Få vist rutevejledninger og ruter

Uanset om du bevæger dig til fods, kører i bil, på cykel, på scooter eller på motorcykel, bruger offentlig transport eller kørselstjenester eller rejser med fly, kan du få en rutevejledning i Google Maps. Hvis der er flere ruter, er den bedste rute til destinationen blå, og alle de øvrige ruter er grå. Nogle rutevejledninger i Google Maps er under udvikling og derfor muligvis kun tilgængelige i begrænset omfang.

Vigtigt! Vær opmærksom, når du bruger rutevejledning i Google Maps. Af hensyn til både din egen og andres sikkerhed skal du altid være opmærksom på omgivelserne. Hvis du er i tvivl, skal du altid følge færdselsreglerne og holde øje med skiltningen på veje og/eller stier.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Klik på punkter på kortet, indtast en adresse, eller tilføj et stednavn.
  4. Vælg transporttype.

Tip! Du kan vælge en anden rute for en hvilken som helst transporttype ved at vælge ruten på kortet. Den estimerede rejsetid for hver rute vises på kortet.

Transporttyper i Google Maps

Du kan få rutevejledning til flere forskellige transporttyper i Google Maps. Få oplysninger om forskellene mht. funktioner og tilgængelighed fra transporttype til transporttype:

I bil: I bil

• Ruter af typen "I bil" I bil er beregnet til bilister og kan omfatte veje, der kun er beregnet til biler. Hvis du kører på elcykel eller motorcykel på under 125 kubik, skal du i stedet vælge rutemuligheden "Undgå betalingsveje og motorveje".
  • Hvis du vil ændre en rute af typen "I bil", skal du klikke på et sted på ruten, holde museknappen nede og trække markøren til et andet sted på kortet.

Med offentlig transport: Off. trans.

• Der er ikke rutevejledninger med offentlig transport for alle byer i Google Maps. Du kan kun få rutevejledning med offentlig transport, hvis de lokale trafikselskaber har tilføjet ruteoplysninger i Google Maps.

Til fods: Til fods

Tur: Kørselstjenester

På cykel: På cykel

• Når du cykler, kan du bruge cykelruter På cykel, hvis de er tilgængelige i dit land/region.

Med fly: Fly

Tilføj flere destinationer

Du kan få rutevejledning til flere destinationer for alle transporttyper undtagen offentlig transport og flyrejser.

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Tilføj et startpunkt og en destination.
  4. Klik på Tilføj Tilføj til venstre under de destinationer, du har angivet.
  5. Vælg en anden destination, hvis du vil tilføje et stop.
    • Du kan tilføje op til ni stop.
  6. Klik på en rute for at få en rutevejledning.

Tip! Du kan søge efter steder langs den valgte rute.

Gør følgende for at ændre rækkefølgen af dine stop:

1. Find den destination, du vil flytte.
  2. Træk destinationen til den ønskede placering.

Se forhåndsvisning af rutevejledning i Street View

Vigtigt! Klik på Rutevejledning Rutevejledning for at få en rutevejledning i Street View. Angiv derefter start- og slutdestinationer.

1. Klik på Info på den ønskede rute på computeren.
  2. Klik på Udvid Udvid for at få en mere detaljeret rutevejledning.
  3. Peg på et trin i rutevejledningen. Hvis Street View er tilgængeligt, kan du se et eksempelbillede.
  4. Klik på billedet for at få Street View-billeder af det ønskede trin.
    • Du kan få Street View til andre trin på ruten ved at klikke på Forrige trin eller Næste trin nederst til venstre.
    • Klik på Luk Luk øverst til højre for at afslutte forhåndsvisningen.

Tilpas din rute

Undgå betalingsveje og motorveje
  1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Rutevejledning Rutevejledning.
  3. Klik på punkter på kortet, indtast en adresse, eller tilføj et stednavn.
  4. Vælg Indstillinger.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Betalingsveje" eller "Motorveje".
Rediger afrejse- eller ankomsttidspunktet
Du kan ændre din rejsedato eller dit rejsetidspunkt for at finde den bedste rute, inden du tager af sted, baseret på den estimerede trafik og de aktuelle køreplaner. Dette kan kun gøres for ruter med én destination.
  1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Hent en rutevejledning.
  3. Klik på Tag af sted nu, når du har hentet rutevejledningen.
  4. Vælg Afrejse eller Ankomst for at ændre rejsedatoerne eller -tidspunkterne.
Få en forståelse af, hvordan vi rangerer transportmuligheder

Når du angiver en destination i Google Maps, viser vi dig, hvordan du kommer dertil med forskellige rejseformer, f.eks. i bil, på cykel eller på gåben.

Nogle gange rangeres de transportmuligheder, vi viser dig, efter en kombination af objektive faktorer, der er designet til at hjælpe dig med at finde relevante og nyttige oplysninger. Disse faktorer kan omfatte varighed, afstand, pris, din foretrukne rejseform eller relevansen af en rejseform i forhold til din forespørgsel. Generelt er de vigtigste faktorer din foretrukne rejseform, rejsens varighed og nogle gange prisen.

Hvis det er tilgængeligt, viser vi også andre mobilitetstjenester f.eks. offentlig transport, mulighed for at leje elløbehjul eller cykler samt kørselstjenester. Disse mobilitetstjenester leveres af tredjeparter, der har gjort deres transportdata offentligt tilgængelige, eller som har en partneraftale med os. Eventuelle partnerskaber eller forretningsforbindelser, vi har med transportudbydere, har ikke indflydelse på rangeringen af disse tjenester.

Relaterede ressourcer