Een routebeschrijving genereren

U kunt routebeschrijvingen genereren voor de auto, het openbaar vervoer, fietsen, lopen en vliegen.

Een routebeschrijving genereren

1. Open Google Maps.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het zoekvak en klik vervolgens op Routebeschrijving .
    Als u de knop Routebeschrijving niet ziet, raadpleeg dan de alternatieve instructies onder aan deze pagina.
  3. Klik op punten op de kaart of typ het adres of de plaatsnaam.
  4. [Optioneel] Voeg extra bestemmingen toe door op de routebeschrijvingskaart op de knop zoom in te klikken. Versleep de bestemmingen om de volgorde ervan te wijzigen.
  5. Klik op het routebeschrijvingspictogram voor de auto , het OV , wandelen , fietsen  of vliegen .

Opmerking: Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of per vliegtuig. Mogelijk kunt u niet in alle regio's een routebeschrijving genereren.

Een routebeschrijving weergeven

De beste route naar uw bestemming staat op de eerste infokaart en wordt op de kaart in het blauw aangegeven. Alternatieve routes worden op de kaart in het grijs aangegeven. U kunt de alternatieve routes bekijken door op de kaart of op een andere infokaart te klikken.

U kunt uw route op twee verschillende manieren bekijken:

• Kaartweergave: wijs de witte cirkels langs de route aan om belangrijke aanwijzingen weer te geven op de kaart.
  • Details van routebeschrijving:
    • Als u een routebeschrijving voor de auto wilt weergeven en afdrukken, klik dan op Details.
    • Als u een routebeschrijving voor het openbaar vervoer wilt weergeven en afdrukken, klik dan op de vertrektijd naast Volgende reis.

Routebeschrijvingen aanpassen

Uw routebeschrijving wijzigen

Als u van tevoren een routebeschrijving wilt ontvangen, klikt u op Nu vertrekken . Vervolgens kunt u de vertrekdatums of -tijden aanpassen. Opmerking: u kunt een routebeschrijving niet van tevoren plannen als u meerdere bestemmingen heeft.

Als u snelwegen, tolwegen en veerboten wilt vermijden of wilt schakelen van mijl (mi) naar kilometer (km), klik dan op Routeopties.

Als u een bestemming wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op de plaats op de kaart en klikt u op de die rechts van het adres wordt weergegeven. Als u de volgorde van uw bestemmingen wilt aanpassen, klik dan op de cirkel links van de namen van de bestemmingen en versleep ze.

Een routebeschrijving voor het openbaar vervoer aanpassen

Als u een routebeschrijving voor het openbaar vervoer genereert, worden er details weergegeven over de lijn, de reisduur en de dienstregeling. (Bepaalde informatie is mogelijk niet beschikbaar voor alle resultaten.)

Als u andere reistijden voor het OV wilt bekijken en een specifieke tijd wilt opgeven, klikt u op Meer opties en tijden . Hier kunt u de volgende belangrijke informatie raadplegen:

• De totale reistijd voor uw route
  • De tijd die u nodig heeft om naar en van het station of de halte te lopen (stippellijnen)
  • De tijd voor de rit per openbaar vervoer (doorgetrokken lijnen)
  • De ov-lijnen die u gebruikt

Als u de volgende geplande vertrektijd wilt bekijken, klikt u op Nu vertrekken. Of kies een andere datum en tijd voor uw route in de vakken bovenaan.

Klik op een reis om deze te selecteren en weer te geven op de kaart.

Klik op Routeopties om uw route te beperken tot een bepaald type vervoermiddel. U kunt ook Minder overstappen en Minder lopen selecteren.

Alternatieve instructies

Als bovenstaande instructies niet werken, gebruikt u mogelijk de klassieke versie van Maps. Volg in dat geval deze alternatieve instructies:

Een routebeschrijving genereren met de klassieke versie van Google Maps
  1. Open de klassieke versie van Google Maps.
  2. Klik op de knop Routebeschrijving.
  3. Voer een vertrekpunt en bestemming in.
  4. Klik op Routebeschrijving.
  5. [Optioneel] Klik in het linkervenster onder de bestemming op de link Bestemming toevoegen. U kunt ook met de rechtermuisknop op een gebied op de kaart klikken en een bestemming toevoegen.
  6. Als u uw vervoermiddel wilt wijzigen, klikt u op het auto-, ov-, fiets-, loop- of vliegtuigpictogram.

U kunt ook een routebeschrijving naar een plaats genereren door ernaar te zoeken op de kaart en op de link Routebeschrijving te klikken in het infovenster dat wordt geopend.

Een routebeschrijving weergeven

De routebeschrijving wordt als paarse lijn weergegeven op de kaart. In het linkervenster ziet u stapsgewijze instructies en de geschatte reistijd.

Opmerking: Mogelijk kunt u niet in alle regio's een routebeschrijving genereren. Routebeschrijvingen naar meerdere bestemmingen zijn niet beschikbaar voor reizen per openbaar vervoer of per vliegtuig.

Volgende stappen: