Google Mapsin esittely

Tämä artikkeli koskee perinteistä Google Mapsia. Jos olet ottanut uuden Google Mapsin käyttöön, tutustu tähän artikkeliin.

Seuraavassa kaaviossa kuvaillaan joitakin Google Mapsin työpöytäversion ominaisuuksista. Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole käytettävissä omassa sijainnissasi.

1. Hanki reittiohjeet – Haluatko löytää tiesi jonnekin? Saat reittiohjeet klikkaamalla, kuljetpa autolla, kävellen, pyörällä tai julkisella liikenteellä.
  2. Omat paikat – Luo omia karttoja, tarkastele tähdellä merkitsemiäsi paikkoja ja katso arvostelemasi yritykset.
  3. Karttahaku Hae esimerkiksi paikkoja, yrityksiä, risteyksiä ja osoitteita Google Mapsista.
  4. Näytä/piilota – Vasen paneeli piilotetaan klikkaamalla vasenta nuolta (<<) ja tuodaan näkyviin klikkaamalla oikeaa nuolta (>>).
  5. Liikkuminen kartalla – Panoroi klikkaamalla ja vetämällä karttaa tai käyttämällä nuolia. Lähennä tai loitonna vetämällä liukusäädintä asteittain ylös tai alas.
  6. Tasot – Vie hiiren osoitin kartan oikean yläkulman widgetin päälle, niin näet sijainnillesi saatavilla olevat tasot, esimerkiksi liikennetiedot ja valokuvat.
  7. Tulosta/lähetä – Tulosta kartta tai lähetä karttoja muille.
  8. Linkki tälle sivulle – Luo kartallesi URL-osoite, jonka voit jakaa helposti muiden kanssa.
  9. Hakutulokset – Näet hakutulokset vasemmasta paneelista. Saat lisätietoja tuloksista klikkaamalla niitä.
  10. Kartta – Kartta-alueella näkyy maantieteellinen sijainti ja vastaavat hakutulokset ja muut tiedot kyseisestä sijainnista.
  11. Street View – Vedä keltainen pegman kartan lähennysohjaimista karttasijaintiin ja navigoi katutason kuvissa.
  12. Tietoikkuna – Kun klikkaat punaista merkintää, tietoikkuna tulee näkyviin, ja siinä on lisätietoja tietystä paikasta.
  13. Yleiskartta – Näet nykyisen karttanäkymän sijainnin (violetti ruutu) suuremmassa maantieteellisessä yhteydessä. Voit milloin tahansa piilottaa yleiskuvakartan tai nähdä sen uudelleen klikkaamalla.
  14. Ilmoita ongelmasta – Auta tekemään Google Mapsista parempi ilmoittamalla tietoihin tai tuotteisiin liittyvistä ongelmista.

Muita tapoja tarkastella Google Mapsia

Voit katsella Google Maps -karttoja monella tavoin:

Voit myös tarkastella karttaa ja sen tasoja haluamallasi kielellä (saatavilla kiinaksi, japaniksi, venäjäksi, koreaksi, ukrainaksi ja englanniksi). Lisätietoja kaikista Google Mapsissa saatavilla olevista tasoista.

Jos tarvitset lisää ohjeita, vieraile Google Maps -ohjekeskusteluryhmässä. Opi muilta Google Maps -käyttäjiltä kysymällä kysymyksiä ja vastaamalla niihin.