In de komende maanden wordt de naam van de instelling Locatiegeschiedenis gewijzigd in Tijdlijn. Als Locatiegeschiedenis aanstaat voor je account, wordt Tijdlijn misschien getoond in de app- en accountinstellingen.

Maps-beleid voor content van gebruikers

Dit beleid is geüpdatet. Je kunt het huidige beleid hier vinden.

Google biedt je mogelijkheden om de wereld om je heen te ontdekken. Content van gebruikers (UGC) voor onze services is bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren, zodat je plaatsen in de buurt en over de hele wereld kunt bekijken en verkennen. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat content die door onze gebruikers wordt gepubliceerd, nuttig is en een goed beeld geeft van de echte wereld.

Het contentbeleid voor UGC voor Maps heeft als doel om enerzijds ervoor te zorgen dat iedereen die bijgedragen content bekijkt, een positieve ervaring heeft en anderzijds de eerlijkheid en betrouwbaarheid van Maps te garanderen. Hoewel de overgrote meerderheid van de miljoenen bijdragen die we dagelijks krijgen, authentiek zijn en kloppen, krijgen we soms ook content die in strijd is met ons beleid. We gebruiken een combinatie van mensen en machinelearning-algoritmen om zulke content op te sporen en te voorkomen dat die door anderen wordt bekeken. In dit beleid wordt uitgelegd wat de criteria zijn voor publicatie van content van gebruikers (UGC) op Maps en wat we doen tegen ongepaste content of content die in strijd is met het beleid.

Bijdragen moeten bijvoorbeeld zijn gebaseerd op echte ervaringen en informatie. Opzettelijk valse content, gekopieerde of gestolen foto's, niet-relevante reviews, lasterlijk taalgebruik, persoonlijke aanvallen en overbodige of onjuiste content zijn allemaal in strijd met ons beleid. Lees Verboden content en beperkte content voor meer informatie over wat wel en niet is toegestaan. Als je content ziet die volgens jou in strijd is met ons beleid of de wet, kun je die melden.

Onze machinelearning-algoritmen scannen bijdragen om content die in strijd is met het beleid, op te sporen en te scannen op signalen van verdachte gebruikersactiviteit. De content die in strijd is met het beleid, wordt verwijderd door onze geautomatiseerde modellen of wordt gemarkeerd voor een verdere beoordeling door getrainde operators en analisten die contentevaluaties uitvoeren die algoritmen zelf waarschijnlijk niet goed kunnen uitvoeren. We verwijderen content omdat die in strijd is met ons beleid of onze servicevoorwaarden, of om aan wettelijke verplichtingen te voldoen.

We implementeren veel andere tools om te voorkomen dat gebruikers ongepaste content kunnen bekijken. Zo schorten we UGC op voor specifieke plaatsen, geografische gebieden en plaatscategorieën. Deze maatregelen kunnen op een reactieve manier worden geïmplementeerd om te voorkomen dat er een sterke toename optreedt in de hoeveelheid content die in strijd is met ons beleid. Ze kunnen ook op een proactieve manier worden geïmplementeerd als wij denken dat dit nodig is om te voorkomen dat er content wordt geplaatst die in strijd is met ons beleid. We kunnen Google-accounts die ons beleid schenden, ook verwijderen of opschorten. Opschorting van content of van de mogelijkheid die een gebruiker heeft om UGC bij te dragen, kan inhouden dat wordt voorkomen dat geüploade content aan andere gebruikers wordt weergegeven.

We updaten ons beleid regelmatig. Vergeet dus niet het van tijd tot tijd nog eens door te lezen.