Få vägbeskrivningar och visa rutter

Du kan få vägbeskrivningar för att köra bil, åka med kollektivtrafik, gå, cykla eller flyga på Google Maps. Om det finns flera rutter till destinationen markeras den bästa rutten i blått på kartan och den visas som första resultat. Alternativa rutter visas i grått på kartan.

Obs! Flyginformation är inte tillgänglig på mobiltelefoner eller surfplattor.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägvisning .
  3. Klicka på punkter på kartan, skriv en adress eller lägg till namnet på en plats.
  4. Välj ett av följande:
    • Bil: Med bil
    • Kollektivtrafik: Kollektivtrafik
    • Promenad: Till fots
    • Cykel: Cykel
    • Flyg: Flyg

Obs!

• Du kan inte få vägbeskrivningar till flera destinationer eller koordinater samtidigt för kollektivtrafik och flygsökningar.
  • Vägbeskrivningar kanske inte är tillgängliga i alla regioner.
  • Google Maps kan inte visa vägbeskrivningar för kollektivtrafik i alla orter. Det lokala kollektivtrafikföretaget måste först ha lagt in sina tidtabeller i Google Maps. Se vilka orter som finns med.
  • Du kan ändra en färdväg genom att klicka och hålla ned på en punkt på färdvägen och sedan dra punkten till en ny plats på kartan. Om du använder Maps i begränsat läge kan du inte ändra rutter genom att dra dem.

Lägg till flera destinationer

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägvisning .
  3. Lägg till en startpunkt och destination.
  4. Klicka på Lägg till Lägg till till vänster nedanför destinationerna du angav.
  5. Välj en till destination om du vill lägga till ett stopp.
  6. Upprepa steg 4 och 5 om du vill fortsätta lägga till stopp.
  7. Klicka på en rutt om du vill se vägbeskrivningen.

Obs! Om du vill ändra ordning på stoppen letar du reda på destinationen du vill flytta. Klicka på destinationen och dra den.

Anpassa rutten

Så här undviker du vägtullar och motorvägar:
  1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Vägbeskrivningar Vägvisning .
  3. Klicka på punkter på kartan, skriv en adress eller lägg till namnet på en plats.
  4. Välj Alternativ.
  5. Markera rutan bredvid Vägtullar eller Motorvägar.

Obs! Om du använder Maps i begränsat läge kan du inte använda den här funktionen.

Ändra tidpunkten för resan

Du kan ändra datum och tidpunkt för resan om du vill hitta den bästa rutten innan du åker baserat på uppskattad trafik och tidtabeller för kollektivtrafik. Så här ändrar du tidpunkten för din resa:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Hämta vägbeskrivningar.
  3. Klicka på Åk nu när du har hämtat vägbeskrivningen.
  4. Klicka på Avresa kl. eller Ankomst kl. och ändra datum och tidpunkt för resan.

Obs! Du kan inte använda den här funktionen om du har fler än en destination.

Andra sätt att använda vägbeskrivningar

Dela vägbeskrivningar med andra

Så här skickar du vägbeskrivningar i Google Maps till en annan person:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Hämta vägbeskrivningar.
  3. Klicka på menyn Meny när du vill dela.
  4. Välj Dela eller bädda in karta. Om alternativet inte syns klickar du på Länka till kartan.
  5. Valfritt: Markera kryssrutan vid Kort webbadress om du vill skapa en kortare webbsideslänk.
  6. Markera en länk genom att dubbelklicka på den. Kopiera den genom att trycka på Ctrl+c (Windows) eller ⌘+c (Mac).
  7. Klistra in länken genom att trycka på Ctrl+v (Windows) eller ⌘+v (Mac) där du vill dela kartan, till exempel i ett e-postmeddelande eller i ett inlägg på Google+.

Tips! Du kan även kopiera webbadressen från adressfältet i alla webbläsare utom Internet Explorer 8 och 9.

Skicka vägbeskrivningar till din mobil eller surfplatta

Så här skickar du vägbeskrivningar till din mobil eller surfplatta:

1. Öppna Google Maps och se till att du är inloggad.
  2. Hämta vägbeskrivningar. Klicka på Skicka vägbeskrivningar till telefonen.
  3. Välj en mobil, surfplatta, e-postadress eller sms-mottagare.

Obs! Du kan inte skicka vägbeskrivningar till din mobil eller surfplatta om du har fler än en destination.