Identifiser svindel i anmeldelser og vurderinger

Svindel er falske metoder som brukes for å villede folk til å gi bort penger eller oppgi personopplysninger. Nedenfor ser du noen tips om hvordan du kan oppdage svindel i forbindelse med anmeldelser og vurderinger. Du kan også se hva du kan gjøre hvis du tror du er svindlet.

Tips for å oppdage svindel

• Se opp for meldinger, e-poster eller telefonanrop fra ukjente kontakter som ber deg om å utføre eller tilbyr seg å utføre økonomiske transaksjoner.
    • Svindlere tilbyr for eksempel penger for å få deg til å vurdere eller anmelde bedrifter på Google Maps som du ikke har besøkt. Når de har etablert tillit, kan de kreve penger i bytte mot flere lignende oppgaver.
  • Se opp for folk som ber deg om å overføre penger via gavekort, kuponger, kryptovaluta osv. for å utføre handlinger på Google Maps eller i andre Google-tjenester.
    • Svindlere ber deg for eksempel om å betale dem for å gi stedet ditt eller bedriften din en femstjerners anmeldelse. Hvis du avviser dette, kan de true med å legge inn enstjerners anmeldelser frem til du kompenserer dem økonomisk.
  • Vær på vakt overfor personer som hevder å representere Google eller andre selskaper, men som kontakter deg uten å bruke en bedriftsrelatert e-postadresse, eller som deler linker til mistenkelige nettsteder.
    • Svindlere kan for eksempel sende deg en faktura for å bruke eller føre opp bedriften din på Google Maps, selv om det ikke koster noe å opprette en bedriftsprofil og føre opp bedrifter på Google.

Viktig: Svindelhenvendelser er formulert på en måte som gir inntrykk av at det haster veldig. Ingen anerkjente institusjoner krever betaling for å få personopplysningene dine umiddelbart. Finn ut mer om svindel.

Rapporter mistenkelig aktivitet

Hvis du finner innhold eller en profil du mener er i strid med retningslinjene våre, ber vi deg rapportere dette umiddelbart:

Viktig: Du kan også sende inn en rapport til et offentlig organ. Finn ut mer om rapportering til offentlige organer.

Slik håndterer Google Maps svindlere

Vi tolererer ikke svindlere. Google Maps er hele tiden på utkikk etter falskt innhold. Når vi finner svindlere, iverksetter vi en rekke tiltak mot dem, blant annet følgende: