De kaart afdrukken (klassieke versie van Maps)

Deze instructies zijn van toepassing op de klassieke versie van Google Maps. Als u de nieuwe versie van Google Maps gebruikt, raadpleegt u dit artikel.

U kunt kaarten en kaartgegevens afdrukken die worden weergegeven in Google Maps. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik op het pictogram 'Afdrukken' dat boven aan het linkervenster wordt weergegeven. Er wordt een afdrukpagina weergegeven met aanvullende opties:
    • - U kunt opmerkingen toevoegen in de rechterbovenhoek.
    • - U kunt de kaart slepen en zoomen om de weergave te optimaliseren.
  2. Wanneer u klaar bent, klikt u op Afdrukken in de rechterbovenhoek. Als er geen knop voor afdrukken wordt weergegeven, drukt u op CTRL+P of  + P (voor Mac) om af te drukken.

Als u een routebeschrijving afdrukt, kunt u ook de volgende opties proberen:

• Weergeven voor alle stappen: Alleen tekst | Kaarten | Street View: klik op een van deze opties linksboven in uw scherm om aan te geven hoe u de routebeschrijving wilt weergeven.
  • Grote kaart bijvoegen: vink dit selectievakje linksboven in uw scherm aan om een kaart met uw routebeschrijving weer te geven. U kunt in- en uitzoomen en de kaart verslepen.
  • Plaats de muisaanwijzer over de route om elke stap aan te passen: plaats uw muisaanwijzer op elke stap en selecteer of u alleen de tekst, de tekst met een kaart of de tekst met een Street View-beeld wilt weergeven. U kunt in Google Maps de weergaven 'Satelliet' of 'Terrein' niet afdrukken. Als u satellietbeelden wilt afdrukken, gebruikt u hiervoor Google Earth. Het is mogelijk dat bepaalde elementen van aangepaste kaarten momenteel niet kunnen worden afgedrukt, zoals de vulkleur van aangepaste pictogrammen en polygonen.

• U kunt in Google Maps de weergaven Satelliet of Terrein niet afdrukken. Als u satellietbeelden wilt afdrukken, gebruikt u hiervoor Google Earth.
  • Het is mogelijk dat bepaalde elementen van aangepaste kaarten momenteel niet kunnen worden afgedrukt, zoals de vulkleur van aangepaste pictogrammen en polygonen.