Aan de slag met Google Maps

Gebruik de kaart om te zoeken, te verkennen en de weg te vinden in de wereld. Hoe meer u met de kaart werkt, hoe persoonlijker de kaart wordt.

Hoe de kaart werkt

Er zijn veel manieren waarop u Google Maps op uw computer kunt gebruiken. Hier volgen enkele van de dingen die u kunt doen.

Opmerking: Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

Een routebeschrijving opvragen

Als u een routebeschrijving wilt bekijken, gaat u naar het zoekvak en klikt u op het pictogram voor routebeschrijvingen . Klik op punten op de kaart of typ de plaatsnaam of het adres. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken om een routebeschrijving op te vragen.

Wanneer 'Routebeschrijving' wordt weergegeven, kunt u hierop klikken voor meer informatie. Dit wordt meestal onder het zoekvak weergegeven.

Opmerking: Als u Maps in de Lite-versie gebruikt, kunt u het contextmenu niet gebruiken.

Zoekresultaten bekijken

Zoek naar een plaats of een type plaats, bekijk recente zoekopdrachten of vraag een routebeschrijving op. Uw zoekresultaten worden weergegeven op de kaart. De grote markeringen zijn topresultaten. Klik op een resultaat om meer informatie te bekijken, een routebeschrijving op te vragen of bij een bedrijf binnen te kijken.

De kaart verkennen

Klik ergens op de kaart om meer informatie over een plaats te krijgen. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken om te verkennen.

Opmerking: Als u Maps in de Lite-versie gebruikt, kunt u het contextmenu niet gebruiken.

Afstanden tussen punten meten

Klik met de rechtermuisknop op de kaart om afstanden tussen punten te meten. Meer informatie over afstanden meten op een desktopcomputer of mobiel apparaat.

Opmerking: Als u Maps in de Lite-versie gebruikt, kunt u het contextmenu niet gebruiken.

Een gegevensprobleem melden

U kunt helpen Google Maps beter te maken door problemen met de kaart te melden, zoals onjuiste bedrijfsgegevens, verkeerde straatnamen of andere fouten.

Informatie over verkeer, openbaar vervoer, fietsen en terrein bekijken

Klik op het hoofdmenu om deze en andere informatie te bekijken.

Een kaart afdrukken

Als u de kaart wilt afdrukken, klikt u op het hoofdmenu > Afdrukken Print. Meer informatie over afdrukken.

De wereld in 3D bekijken

Als u de 3D Earth-weergave wilt bekijken, klikt u op het vierkant in de linkerbenedenhoek. Als u de Lite-versie gebruikt, kunt u in plaats daarvan satellietbeelden bekijken.

Reviews en foto's bekijken

U kunt reviews en foto's die u heeft toegevoegd aan Google Maps, bekijken door op het hoofdmenu > Bijdragen te klikken.

Street View bekijken

Wanneer u op een plaats op de kaart klikt, krijgt u mogelijk Street View-afbeeldingen te zien. Als u meer wilt zien, klikt u op de pijl in de rechterbenedenhoek.

Meer informatie over de kaart

De kaart verplaatsen

Als u de kaart wilt verplaatsen, klikt u erop met de linkermuisknop, houdt u deze ingedrukt en sleept u de kaart. U kunt ook de pijltoetsen op uw toetsenbord gebruiken om de kaart naar het noorden, zuiden, oosten en westen te verplaatsen.

Als u wilt in- of uitzoomen, gebruikt u de knoppen zoom in en zoom out in de rechterbenedenhoek. U kunt ook dubbelklikken om in te zoomen of het scrolwieltje van de muis of de trackpad gebruiken om in en uit te zoomen.

Wat de spelden en markeringen betekenen

Met markeringen worden belangrijke plaatsen aangegeven. Wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar een adres, wordt dat adres in Google Maps aangegeven met een speld. Hier volgen enkele markeringen die u mogelijk te zien krijgt:

Met deze speld wordt aangegeven waar het bedrijf of adres zich bevindt op de kaart.
Nadat u een adres of bedrijf heeft gezocht, worden alle zoekresultaten weergegeven met rode markeringen. Hoe groter de markering, hoe relevanter het zoekresultaat. Deze markeringen kunnen ook een symbool bevatten dat verwijst naar het type bedrijf.
Deze markeringen worden automatisch op de kaart weergegeven bij plaatsen die wellicht interessant zijn voor u. De markeringen verschillen afhankelijk van het type plaats, bijvoorbeeld bar, restaurant, school, park of winkelcentrum.
Wanneer u een plaats opslaat, verandert de markering in een ster.
Wanneer u een routebeschrijving opvraagt, geeft deze markering uw vertrekpunt en bestemming weer.
Deze markeringen geven aan welk openbaar vervoer beschikbaar is en waar.
Markeringen met een gele buitenrand geven plaatsen aan die voor u worden aanbevolen. De aanbevelingen zijn gebaseerd op plaatsen waarvoor u of iemand in uw kringen een beoordeling heeft gegeven of een review heeft geschreven.
Markeringen die in het midden donkerder zijn, duiden op plaatsen die u heeft bekeken of beoordeeld, of waarvoor u een review heeft geschreven.
Andere manieren om Google Maps te gebruiken