Översikt över våra hjälpcenter och policyer

Vi strävar efter att ha ett sunt ekosystem för användarbidrag som är tillförlitligt och transparent och som fungerar för användarna. Syftet med det här hjälpcentret är att hjälpa dig förstå Googles policyer när du använder Google Maps.

Policyerna är utformade för att skapa en säker och positiv upplevelse för våra användare och för att innehållet ska följa gällande lagar. Expandera en policy eller ett hjälpcenter nedan om du vill veta mer om vad som omfattas.

Hjälpcenter för Google Maps

• Använda Google Maps: På de här sidorna får du information om hur du kommer dit du ska, hur du använder kartan och andra karttjänster samt hur du kan anpassa eller redigera din upplevelse i Maps.
  • Ändra inställningar: På de här sidorna får du information om hur du kan se kartor på olika språk, förbättra platsnoggrannheten, skydda din integritet och hantera dina uppgifter.
  • Kart- och sökresultat samt rekommendationer: På de här sidorna ser du information om hur resultaten visas baserat på dina inställningar och vilka kontroller som är tillgängliga för att anpassa upplevelsen.

Hjälpcentret för policyn för användargenererat innehåll i Maps

• Så kan ditt innehåll visas på Maps: På de här sidorna ser du hur och var dina bidrag, som recensioner, foton och videor, kan publiceras på Maps. Vi har även riktlinjer för hur du lägger till innehåll i Maps.
  • Förbjudet och begränsat innehåll: De här sidorna innehåller information om bidrag som inte är tillåtna på Maps och ifall det finns begränsningar för inlägg på vissa platser. Du hittar även anvisningar om hur du flaggar potentiellt förbjudet eller begränsat innehåll på Maps för borttagning.
  • Integritet och inställningar: Hur Maps skyddar användarnas integritet och hur du kan justera dina personliga inställningar på Maps.

Hjälpcenter för Google Företagsprofil

• Riktlinjerna för hur du framställer ditt företag på Google: Här hittar du information om hur du hanterar din företagsprofil, vilka regioner som stöds samt våra policyer och riktlinjer.
  • Använda Google Maps för ditt företagskonto: På de här sidorna kan du läsa om hur du kan använda Google Maps för ditt företags behov. Här beskriver vi våra krav på produktgodkännande, hur du kan skydda dig mot bedrägliga samtal, hur det går till att arbeta med tredje part samt information om våra foto- och videokrav när det gäller din verksamhet.
  • Alla policyer och användarvillkor för Företagsprofil: På den här sidan hittar du mer information om ytterligare användarvillkor, som tvistlösning och åtkomst till ditt innehåll. Vi förklarar också hur du kan bidra till en positiv upplevelse på Maps med hjälp av din företagsprofil.

Hjälpcenter för Google Mina kartor

• Skapa personliga kartor samt förbjudet innehåll: På dessa sidor läser du om hur du skapar en personlig karta med Google Mina kartor samt de elva typer av innehåll som är förbjudna när du använder den här funktionen i Maps.

Hjälpcenter för Google Lokalt

• Om Google Lokalt och att uppdatera information: Här får du information om varifrån vi hämtar aktuell information om platser (inklusive företag), till exempel namn, telefonnummer och adress samt hur ändringar och borttagningar kan göras i lokala företagsuppgifter.

Hjälpcenter för Google Local Guides

• Bli guide och information om gruppen: Ger information om hur du kan bli en lokal guide för Google Maps och hur du kan bidra till och förbättra Maps-upplevelsen för användare.

Policy för Street View-bilder som tillhandahålls av Google

• Tillåtet innehåll: Hur vi hanterar olämpligt innehåll och vilka kriterier vi använder för att publicera Street View-bilder i Google Maps.

Policy för tillåten användning av Google Maps-plattformen

• Tillåten användning: På den här sidan beskriver vi de typer av överträdelser som kan leda till en ändring i användningen av Google Maps-tjänster för tredje part.

Ytterligare användarvillkor för Google Maps och Google Earth

• Licensiering och användning: Hur du kan använda Google Maps och Google Earth och specifika saker du får göra. Vi tar även upp hur faktiska förhållanden kan skilja sig från kartresultat och kartinnehåll.
  • Förbjudet beteende: Vilka åtgärder som inte är tillåtna när du använder Google Maps och Google Earth.
  • Uppladdat innehåll: Hur vi kan använda innehåll som du tillhandahåller och laddar upp på Google Maps och Google Earth.

Förstå hur policyer tillämpas

Vi använder en kombination av automatiserad och mänsklig utvärdering för att moderera innehåll som bryter mot dessa policyer. Våra tillämpningstekniker använder algoritmer och maskininlärning som bygger på mänskliga granskares beslut för att skydda våra användare och hålla våra kartplattformar säkra. Mer komplexa och svårbedömda eller allvarliga fall granskas och utvärderas ofta av våra specialutbildade experter.

Vi vidtar åtgärder mot innehåll som bryter mot våra policyer och tar upprepade policyöverträdelser på allvar. Bland annat kan vi avvisa innehåll eller att stänga av konton på grund av upprepade eller allvarliga överträdelser. Vi ser allvarligt på upprepade överträdelser av våra policyer och har ett system med varningar mot berörda användare.

Vi ger information om vårt beslut för alla åtgärder vi vidtar vid överträdelser av policyn. Om ditt inlägg avvisas kan du åtgärda inlägget eller överklaga beslutet. Du kan även överklaga beslut om kontoavstängning. Om du vill överklaga måste du dock vara inloggad på ditt Google-konto.