Slik bruker du Google Maps

Med Google Maps kan du søke, utforske og legge ut på reise rundt om i verden på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet ditt. Åpne Google Maps på datamaskinen din. På telefonen eller nettbrettet må du bruke Google Maps-appen Google Maps.

Med denne veiledningen kan du komme i gang med Google Maps.

Angi hjemme- og jobbadresse

Hvis du angir hjemme- og jobbadressen din, slipper du unna med mindre tasting. Du kan så korte ned pendleruten ved å finne raskeste vei til jobb.

Finn ut hvordan du angir hjemme- og jobbadresse

Få informasjon om et sted

Finn et sted på kartet, og få en veibeskrivelse dit. Eller få informasjon om blant annet åpningstider og menyer, og se Street View-bilder.

Finn ut hvordan du søker etter steder på Google Maps

Få en veibeskrivelse, og start navigasjonen

Finn ut hvordan du kan få veibeskrivelser og starte navigasjonen på Google Maps

Finn ut hvordan kartet fungerer

Du kan bruke Google Maps på en rekke måter på datamaskiner, telefoner og nettbrett. Du kan blant annet gjøre følgende:

Merk: Ikke alle funksjoner er tilgjengelige i alle områder.

Se søkeresultater

Se etter et sted eller en type steder, se nylige søk, eller få veibeskrivelser. Søkeresultatene dine vises på kartet, og de mest populære resultatene er angitt med store markører. For å se ytterligere informasjon, få veibeskrivelser eller se hvordan en bedrift ser ut på innsiden, klikk på et hvilket som helst resultat.

Utforsk kartet

På en datamaskin kan du klikke hvor som helst på kartet for å se detaljer om et sted. På en telefon eller et nettbrett må du trykke på og holde inne et sted på kartet for å se detaljer om et sted.

Mål avstander mellom punkter

Du kan måle avstanden mellom to punkter.

Finn ut mer om avstandsmåling

Merk: Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke måle avstander ved å bruke menyen som vises når du dobbelttrykker.

Rapportér dataproblemer

Bidra til å gjøre Google Maps bedre ved å rapportere problemer med kartet, for eksempel ukorrekt bedriftsinformasjon, feil veinavn eller andre feil.

Finn ut mer om rapportering av dataproblemer

Se informasjon om trafikk, kollektivtransport, sykkelruter og terreng

For å se denne og annen informasjon, klikk eller trykk på menyen .

Se verden i 3D

For å se Earth i 3D på en datamaskin, klikk på firkanten nede til venstre. Hvis du bruker Lite-modus, kan du i stedet se satellittbilder.

Se Street View

Hvis Street View-bilder er tilgjengelige, vises det et Street View-miniatyrbilde når du velger et sted på kartet.

Finn ut mer om Street View i Maps

Flytt kartet

For å se flere detaljer på kartet, zoom inn eller ut. På mobilenheter kan du bruke bevegelser, for eksempel rotering, vipping og zooming, for å bevege deg raskt gjennom Google Maps-appen.

Finn ut hvordan du kan endre kart- og tekststørrelsen, zoome, rotere og vippe i Google Maps

Se nåværende posisjon

For å søke etter steder i nærheten og få veibeskrivelser kjappere, sentrér kartet rundt den nåværende posisjonen din.

Finn ut hvordan du kan se nåværende posisjon på Google Maps

Ranger og anmeld steder

Fortell hva du synes om stedene du besøker.

Finn ut hvordan du rangerer og anmelder steder.