De kaart of een routebeschrijving afdrukken

U kunt Google Maps-kaarten afdrukken, inclusief informatie over of afbeeldingen van plaatsen die u heeft gevonden.

De kaart afdrukken

Wanneer u een kaart afdrukt, bevat de afdruk dezelfde informatie als op het scherm. Ga als volgt te werk om een kaart af te drukken:

1. Pas uw kaart aan om de inhoud zichtbaar te maken die u wilt afdrukken.
  2. Wanneer u klaar bent, klikt u op Bestand > Afdrukken in de menubalk van uw browser. U kunt ook op het toetsenbord op CTRL+P drukken (voor een pc) of op +P (voor een Mac).
  3. Het afdrukvenster van uw browser wordt geopend. Volg de instructies om uw kaart af te drukken.

Een routebeschrijving afdrukken

Ga als volgt te werk om uw routebeschrijving in Google Maps af te drukken:

1. Genereer de gewenste routebeschrijving. Klik hiervoor in de infokaart onder het zoekvak op Details voor een routebeschrijving voor de auto of op Volgende reis om uw reis per openbaar vervoer te plannen.
     Als de link Details niet wordt weergegeven, raadpleegt u de alternatieve instructies onder aan deze pagina.
  2. Pas de kaart aan om het gedeelte van de kaart dat u wilt afdrukken, zichtbaar te maken.
  3. Klik bovenaan op het printerpictogram Print.
  4. Volg de instructies om uw routebeschrijving af te drukken.

Probeer het in Maps

Alternatieve instructies

Als bovenstaande instructies niet werken, gebruikt u mogelijk de klassieke versie van Maps. Volg in dat geval deze alternatieve instructies:

De kaart of een routebeschrijving afdrukken met de klassieke versie van Google Maps
  1. Open de klassieke versie van Google Maps.
  2. Zoek naar een kaart of een routebeschrijving.
  3. Klik op het pictogram 'Afdrukken' dat boven aan het linkerdeelvenster wordt weergegeven. Er wordt een afdrukpagina met aanvullende opties weergegeven:
    • U kunt opmerkingen toevoegen in de rechterbovenhoek.
    • U kunt de kaart slepen en zoomen om de weergave te optimaliseren.
  4. Wanneer u klaar bent, klikt u in de rechterbovenhoek op Afdrukken. Als er geen afdrukknop wordt weergegeven, klikt u op Bestand > Afdrukken in de menubalk van uw browser. U kunt ook op CTRL+P of op  + P (voor een Mac) drukken om af te drukken.

Als u een routebeschrijving afdrukt, kunt u ook de volgende opties kiezen:

• Weergeven voor alle stappen: Alleen tekst | Kaarten | Street View: klik op een van deze opties linksboven in uw scherm om aan te geven hoe u de routebeschrijving wilt weergeven.
  • Grote kaart bijvoegen: vink dit selectievakje linksboven in uw scherm aan om een kaart met uw routebeschrijving weer te geven. U kunt in- en uitzoomen en de kaart verslepen.
  • Beweeg de muisaanwijzer over de route om elke stap aan te passen: plaats de muisaanwijzer op elke stap en selecteer of u alleen de tekst, de tekst met een kaart of de tekst met een Street View-afbeelding wilt weergeven. In Google Maps kunt u de weergaven Satelliet of Terrein afdrukken. Als u satellietbeelden wilt afdrukken, gebruikt u Google Earth.

Mogelijk worden bepaalde elementen van aangepaste kaarten op dit moment nog niet afgedrukt, zoals aangepaste pictogrammen en de vulkleur van polygonen.

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig