Ongepaste content markeren en corrigeren

Dit beleid is geüpdatet. Je kunt het huidige beleid hier vinden.

We kunnen content die ons beleid schendt, verwijderen uit Maps-vermeldingen. Lees de onderstaande instructies om ongepaste content in een vermelding te markeren of je eigen content aan te passen als deze is gemarkeerd of verwijderd.

Voordat je begint

Neem het beleid door. Markeer alleen content die in strijd is met het beleid van Google. Markeer geen content die je niet bevalt, maar die wel feitelijk juist en relevant is. Google mengt zich niet in meningsverschillen over feiten tussen verkopers en klanten, omdat er geen betrouwbare manier is om te bepalen wie er gelijk heeft over een bepaalde klantervaring. Lees het beleid voordat je content markeert.

Ongepaste reviews markeren

1. Ga naar Google Maps.
  2. Zoek het betreffende bedrijf aan de hand van de naam of het adres.
  3. Selecteer het bedrijf in de zoekresultaten.
  4. Scroll in het venster aan de linkerkant naar het gedeelte Reviewoverzicht.
  5. Klik onder de gemiddelde beoordeling op '[aantal] reviews'.

1. Scroll naar de review die je wilt markeren, klik op het menu met 3 stippen Three-dot menu vertical en klik daarna op het vlaggetje .

2. Vul het formulier in in het venster dat wordt geopend en klik op Verzenden.

Tip: Als je een review over je eigen bedrijf wilt markeren, lees je Reviews uit uw bedrijfsprofiel op Google verwijderen.

Een verwijderde review corrigeren

Als een review die jij hebt geschreven, is verwijderd, kun je deze misschien zelf corrigeren. Bewerk je review zodanig dat deze voldoet aan het reviewbeleid van Google (verwijder bijvoorbeeld een telefoonnummer of URL).

Google gebruikt machinelearning-algoritmen om reviews te verwijderen die waarschijnlijk ons beleid schenden. Helaas worden er soms ook reviews verwijderd die niet in strijd zijn met het beleid.

Ongepaste foto's en video's markeren

Je kunt foto's en video's markeren voor verwijdering van Maps via een computer of een mobiel apparaat.

Computer

Als je een foto of video via een desktop wilt markeren voor verwijdering van Maps, doe je het volgende:

1. Ga naar Google Maps.

2. Zoek het bedrijf en selecteer het in de zoekresultaten.

3. Klik op een foto of video in het venster dat links wordt geopend. Als er meerdere foto's en/of video's staan, scroll je naar de foto of video die je wilt markeren.

4. Klik linksboven op het menu met 3 stippen Three-dot menu vertical en daarna op Probleem melden. (Als je rechtsboven een vlaggetje  ziet, kun je op dat icoon klikken om de afbeelding te melden.)

5. Vul het formulier in in het venster dat wordt geopend en klik op Verzenden.

Mobiel

Als je een foto of video via de Google Maps-app wilt markeren voor verwijdering van Maps, doe je het volgende:

1. Open de Google Maps-app.

2. Zoek het bedrijf en selecteer het in de zoekresultaten.

3. Swipe naar rechts totdat je de foto of video ziet die je wilt markeren.

4. Tik op de foto of video en tik daarna op het vlaggetje rechtsboven.

5. Vul het formulier in in het venster dat wordt geopend en tik op Verzenden.

Ongepaste vragen of antwoorden markeren

1. Tik naast de vraag of het antwoord op Meer Three-dot menu vertical.
  2. Tik op Ongepaste vraag melden of Ongepast antwoord melden.