Kom i gang med Google Maps

Kom i gang med og få en innføring i Google Maps med denne veiledningen. Du kan bruke Google Maps på datamaskinen eller bruke Google Maps-appen Kart på telefonen eller nettbrettet.

I denne veiledningen lærer du hvordan du konfigurerer Google Maps, og du finner også forklaringer av ulike funksjoner i Maps.

Legg inn hjemme- eller jobbadressen din

Når du har angitt hjemme- og jobbadressen din i Google-kontoen din, får du veibeskrivelser raskere når du reiser hjemmefra og fra jobben. Du kan også forkorte pendleruten ved å finne den raskeste ruten.

Finn ut hvordan du kan legge inn hjemme- og jobbadresser.

Tips: Denne informasjonen kan deles med andre Google-produkter og -tjenester.

Få informasjon om et sted

Når du har funnet et sted på kartet, kan du

• få en veibeskrivelse dit
  • få informasjon som for eksempel åpningstider og menyer
  • se Street View-bilder

Finn ut hvordan du søker etter steder på Google Maps.

Få veibeskrivelser og start navigasjonen

Trykk på Dra Go nederst i kartet på enheten. Få reisetider og veibeskrivelser til steder du kanskje skal dra til senere, for eksempel hjem, jobben eller steder i kalenderavtalene dine.

Finn ut hvordan du får veibeskrivelser og starter navigasjonen.

Forstå funksjonene i Google Maps-appen

Vi har oppdatert Google Maps-appen slik at du får tilgang til funksjoner raskere.

Når du åpner Google Maps-appen, ser du fem faner nederst på startskjermen:

• Utforsk Utforsk: Velg hvor du vil dra.
  • Dra Go: Dette kan du forvente deg på turene du tar ofte.
  • Lagret Lagre stedet: Lag lister, og husk steder.
  • BidraBidraDel opplevelser, legg til informasjon og anmeldelser og løs problemer.
  • Oppdateringer Oppdateringer: Få varsler for relevant informasjon.

Funksjoner som posisjonsdeling, tidslinje og kart for bruk uten nett er tilgjengelige øverst til høyre – under profilbildet eller forbokstaven din Kontosirkelen.

Slik får du tilgang til Google Maps-funksjoner

Utforsk

Du kan finne detaljerte anmeldelser og beskrivelser av de mest populære virksomhetene og stedene i området. Du kan søke etter populære steder, lokale arrangementer, trendy restauranter og aktiviteter på Google Maps.

Du finner mer informasjon om hvordan du bruker Utforsk-fanen, i artikkelen Søk etter steder i nærheten og utforsk området.

Dra

Finn alle turene du tar ofte, med ett trykk. Underveis kan du få informasjon om forventet ankomsttid og ulykker langs veien samt trafikkrapporter.

Finn ut hvordan du bruker Dra-fanen.

Lagret

Du kan bruke Lagret-fanen til å finne personlig tilpasset innhold som

• nylig lagrede steder
  • listene dine
  • tidslinjen
  • My Maps-kartene dine
  • reservasjoner

Finn ut mer om hvordan du bruker Lagret-fanen.

Bidra

For å legge til steder, skrive anmeldelser, laste opp bilder eller foreslå en endring, trykk på Bidra Bidra nederst.

Du kan også sende inn korrigeringer av veier og steder, administrere Maps-profilen din og se effekten av bidragene dine og hvor mange ganger de har blitt vist.

Finn ut mer om hvordan du kan bidra til Google Maps.

Oppdateringer

Under OppdateringerOppdateringer kan du gjøre dette:

Profilbilde

Vi har flyttet enkelte nye funksjoner til kontosirkelen Kontosirkelen, som tidligere var plassert i ulike deler av grensesnittet.

Funksjoner som ikke er endret

Funksjoner som er flyttet til kontosirkelen

• Bedriftsprofilen din
  • TidslinjeSe og administrer informasjon om posisjonsloggen din.
  • Posisjonsdeling: Velg hvem som skal kunne finne posisjonen din, og hvem sine posisjoner du skal kunne finne på Google Maps.
  • Kart uten nettFinn og administrer kartene dine for bruk uten nett.
  • Innstillinger: Administrer Wi-Fi, avstandsenheter, varsler og innstillinger for pendleruter på Google Maps.
  • Hjelp og tilbakemeldingÅpne Hjelp, og send inn tilbakemeldinger, for eksempel korrigeringer av veier og steder, fra samme skjerm.

Administrer personverninnstillingene dine

Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen for å få tilgang til og administrere personverninnstillingene nedenfor:

• TidslinjeSe og administrer informasjon om posisjonsloggen din.
  • Posisjonsdeling: Velg hvem som skal kunne se posisjonen din, og hvem sine posisjoner du skal kunne se på Google Maps.
  • Dataene dine i Maps: Administrer personverninnstillingene dine.

Tips: Du kan også finne og slette posisjonsloggen og laste ned Maps-dataene dine.