Overzicht van Google Maps

U gebruikt de kaart om te zoeken, te verkennen en de weg te vinden in de wereld. Hoe meer u met de kaart werkt, hoe persoonlijker de kaart wordt.

Hoe de kaart werkt

In de onderstaande legenda ziet u tien manieren waarop u Google Maps kunt gebruiken. Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

1. Zoeken. Hier kunt u zoeken naar een plaats of een type plaats. U kunt ook op het zoekvak klikken voor een routebeschrijving of om recente zoekopdrachten weer te geven.

2. Verkeer, openbaar vervoer, fietsen en terrein. Om deze informatie en meer op de kaart weer te geven, klikt u op het hoofdmenu .

3. Vraag een routebeschrijving op. Wanneer u de knop 'Routebeschrijving' op het scherm ziet, kunt u daarop klikken voor meer informatie. Deze knop wordt vaak onder het zoekvak weergegeven.

4. Resultaten bekijken. Uw zoekresultaten worden weergegeven op de kaart. De grotere markeringen zijn topresultaten. Klik op een resultaat om meer informatie te bekijken, een routebeschrijving te genereren of zelfs binnen te kijken bij een bedrijf. Onder het zoekvak worden de details weergegeven.

5. Afdrukken. Klik op Bestand > Afdrukken in de menubalk van uw browser om de kaart af te drukken. Meer informatie over hoe u een routebeschrijving afdrukt.

6. De wereld in 3D bekijken. U kunt de 3D Earth-weergave inschakelen door in de linkerbenedenhoek te klikken. Als u de Lite-modus gebruikt, ziet u geen 3D-beelden, maar satellietbeelden.

7. Een speld plaatsen of de kaart verkennen. Klik eenmaal op de kaart om een plaats te markeren met een kaartpictogram. Klik vervolgens op een willekeurige plaats op de kaart om de details over die plaats weer te geven onder het zoekvak. Meer informatie over navigatie.

8. Met de rechtermuisknop klikken voor meer opties. Klik met de rechtermuisknop op de kaart om afstanden tussen twee punten te meten, de kaart te verkennen of een routebeschrijving van de ene naar de andere locatie te krijgen.Opmerking: Als u Maps in de eenvoudige modus gebruikt, kunt u het contextmenu niet gebruiken.

9. Een probleem melden. U kunt helpen Google Maps beter te maken door problemen met de kaart zelf te melden, zoals een gesloten bedrijf of een onjuiste straatnaam.

10. Street View, foto's en nog veel meer weergeven. Wanneer u op een plaats op de kaart klikt, worden beelden zoals Street View en foto's weergegeven op de infokaart onder het zoekvak. U kunt zelfs nog meer afbeeldingen bekijken door op de knop Verkennen in de rechterbenedenhoek van het scherm te klikken.

Meer informatie over de kaart

Navigeren op de kaart

Als u met de kaart wilt schuiven, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de kaart. U kunt ook de pijltoetsen van uw toetsenbord gebruiken om de kaart naar het noorden, zuiden, oosten en westen te verplaatsen.

Zoom in en uit met de knoppen zoom in en zoom out in de rechterbenedenhoek van de kaart. U kunt ook dubbelklikken om in te zoomen of het scrolwieltje van de muis of de trackpad gebruiken om in en uit te zoomen.

De betekenis van spelden en markeringen

Markeringen worden in Google Maps gebruikt om een belangrijke plaats aan te duiden. Wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar een adres, wordt dat adres in Google Maps aangegeven met een speld. Soorten symbolen:

Deze speld markeert waar het bedrijf of adres ligt op de weergegeven kaart.
Klik willekeurig ergens op de kaart om een informatiekaart over die plaats uit te klappen. U kunt deze kaarten niet opslaan.
Wanneer u zoekt naar een adres of bedrijf, tonen deze markeringen alle zoekresultaten. De grotere markeringen duiden relevantere zoekresultaten aan. In de markering kunnen ook symbolen staan die het type bedrijf aanduiden.
Deze markeringen verschijnen automatisch op de kaart om potentieel interessante plaatsen aan te geven. De markering verandert afhankelijk van de aard van de plaats (bijvoorbeeld café, restaurant, school, park of winkelcentrum).
Wanneer u een plaats opslaat, verandert de markering in een ster. U hoeft maar op de kaart te kijken om al uw plaatsen met ster terug te vinden.
Wanneer u een routebeschrijving opvraagt, geeft deze markering uw vertrekpunt en bestemming weer.
Deze markeringen geven aan waar openbaar vervoer beschikbaar is en uit welke typen openbaar vervoer u kunt kiezen.
Deze markeringen met oplichtende randen geven plaatsen aan die u worden aanbevolen op basis van plaatsen die u eerder heeft beoordeeld of waarvoor u een review heeft geplaatst. Het is ook mogelijk dat anderen in uw kringen een plaats hebben beoordeeld of een review hebben geplaatst.
Deze markeringen, gedeeltelijk donker aan de binnenkant, geven plaatsen aan die u al heeft bezocht tijdens het navigeren op de kaart. Dit pictogram wordt weergegeven als u bij een plaats heeft ingecheckt of er een beoordeling of recensie voor heeft geplaatst.
Andere manieren om Google Maps te bekijken

U kunt Google Maps ook op een van de volgende manieren weergeven: