Google Maps gebruiken

Gebruik Google Maps op uw computer, telefoon of tablet om te zoeken, te verkennen en overal ter wereld de weg te vinden. Op uw computer kunt u Google Maps online openen. Gebruik op uw telefoon of tablet de Google Maps-app maps.

Hier vindt u een handleiding waarmee u aan de slag kunt gaan met Google Maps.

Uw thuis- en werkadres instellen

Als u uw thuis- en werkadres in de app instelt, hoeft u later minder te typen. Bovendien vindt u altijd in een handomdraai de snelste route van en naar uw werk.

Informatie over hoe u uw werk- en thuisadres instelt

Informatie weergeven over een plaats

Vind een plaats op de kaart en ontvang een routebeschrijving. U kunt ook allerlei informatie lezen, zoals de openingstijden of het menu, en Street View-beelden bekijken.

Meer informatie over hoe u plaatsen zoekt op Google Maps

Een routebeschrijving opvragen en navigatie starten

Bekijk meer informatie over hoe u een routebeschrijving opvraagt en navigatie start op Google Maps

Hoe de kaart werkt

Er zijn allerlei manieren waarop u Google Maps kunt gebruiken op uw computer, telefoon of tablet. Hier ziet u een aantal dingen die u kunt doen.

Opmerking: Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

Zoekresultaten bekijken

Zoek naar een plaats of een type plaats, bekijk recente zoekopdrachten of vraag een routebeschrijving op. Uw zoekresultaten worden weergegeven op de kaart. De grote markeringen zijn topresultaten. Klik op een resultaat om meer informatie te bekijken, een routebeschrijving op te vragen of binnen te kijken bij een bedrijf.

De kaart verkennen

Klik op uw computer ergens op de kaart om informatie over een plaats te bekijken. Tik op uw telefoon of tablet lang op een punt op de kaart om informatie over een plaats te bekijken.

Afstanden tussen punten meten

U kunt de afstand tussen twee punten meten.

Meer informatie over het meten van afstanden

Opmerking: Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u het contextmenu (dat wordt weergegeven als u met de rechtermuisknop klikt) niet gebruiken om afstanden te meten.

Een gegevensprobleem melden

U kunt helpen Google Maps beter te maken door problemen met de kaart te melden, zoals onjuiste bedrijfsgegevens, verkeerde straatnamen of andere fouten.

Meer informatie over het melden van gegevensproblemen

Informatie over verkeer, openbaar vervoer, fietsen en terrein bekijken

Als u deze informatie en meer wilt bekijken, klikt of tikt u op Menu .

De wereld in 3D bekijken

Als u een 3D-weergave van de wereld wilt bekijken op uw computer, klikt u op het vierkantje in de linkerbenedenhoek. Als u de Lite-versie gebruikt, kunt u in plaats hiervan satellietbeelden bekijken.

Street View weergeven

Als er Street View-beelden beschikbaar zijn, ziet u een Street View-miniatuur wanneer u een plaats op de kaart kiest.

Meer informatie over Street View in Maps

De kaart verplaatsen

Zoom in of uit als u meer details op de kaart wilt bekijken. Op uw mobiele apparaat kunt u gebaren gebruiken zoals draaien, kantelen en zoomen om snel door de Google Maps-app te navigeren.

Meer informatie over het aanpassen van de kaart- en tekstgrootte, zoomen, draaien en kantelen in Google Maps

Uw huidige locatie bekijken

Als u wilt zoeken naar plaatsen om u heen en sneller routebeschrijvingen wilt genereren, kunt u de kaart centreren op uw huidige locatie.

Meer informatie over het gebruik van uw huidige locatie in Google Maps

Plaatsen beoordelen en reviewen

Deel uw mening over de plaatsen die u bezoekt door middel van reviews en beoordelingen.

Meer informatie over hoe u plaatsen kunt beoordelen.