Yleiskatsaus Google Mapsiin

Kartan avulla voit hakea ja tutkia eri puolilla maailmaa olevia paikkoja ja reittejä. Mitä enemmän käytät karttaa, sitä enemmän se vastaa tarpeitasi.

Karttaan ja keskeisiin ominaisuuksiin tutustuminen

Alla olevat tiedot kuvaavat joitakin Google Mapsin ominaisuuksia. Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla.

1. Haku. Voit myös klikata hakukenttää, jolloin sen alla näytetään reittiohjeita, äskeiset haut, julkisen liikenteen reittejä, pyöräreittejä sekä liikennetietoja.
  2. Hae reittiohjeet. Klikkaa paikkatuloksen reittiohjepainiketta tai tyhjää hakukenttää ja sen jälkeen Reittiohjeet.
  3. Katso tulokset. Hakutuloksesi näkyvät kartalla ja suuret merkit merkitsevät suosituimpia tuloksia. Klikkaamalla tulosta saat lisätietoja tai reittiohjeet ja voit jopa tarkastella yrityksen sisätiloja. Yksityiskohdat näkyvät hakukentän alapuolella. Lisätietoja merkeistä.
  4. Tulosta. Voit tulostaa kartan klikkaamalla selaimen valikkorivillä Tiedosto > Tulosta. Lue, miten voit tulostaa reittiohjeet.
  5. Katso maailmaa kolmiulotteisesti. Saat näyttöön kolmiulotteisen näkymän maapallosta klikkaamalla vasenta alakulmaa. Lite-tilassa voit sen sijaan katsella satelliittikuvia.
  6. Pudota merkki tai tutki karttaa. Pudota merkki klikkaamalla kuvaketta kerran kartalla. Saat lisätietoja mistä tahansa paikasta hakukentän alle klikkaamalla kyseistä kohtaa kerran kartalla. Lisätietoja navigoinnista.
  7. Saat lisää vaihtoehtoja klikkaamalla hiiren kakkospainikkeella. Klikkaa karttaa hiiren kakkospainikkeella, kun haluat mitata pisteiden välisiä etäisyyksiä, tutkia karttaa tai hakea reittiohjeet kyseiseen sijaintiin tai sieltä pois.
  8. Jaa tai upota kartta. Voit milloin tahansa jakaa kartan URL-osoitteen ja mahdollisesti valitut sijainnit tai reittiohjeet. Jos haluat lyhyen linkin tai upotuskoodin, voit myös klikata Jaa ja upota kartta.
  9. Hanki apua ja lähetä palautetta. Voit tutustua Google Mapsiin, saada vastauksia kysymyksiisi, kertoa meille kohtaamistasi ongelmista tai tarjota ehdotuksia siitä, miten voimme parantaa Google Mapsia entisestään.
  10. Ilmoita ongelmasta. Auta meitä tekemään Google Mapsista entistä parempi tuote ilmoittamalla meille tietoihin liittyvistä ongelmista.
  11. Street View -katunäkymä ja muita toimintoja. Hae paikkaa kartalta. Kuvia Street View'stä ja muualta näytetään hakukentän alapuolella olevassa tietokortissa. Saat näyttöön lisää kuvia klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevia selaus-painikkeita.

Lisätietoja kartasta

Kartassa liikkuminen

Voit liikuttaa (eli panoroida) karttaa klikkaamalla hiirtä, pitämällä painike painettuna ja sitten vetämällä karttaa. Voit myös liikkua kartalla pohjoiseen, etelään, itään ja länteen käyttämällä nuolinäppäimiä.

Lähennä ja loitonna painamalla zoom in zoom out kartan oikeassa alakulmassa. Voit lähentää karttaa myös kaksoisklikkaamalla tai käyttää hiiren rullaa tai ohjauslevyä kartan lähentämiseen ja loitontamiseen.

Google Mapsin merkit

Google Mapsin merkit ilmaisevat tärkeitä paikkoja. Esimerkiksi osoitetta hakiessasi Google Maps näyttää sen sijainnin merkin avulla. Symbolityyppejä ovat esimerkiksi seuraavat:

Tämä merkki kertoo sen, missä yritys tai osoite on tarkastelemallasi kartalla.
Kun klikkaat mitä tahansa kohtaa kartalla, saat näkyviin kortin, joka sisältää tietoja kyseisestä paikasta. Kortteja ei voi tallentaa.
Kun olet hakenut osoitetta tai yritystä, nämä merkit esittävät kaikkia hakutuloksia. Osuvammat hakutulokset on esitetty suuremmilla merkeiillä, joissa voi myös olla yrityksen tyyppiä kuvaava symboli.
Nämä merkit näkyvät kartalla automaattisesti, ja ne ilmaisevat mahdollisia nähtävyyksiä. Merkki riippuu paikan tyypistä (esimerkiksi baari, ravintola, koulu, puisto tai ostoskeskus).
Kun tallennat paikan, merkki muuttuu tähdeksi. Löydät tähdellä merkitsemäsi paikat helposti tarkastelemalla karttaa.
Kun saat reittiohjeet, tämä merkki osoittaa lähtöpisteesi ja määränpääsi.
Näillä merkeillä näytetään käytettävissä olevat julkisen liikenteen sijainnit ja tyypit.
Näillä korostuksella ympäröidyillä merkeillä merkitään paikkoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua niiden paikkojen perusteella, joihin sinä tai piiriisi kuuluvat ihmiset olette aiemmin lisänneet arvosteluja.
Näillä merkeillä, joiden sisusta on osittain tummennettu, näytetään paikat, joissa olet jo käynyt tarkastellessasi karttaa. Kuvake näytetään, jos olet aiemmin kirjautunut paikkaan tai lisännyt siihen arvostelun.
Muita tapoja tarkastella Google Mapsia

Voit katsella Google Maps -karttoja monella tavoin: