Reittiohjeiden hakeminen

Voit hakea Google Mapsista reittiohjeita eri kulkutavoille. Ajo-ohjeiden lisäksi voit hakea julkisen liikenteen, kimppakyytien, lentojen ja moottoripyörien reittiohjeita sekä kävely- ja pyöräilyreittejä. Jos kartalla näkyy useita reittejä, paras reitti määränpäähäsi näkyy sinisellä ja muut reitit harmaalla. Osa Google Mapsin reittiohjeista on kehitysvaiheessa, ja niiden käytettävyys voi olla rajoitettu.

Tärkeää: Ole valppaana aina, kun käytät Google Mapsin reittiohjeita. Tarkkaile ympäristöäsi, jotta voit varmistaa sekä oman turvallisuutesi että muiden turvallisuuden. Jos olet epävarma, muista noudattaa liikennesääntöjä ja pidä silmällä reitin varrella olevia liikennemerkkejä.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.

Avaa Google Maps

• Jos sinulla ei vielä ole sovellusta, lataa se App Storesta.
  1. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  2. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  3. Valitse kulkutapa.

Vinkki: Voit valita kartalta toisen reitin mille tahansa kulkutavalle. Kunkin reitin arvioitu matka-aika näkyy kartalla.

Kulkutavat Google Mapsissa

Voit hakea Google Mapsista reittiohjeita eri kulkutavoille. Tutustu kulkutapojen ominaisuuksien ja käytettävyyden eroihin:

Auto: Autoilu

• Ajo-ohjeet Autoilu on tarkoitettu autoille, ja ne voivat kulkea vain autoteiden kautta. Jos ajat sähköpyörällä tai alle 125 kuutiosenttimetrin moottoripyörällä, valitse "Vältä tietulleja ja valtateitä".
  • Voit kiinnittää reittiohjeita myöhempää käyttöä varten napauttamalla alareunasta Kiinnitä-painiketta. Lue lisää usein käyttämiesi reittien kiinnittämisestä.

Julkinen liikenne: Julkinen liikenne

• Google Mapsin julkisen liikenteen reittiohjeet eivät ole käytettävissä kaikissa kaupungeissa. Julkisen liikenteen ohjeet ovat saatavilla kaupungeissa, joiden liikennöitsijä on lisännyt reittitietonsa Google Mapsiin.
  • Voit kiinnittää reittiohjeita myöhempää käyttöä varten napauttamalla alareunasta Kiinnitä-painiketta. Lue lisää usein käyttämiesi reittien kiinnittämisestä.

Kävely: Kävely

Kyyti: Kyytipalvelut

• Jos haet reittiohjeita alueelta, jolla on tarjolla myös kyyti- tai taksipalveluita, voit verrata kyytipalveluita julkisen liikenteen reittiohjeisiin ja kävelyreittiohjeisiin. Näin tilaat kyydin

Pyöräily: Pyöräily

• Pyöräillessäsi voit käyttää pyöräilyreittejä Pyöräily, jos ne ovat käytettävissä alueellasi.

Lento: Lentäminen

• Reittiohjeet useaan määränpäähän tai välietappien kautta eivät ole käytettävissä julkisessa liikenteessä tai lennoissa.
  • Lue lisää lentojen hakemisesta.

Usean määränpään lisääminen

Voit saada reittiohjeet useisiin määränpäihin kaikissa kulkutavoissa paitsi julkisessa liikenteessä ja lennoissa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Lisää pysähdys.
  5. Lisää pysähdys valitsemalla toinen määränpää.
    • Voit lisätä enintään yhdeksän pysähdystä.
  6. Napauta lopuksi Valmis.

Vinkki: Voit hakea reittisi varrella olevia paikkoja.

Näin muutat pysähdysten järjestystä:

1. Etsi siirrettävä määränpää ja kosketa pitkään Järjestä uudelleen Järjestä uudelleen
  2. Vedä määränpää haluamaasi kohtaan.

Reittiohjeiden esikatselu Street View'ssa

Tärkeää: Hae reittiohjeet Street View'ssa lisäämällä määränpää ja valitsemalla Reittiohjeet Reittiohjeet.

1. Näet tarkat ohjeet vetämällä iPhonen tai iPadin alareunassa olevaa ikkunaa ylöspäin.
  2. Jos vaiheelle on saatavilla esikatselu, näet valokuvan. Pääset haluamasi vaiheen Street View ‐näkymään napauttamalla kuvaa.
    • Siirry reitin seuraavaan vaiheeseen vetämällä alareunasta vasemmalle.
    • Siirry edelliseen vaiheeseen vetämällä alareunasta oikealle.
    • Voit poistua Street View'sta napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa paluunuolta Back.

Reitin muokkaaminen

Tullien ja valtateiden välttäminen
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  4. Napauta yläreunasta Autolla Autoilu.
  5. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Reittivalinnat.
  6. Valitse Vältä tietulleja tai Vältä valtateitä.
Lähtöpaikan tai määränpään muuttaminen

Lähtöpaikka on oletuksena nykyinen sijaintisi. Voit muuttaa reitin lähtöpaikkaa ja määränpäätä.

Huom. Et voi aloittaa navigointia, jos et käytä nykyistä sijaintiasi. Voit kuitenkin nähdä reitin esikatselun.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps mobiililaitteella.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet Reittiohjeet.
    • Voit muuttaa lähtöpaikkaa napauttamalla yläreunasta Sijaintisi.
    • Voit muuttaa määränpäätäsi napauttamalla määränpääkentässä näkyviä vaihtoehtoja.
  4. Napauta Esikatselu.
Lähtö- tai saapumisajan muuttaminen
Valitsemalla matkapäivän ja ‑ajan ennen lähtöä löydät parhaan reitin perille. Ehdotettu reitti perustuu arvioituun liikennemäärään ja julkisen liikenteen aikatauluihin. Tämä toimii vain, kun reitillä on yksi määränpää.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet Reittiohjeet.
  4. Napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Määritä lähtö- tai saapumisaika.
  5. Muuta päivämääriä tai kellonaikoja valitsemalla Lähtö tai Saapumisaika.
  6. Napauta Valmis.
Katso hinnat tietullipassilla

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain tietyissä kaupungeissa.

Jos reitilläsi on maksullinen tie, Google Maps näyttää arvioidun hinnan ennen navigoinnin aloittamista.

Tietullipassien hinta-asetusten muuttaminen Google Maps ‐sovelluksessa

Voit valita asetuksesi nähdäksesi tarkat hinnat. Maps näyttää oletusarvoisesti tietullien hinnat tietullipassin maksujen perusteella. Näin voit määrittää Mapsin näyttämään hinnat ilman tietullipassia:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset ja sitten Navigointiasetukset.
  3. Vieritä kohtaan Hinta tietullipassilla ja poista käytöstä Katso hinnat tietullipassilla.

Tietullipassin hinta-asetusten muuttaminen reittiohjeiden hakemisen jälkeen

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae määränpäätä tai napauta sitä kartalla.
  3. Napauta vasemmasta alakulmasta Reittiohjeet.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Reittivalinnat.
  5. Ota käyttöön Katso hinnat tietullipassilla tai poista se käytöstä.

Miten Maps arvioi tietullien hinnat?

Tullien hinnat Mapsissa ovat arvioita. Ne eivät korvaa tullitoimijoiden asettamia hintoja, jotka on julkaistu niiden verkkosivustoilla ja tiekylteissä.

Mapsin arvioidut tullien hinnat perustuvat esimerkiksi seuraaviin tekijöihin:

• Viikonpäivä
  • Vuorokaudenaika
  • Tietyt päivät
  • Maksutapa (esim. käteismaksu, postimaksu, maksukortti, tietullipassi tai tagitili)

Maps ei laske tullien hintoja ruuhkaisille maksullisille teille tai kaistoille, joilla hinnat voivat vaihdella liikenteen mukaan.

Tietoja liikennevälineiden järjestyksestä

Kun kirjoitat kohteen Google Mapsiin, näet, miten pääset sinne eri kulkutavoilla, kuten autolla, pyörällä tai kävellen.

Joskus näkemäsi matkustusvaihtoehdot on järjestetty objektiivisten tekijöiden perusteella, jotta saat osuvia ja hyödyllisiä tietoa. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi kesto, etäisyys, hinta, suosimasi kulkutapa ja kulkutavan osuvuus hakuun nähden. Tärkeimpiä tekijöitä ovat useimmiten suosimasi kulkutapa, matkan kesto ja joskus hinta.

Saatat nähdä myös muita liikkumispalveluja, kuten julkisen liikenteen, skootterin tai pyörän vuokrauksen ja kyytipalveluja. Nämä liikkumispalvelut ovat peräisin kolmansilta osapuolilta, joiden tiedot ovat julkisesti saatavilla tai joilla on kumppanisopimus Googlen kanssa. Kumppanuudet tai liiketoimintasuhteet kuljetuspalveluiden kanssa eivät vaikuta näiden palveluiden järjestykseen.