserat.
Markörer som är mörkare inuti anger platser som du har besökt, betygsatt eller recenserat.
Andra sätt att använda Google Maps