Identificer svindel i forbindelse med anmeldelser og bedømmelser

Svindel er et svigagtigt tiltag, der narrer andre til at give penge eller personlige oplysninger væk. Nedenfor finder du nogle tips, der kan hjælpe dig med at identificere svindel i forbindelse med anmeldelser og bedømmelser, samt hvad du kan gøre, hvis du mener, du er blevet påvirket af en sådan svindel.

Tips til at opdage svindel

• Vær opmærksom på beskeder, mails eller telefonopkald fra ukendte kontakter, der anmoder om eller tilbyder en økonomisk transaktion.
    • En svindler tilbyder dig f.eks. penge for at bedømme eller anmelde en virksomhed på Google Maps, som du ikke har besøgt. Når de har etableret tillid, kan de kræve penge i bytte for flere lignende jobs.
  • Vær opmærksom på, at personer, som beder dig om at overføre penge via gavekort, kuponer, kryptovaluta osv., foretager en handling i Google Maps eller via andre Google-tjenester.
    • En svindler beder dig f.eks. om at betale vedkommende for at give din lokation eller din virksomhed en 5-stjernet anmeldelse. Hvis du afviser, kan de true med at give 1-stjernede anmeldelser, indtil du betaler dem økonomisk.
  • Vær på vagt over for personer, der hævder at repræsentere Google eller en anden virksomhed, men kontakt dig uden en virksomhedsrelateret mailadresse, og del links til mistænkelige websites.
    • En svindler sender dig f.eks. en faktura for at bruge eller registrere din virksomhed i Google Maps, selvom det ikke koster noget at oprette en virksomhedsprofil og få din virksomhed vist på Google.

Vigtigt! Svindelnumre er ofte designet til at give et indtryk af, at det er vigtigt at handle hurtigt. Ingen pålidelige enkeltpersoner eller bureauer vil nogensinde kræve betaling eller anmode om personlige oplysninger med det samme. Få flere oplysninger om svindel.

Rapportér mistænkelig aktivitet

Hvis du finder noget indhold eller en profil, som du mener overtræder vores politikker, skal du straks rapportere det:

Vigtigt! Du kan også indsende en rapport til offentlige myndigheder. Få flere oplysninger om rapportering til offentlige myndigheder.

Sådan håndterer Google Maps svindlere

Vi tolererer ikke svindlere. Google Maps holder konstant øje med upassende indhold. Når vi finder svindlere, skrider vi til handling over for dem, bl.a. i form af:

• Fjernelse af indhold
  • Kontosuspendering
  • Sagsanlæg