Arvosteluihin ja arvioihin liittyvien huijausten tunnistaminen

Huijaus on vilpillinen juoni, jolla ihmisiä huijataan luovuttamaan rahaa tai henkilökohtaisia tietoja. Alla on vinkkejä arvosteluihin ja arvioihin liittyvien huijausten tunnistamiseen ja toimenpiteitä, joihin voit ryhtyä, jos uskot kohdanneesi sellaisen.

Vinkkejä huijauksen tunnistamiseen

• Varo tuntemattomilta henkilöiltä tulevia viestejä, sähköposteja tai puheluita, joissa pyydetään tai tarjotaan maksutapahtumia.
    • Huijari tarjoaa sinulle esimerkiksi rahaa arvioidaksesi tai arvostellaksesi Google Mapsissa yrityksen, jossa et ole käynyt. Kun huijari on saanut luottamuksesi, hän voi vaatia rahaa vastineeksi vastaavista töistä.
  • Varo ihmisiä, jotka pyytävät sinua siirtämään rahaa esimerkiksi lahjakorttien, kuponkien tai kryptovaluuttojen kautta, tehdäksesi asioita Google Mapsissa tai muissa Googlen palveluissa.
    • Esimerkki: Huijari pyytää sinua maksamaan hänelle siitä, että hän antaa paikallesi tai yrityksellesi viiden tähden arvostelun. Jos kieltäydyt, huijari voi uhkailla, että hän antaa yhden tähden arvosteluja, kunnes saa rahallisen korvauksen.
  • Varo ihmisiä, jotka väittävät edustavansa Googlea tai muuta yritystä mutta ottavat sinuun yhteyttä ilman yritykseen liittyvää sähköpostiosoitetta ja jakavat linkkejä epäilyttäville sivustoille.
    • Huijari voi esimerkiksi lähettää sinulle laskun, jonka avulla voit lisätä yrityksesi tiedot Google Mapsiin, vaikka Yritysprofiilin luominen ja yrityksesi lisääminen Googleen on maksutonta.

Tärkeää: Huijausten tarkoituksena on luoda käsitys kiireestä. Mikään hyvämaineinen taho ei edellytä maksua henkilökohtaisista tiedoista saman tien. Lue lisää huijauksista.

Epäilyttävästä toiminnasta ilmoittaminen

Jos näet sisältöä tai profiilin, jonka uskot rikkovan käytäntöjämme, tee siitä ilmoitus välittömästi:

Tärkeää: Voit myös tehdä ilmoituksen viranomaisille. Lue lisää viranomaisille ilmoittamisesta.

Miten Google Maps käsittelee huijareita

Emme hyväksy huijareita. Google Maps valvoo jatkuvasti vilpillistä sisältöä. Kun löydämme huijareita, puutumme asiaan eri tavoin:

• Sisällön poistaminen
  • Tilin jäädytys
  • Kanteet