Slik bruker du Google Maps

Med Google Maps kan du søke, utforske og legge ut på reise rundt om i verden på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet ditt. Åpne Google Maps på datamaskinen din. På telefonen eller nettbrettet bruker du Google Maps-appen Google Maps.

Med denne veiledningen kan du komme i gang med Google Maps.

Angi hjemme- og jobbadresse

Hvis du angir hjemme- og jobbadressen din, slipper du unna med mindre tasting. Du kan så korte ned pendleruten ved å finne raskeste vei til jobb.

Finn ut hvordan du angir hjemme- og jobbadresse

Få informasjon om et sted

Finn et sted på kartet, og få en veibeskrivelse dit. Her kan du også finne annen informasjon, som for eksempel åpningstider eller menyer, og du kan se på Street View-bilder.

Finn ut hvordan du søker etter steder på Google Maps.

Få en veibeskrivelse, og start navigasjonen

Finn ut hvordan du får veibeskrivelser og starter navigasjonen på Google Maps.

Merk: På en telefon eller et nettbrett kan du få reisetider og veibeskrivelser til steder du kanskje er på vei til – hjem, jobben eller et sted der du har en kalenderavtale. Trykk på Med bil Med bil nederst på kartet. Deretter kan du bla gjennom alternativene som vises.

Finn ut hvordan kartet fungerer

Du kan bruke Google Maps på en rekke måter på datamaskiner, telefoner og nettbrett. Du kan blant annet gjøre følgende:

Merk: Ikke alle funksjoner er tilgjengelige i alle områder.

Se søkeresultater

Se etter et sted eller en type steder, se nylige søk, eller få veibeskrivelser. Søkeresultatene dine vises på kartet, og de mest populære resultatene er angitt med store markører. For å se ytterligere informasjon, få veibeskrivelser eller se hvordan en bedrift ser ut på innsiden, klikk på et hvilket som helst resultat.

Utforsk kartet

På en datamaskin kan du klikke hvor som helst på kartet for å se detaljer om et sted. På en telefon eller et nettbrett må du trykke på og holde inne et sted på kartet for å se detaljer om et sted.

Mål avstander mellom punkter

Du kan måle avstanden mellom to punkter.

Finn ut hvordan du måler avstander.

Merk: Hvis du bruker Maps i lettmodus, kan du ikke måle avstander ved hjelp av høyreklikkmenyen.

Rapportér et dataproblem

Bidra til å gjøre Google Maps bedre ved å fortelle oss om problemer med kartet, som for eksempel feil i bedriftsinformasjon eller veinavn.

Finn ut hvordan du rapporterer feil på kartet.

Se informasjon om trafikk, kollektivtransport, sykkelruter og terrenget

Du kan se nærmere informasjon om reiseruter, trafikken eller landskapet. Klikk eller trykk på menyen Meny. Deretter trykker du på et alternativ på listen.

Se verden i 3D

For å se Earth i 3D på en datamaskin, klikk på firkanten nede til venstre. Hvis du bruker Lite-modus, kan du i stedet se satellittbilder.

Se Street View

Når det fins Street View-bilder, vises et Street View-miniatyrbilde når du velger et sted på kartet.

Finn ut mer om Street View i Maps.

Flytt på kartet

For å se flere detaljer på kartet, zoom inn eller ut. På mobilenheter kan du bevege deg raskt gjennom Google Maps-appen ved hjelp av blant annet rotering, vipping og zooming.

Finn ut hvordan du endrer kart- og tekststørrelsen, zoomer, roterer og vipper i Google Maps.

Se den nåværende posisjonen din

Hvis du sentrerer kartet med utgangspunkt i den nåværende posisjonen din, går det raskere å søke etter steder i nærheten og hente veibeskrivelser.

Finn ut hvordan du ser den nåværende posisjonen din i Google Maps.

Tips: Hvis du bruker Android, kan du få opp informasjon om trafikken, kollektivtrafikk og lokale steder av interesse på noen sekunder. Finn ut mer om steder i nærheten og reiser.

Ranger og anmeld steder

Fortell hva du synes om stedene du besøker.

Finn ut hvordan du rangerer og anmelder steder.