Aan de slag met Google Maps

Met deze handleiding kun je Google Maps instellen en de basisbeginselen leren. Je kunt Google Maps op je computer of de Google Maps-app Maps op je telefoon of tablet gebruiken.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je Google Maps kunt instellen en worden verschillende functies in Maps uitgelegd.

Je woon- of werkadres instellen

Je kunt sneller een route vanaf je huis of werk vinden als je je woon- en werkadres instelt in je Google-account. Je kunt ook de snelste route vinden om je woon-werkverkeertijd te verkorten.

Meer informatie over hoe je je werk- en woonadres instelt

Tip: Deze informatie kan worden gedeeld met andere Google-producten en -services.

Informatie over een plaats opvragen

Als je een plaats op de kaart hebt gevonden, kun je het volgende doen:

• Een route opvragen.
  • Informatie bekijken zoals openingstijden en menu's.
  • Zoeken naar Street View-afbeeldingen.

Lees meer informatie over hoe je naar plaatsen zoekt op Google Maps.

Een route opvragen en de navigatie starten

Tik op een telefoon of tablet onderaan de kaart op Ga Go. Bekijk reistijden en routes naar plaatsen waar je misschien naartoe gaat, zoals je huis, werk of agenda-afspraken.

Lees meer informatie over hoe je een route opvraagt en de navigatie start.

Inzicht in de functies van de Google Maps-app

De Google Maps-app is geüpdatet zodat je functies sneller kunt openen.

Als je de Google Maps-app opent, zie je onderaan het startscherm 5 tabbladen:

• Verkennen Verkennen: Hier kies je waar je naartoe wilt gaan.
  • Ga Go: Hier zie je wat je kunt verwachten tijdens je frequente reizen.
  • Opgeslagen Plaats opslaan: Hier kun je lijsten maken en plaatsen opnieuw bekijken.
  • Bijdragen Bijdragenhier kunt u ervaringen delen, informatie en reviews toevoegen, en problemen oplossen.
  • Updates Updates: hier krijg je meldingen met relevante informatie.

Functies zoals Locatie delen, Tijdlijn en Offline kaarten zijn rechtsboven beschikbaar via je profielfoto of initiaal Accounticoon.

Google Maps-functies gebruiken

Verkennen

Hier vind je uitgebreide reviews en beschrijvingen van de populairste restaurants en hotspots in de omgeving. In Google Maps kun je zoeken naar populaire locaties, lokale evenementen, trendy restaurants en leuke activiteiten.

Lees Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen voor meer informatie over hoe je het tabblad Verkennen gebruikt.

Ga

Vind al je frequente reizen met één tik. Je kunt informatie vinden over je verwachte aankomsttijd, hoeveel verkeersdrukte je kunt verwachten en of je rekening moet houden met ongevallen onderweg.

Lees meer informatie over hoe je het tabblad Ga gebruikt.

Opgeslagen

U kunt het tabblad 'Opgeslagen' gebruiken om gepersonaliseerde content te vinden, zoals:

• Recent opgeslagen plaatsen
  • Je lijsten
  • Tijdlijn
  • My Maps
  • Reserveringen

Meer informatie over hoe je het tabblad Opgeslagen gebruikt.

Bijdragen

Als je plaatsen wilt toevoegen, reviews wilt schrijven, foto's wilt uploaden of een bewerking wilt voorstellen, tik je onderaan op Bijdragen Bijdragen.

Je kunt ook correcties voor wegen en plaatsen indienen, je Maps-profiel beheren, en het aantal weergaven en de impact van je bijdragen bekijken.

Meer informatie over hoe je kunt bijdragen aan Google Maps.

Updates

In het gedeelte Updates Updates kunt u het volgende:

Profielfoto

Enkele functies die zich voorheen in verschillende delen van de interface bevonden, zijn verplaatst naar de accountcirkel Accounticoon.

Functies die niet zijn gewijzigd

Functies die naar de accountcirkel zijn verplaatst

• Je bedrijfsprofiel
  • Tijdlijn: Hier kun je de items uit je locatiegeschiedenis vinden en beheren.
  • Locatie delen: Hier kies je wie je locatie kan vinden en van wie jij de locatie kunt vinden op Google Maps.
  • Offline kaarten: hier vindt en beheert u uw offline kaarten.
  • Instellingen: hier beheert u de instellingen voor wifi, afstandseenheden, meldingen en woon-werkverkeer in Google Maps.
  • Hulp en feedback: hier kunt u vanaf hetzelfde scherm Help-artikelen openen en feedback sturen, bijvoorbeeld over een weg of plaats die moet worden gecorrigeerd.

Uw privacyinstellingen beheren

Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon om de volgende privacyinstellingen te bekijken en te beheren:

• Tijdlijn: hier kunt u de items uit uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren.
  • Locatie delen: hier kiest u wie uw locatie kan zien en van wie u de locatie kunt bekijken in Google Maps.
  • Mijn gegevens in Maps: hier beheer je je privacyopties.

Tip: Je kunt je Locatiegeschiedenis bekijken en verwijderen, en je Maps-gegevens downloaden.