Yleiskatsaus Google Mapsiin

Kartan avulla voit hakea ja tutkia eri puolilla maailmaa olevia paikkoja ja reittejä. Mitä enemmän käytät karttaa, sitä paremmin se mukautuu tarpeisiisi.

Tutustu kartan toimintaan

Tässä on esitelty 10 tapaa Google Mapsin käyttämiseen. Jotkin ominaisuudet eivät ole käytettävissä kaikilla alueilla.

1. Haku. Tästä voit hakea paikkaa tai paikan tyyppiä. Voit myös klikata hakukenttää ja tuoda näkyviin reittiohjeita sekä äskeiset haut.

2. Liikenne, julkinen liikenne, pyöräreitit ja maastokartta. Näytä nämä ja muut tiedot klikkaamalla päävalikkoa .

3. Hae reittiohjeet. Saat aina lisätietoja klikkaamalla reittiohjeita. Ne näkyvät usein hakukentän alla.

4. Katso tulokset. Hakutulokset näytetään kartalla, ja niistä osuvimmat esitetään muita suuremmilla merkeillä. Kun klikkaat tulosta, saat lisätietoja ja reittiohjeet. Voit mahdollisesti myös tarkastella yrityksen sisätiloja. Tiedot näkyvät hakukentän alapuolella.

5. Tulosta. Kun haluat tulostaa kartan, klikkaa päävalikkoa ja valitse TulostaPrint. Lisätietoja reittiohjeiden tulostamisesta

6. Tarkastele maailmaa kolmiulotteisena. Näytä kolmiulotteinen Google Earth -kuva maapallosta klikkaamalla ikkunan vasenta alakulmaa. Yksinkertaistetussa tilassa voit katsella satelliittikuvia.

7. Lisää merkki tai tutki karttaa. Klikkaa kartalla olevaa kuvaketta kerran lisätäksesi paikkaan karttakuvakkeen. Saat lisätietoja mistä tahansa paikasta hakukentän alle klikkaamalla kyseistä kohtaa kerran kartalla. Lisätietoja navigoinnista

8. Saat lisää vaihtoehtoja painamalla hiiren kakkospainiketta. Klikkaa karttaa hiiren kakkospainikkeella, kun haluat mitata kohteiden välisen etäisyyden, tutkia karttaa tai hakea reittiohjeet. Huomaa: Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi käyttää kakkospainikkeen valikkoa.

9. Ilmoita ongelmasta. Auta meitä kehittämään Google Mapsia ilmoittamalla karttaan liittyvistä ongelmista, kuten toimintansa lopettaneista yrityksistä tai väärännimisistä teistä.

10. Katsele Street View -näkymää, valokuvia ja muuta sisältöä. Kun klikkaat kartassa olevaa paikkaa, kuvia Street View'stä ja muualta näytetään hakukentän alapuolella olevassa tietokortissa. Saat näyttöön lisää kuvia klikkaamalla oikeassa alakulmassa olevaa Tutustu-painiketta.

Lisätietoja kartasta

Kartassa liikkuminen

Voit liikuttaa (eli panoroida) karttaa klikkaamalla hiirtä, pitämällä painike painettuna ja sitten vetämällä karttaa. Nuolinäppäinten avulla voit myös liikkua kartalla pohjoiseen, etelään, itään ja länteen.

Näkymää voi lähentää ja loitontaa kartan oikeassa alakulmassa olevien zoom in- ja zoom out-painikkeiden avulla. Myös kaksoisklikkaus lähentää näkymää. Hiiren rullaa tai ohjauslevyä voi niin ikään käyttää lähentämiseen ja loitontamiseen.

Kartassa näkyvät merkit

Google Mapsin merkit ilmaisevat tärkeitä paikkoja. Kun esimerkiksi haet osoitetta, sen sijainti näytetään kartalla merkin avulla. Merkkityypit:

Tämä merkki osoittaa yrityksen tai osoitteen sijainnin tarkastelemallasi kartalla.
Kortit sisältävät lisätietoja paikoista. Kun klikkaat mitä tahansa paikkaa kartalla, näkyviin tulee kortti, joka sisältää tietoja kyseisestä paikasta. Kortteja ei voi tallentaa.
Kun olet hakenut osoitetta tai yritystä, hakutulokset esitetään näillä merkeillä. Osuvimmat hakutulokset esitetään muita suuremmilla merkeillä, joissa voi myös olla yrityksen tyyppiä kuvaava symboli.
Nämä nähtävyyksiä osoittavat merkit ilmestyvät kartalle automaattisesti. Merkit vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä esimerkiksi baari, ravintola, koulu, puisto vai ostoskeskus.
Kun tallennat paikan, merkki muuttuu tähdeksi. Tähdellä merkityt paikat on helppo löytää kartalta.
Kun haet reittiohjeita, tämä merkki osoittaa lähtöpaikan ja määränpään.
Näillä merkeillä osoitetaan käytettävissä olevat julkisen liikenteen tyypit ja palvelujen sijainnit.
Merkit, joiden ulkoreuna on korostettu, osoittavat sinua mahdollisesti kiinnostavat paikat. Suositukset perustuvat paikkoihin, jotka sinä ja tuttavasi olette aiemmin luokittaneet tai arvostelleet.
Merkit, joiden sisus on tumma, osoittavat paikat, jotka olet kuitannut, luokittanut tai arvostellut.
Muita tapoja tarkastella Google Mapsia

Voit katsella Google Maps -karttoja monella tavalla:

Aiheeseen liittyviä artikkeleita