Under de kommande månaderna ändras namnet på inställningen Platshistorik till Tidslinje. Om du har aktiverat Platshistorik i ditt konto kan du se Tidslinje i dina app- och kontoinställningar.

Överklaga tvingande åtgärder till följd av policyn för användargenererat innehåll på Maps

Den här policyn har uppdaterats. Du hittar den aktuella policyn här.

I vissa situationer tar vi bort innehåll eller begränsar Google-kontons möjlighet att göra offentliga inlägg när vi identifierar överträdelser av vår policy för användargenererat innehåll på Maps (”innehållspolicyn”) på Maps, Sök och i andra Google-tjänster på webben. Vi kan naturligtvis göra misstag ibland.

Om du anser att vi har vidtagit åtgärder mot ditt Maps-innehåll eller Google-konto på felaktiga grunder kan du överklaga genom att följa stegen nedan.

Obs! Överklagandeprocessen som beskrivs här gäller policyöverträdelser på Maps, men överträdelsen kan inträffa i andra tjänster. För närvarande är det endast möjligt att överklaga vissa typer av överträdelser av innehållspolicyn och Google-konton. Hänvisningar till överklagandeprocessen i aviseringar från Google innebär inte nödvändigtvis att du är kvalificerad att överklaga.

Innan du börjar bör du läsa igenom policyn för användargenererat innehåll på Maps. Du kan även se exempel på förbjudet och begränsat innehåll och aktivitet som kan medföra att innehåll tas bort eller att möjligheten att göra offentliga inlägg begränsas.

Överklaga borttagning av innehåll

Du kan se statusen för ditt Maps-innehåll, bland annat om innehållet har tagits bort till följd av en policyöverträdelse, på din profilsida på Maps. Vi kan ta bort innehåll som direkt bryter mot våra policyer eller om aktivitet i Google-kontot bryter mot våra policyer. Vid de flesta överträdelser kan du överklaga borttagningen av innehåll och följa överklagandeprocessen på din profilsida på Maps.
Obs! Om du raderar eller redigerar innehåll som bryter mot innehållspolicyn efter att ha skickat in ett överklagande avslutas överklagandet.

Överklaga beslut

När vi har fattat beslut om ditt överklagande informeras du om beslutet och något av följande händer:

• Överklagandet godkänns: Om vi hittar innehållet som togs bort på felaktiga grunder återställer vi det.
  • Överklagandet nekas: Om vi fastställer att innehållet bröt mot vår policy förblir det borttaget.
  • Överklagande avbryts: Om det överklagade innehållet exempelvis redigeras eller raderas eller om Google-kontot inte längre kvalificerar sig för överklagande kan överklagandet avbrytas.

Borttagning av innehåll kan överklagas en enda gång.

Överklaga begränsning av offentliga inlägg

Du kan se statusen för ditt Google-konto, bland annat om vi har begränsat din möjlighet att göra offentliga inlägg till följd av en policyöverträdelse, på inställningssidan i ditt Google-konto. Vi kan begränsa offentliga inlägg på grund av beteenden eller innehåll som bryter mot våra policyer. När vi begränsar ett Google-kontos möjlighet att göra offentliga inlägg kan även annat innehåll som publiceras av Google-kontot tas bort.

För vissa överträdelser kan du överklaga begränsningen på inställningssidan i ditt Google-konto. Om innehållet togs bort på grund av en begränsning av offentliga inlägg granskar vi även borttagningen av innehåll som ett led i överklagandet.

Överklaga beslut

Efter att vi har granskat aktiviteten på Google-kontot och fattat beslut om ditt överklagande informeras du om beslutet och något av följande händer:

• Överklagandet godkänns: Om vi kan bekräfta att aktiviteten i Google-kontot följer våra policyer återställer vi kontots möjlighet att publicera offentliga inlägg.
  • Överklagandet nekas: Om vi fastställer att Google-kontot inte följer våra policyer kan dess möjlighet att göra offentliga inlägg förbli begränsat och innehållet i kontot kan förbli borttaget.
  • Överklagande avbryts: Om Google-kontot exempelvis inte längre kvalificerar sig för överklagande kan överklagandet avbrytas.

Begränsning av offentliga inlägg kan överklagas en enda gång.