Oversikt over brukerstøtten og retningslinjene

Vi gjør vårt ytterste for å tilby et sunt økosystem for brukerbidrag som er åpent og pålitelig, og som fungerer godt for brukerne. Hensikten med denne brukerstøtten er at du skal forstå Googles retningslinjer og hvordan de regulerer all bruk av Google Maps.

Vi har utarbeidet disse retningslinjene for å gi brukerne trygge og positive opplevelser og overholde gjeldende lov og rett. Se spesifikke retningslinjer eller avdelinger i brukerstøtten for å finne ut mer om hva de dekker.

Brukerstøtten for Google Maps

• Slik bruker du Google Maps: På disse sidene kan du se hvordan du kommer deg dit du skal, hvordan du bruker kartet og andre karttjenester, og hvordan du endrer eller tilpasser funksjonaliteten i Maps.
  • Endre innstillinger og preferanser: Disse sidene har informasjon om hvordan du åpner kart på ulike språk, forbedrer nøyaktigheten av posisjonen din, ivaretar personvernet ditt og administrerer dataene dine.
  • Kart, anbefalinger og søkeresultater: Disse sidene har informasjon om hvordan resultatene presenteres, basert på innstillingene dine og kontrollene som kan brukes til å gi Maps et personlig preg.

Brukerstøtten for henvendelser relatert til retningslinjene for brukergenerert innhold i Maps

• Slik kan innholdet ditt vises på Maps: Disse sidene har informasjon om hvor og hvordan bidragene dine, blant annet bilder, videoer og anmeldelser, kan publiseres på Maps. I tillegg finner du retningslinjer for innhold som skal legges til på Maps.
  • Forbudt og begrenset innhold: På disse sidene finner du informasjon om bidrag vi ikke tillater på Maps, og om visse steder er pålagt publiseringsbegrensninger. Videre forklarer vi hvordan du rapporterer potensielt forbudt eller begrenset innhold og ber om at dette fjernes fra Maps.
  • Personvern og innstillinger: Se hvordan Maps ivaretar brukernes personvern, og hvordan du kan justere personlige preferanser på Maps.

Brukerstøtten for Google-bedriftsprofiler

• Retningslinjer for hvordan bedrifter skal representeres på Google: På disse sidene ser du hvordan du administrerer bedriftsprofilen din, hvilke regioner som støttes, og retningslinjene våre.
  • Bruk av Google Maps i bedriftskontoer: På disse sidene forteller vi hvordan du kan tilfredsstille bedriftsbehov ved hjelp av Google Maps. Her kan du forvente å finne emner som kravene til godkjenning av produkter, hvordan du kan beskytte deg mot svindlerske anrop og samarbeide med tredjeparter, samt krav til bilder og videoer du vil bruke i forretningsøyemed.
  • Alle retningslinjer for og vilkår for bruk av bedriftsprofiler: Denne siden har informasjon om andre vilkår for bruk og dekker områder som kontotilgang og tvisteløsning. Her ser du også hvordan du kan bruke bedriftsprofilen din til å bidra til positive opplevelser på Maps.

Brukerstøtten for Google My Maps

• Opprettelse av personlige kart, og forbudt innhold: På disse sidene dekker vi to områder: hvordan du kan gi kartene personlig preg via Google My Maps, samt de 11 typene innhold vi ikke tillater ved bruk av denne funksjonen på Maps.

Brukerstøtten for lokale oppføringer på Google

• Om lokale oppføringer og oppdatering av informasjon: Her ser du hvordan oppdatert informasjon om steder (inkludert bedrifter) hentes, for eksempel navn, adresse og telefonnummer, og hvordan fjerning eller oppdatering av lokale oppføringer gjøres.

Brukerstøtten for Google Local Guides

• Slik blir du Local Guide, og informasjon om brukerfellesskapet: Dette er stedet for informasjon om hvordan du kan bli Local Guide på Google Maps og bidra til å forbedre Maps-opplevelsen for brukere.

Retningslinjer for Street View-bilder fra Google

• Akseptabelt innhold: Se hvordan vi behandler upassende innhold, og kriteriene som må innfris for at Street View-bilder skal kunne publiseres på Google Maps.

Retningslinjer for akseptabel bruk av Google Maps-plattformen

• Akseptabel bruk: Denne siden forklarer hvilke typer brudd på retningslinjene som kan føre til at tredjeparter ikke får lov til å bruke Google Maps-tjenestene som før.

Tilleggsvilkår for bruk av Google Maps og Google Earth

• Lisensiering og bruk: Se hvordan du kan bruke Google Maps og Google Earth, samt spesifikke ting du har tillatelse til å gjøre. I tillegg tar vi for oss hvordan faktiske forhold kan avvike fra kartresultatene og -innholdet.
  • Forbudt fremferd: Se hvilke handlinger vi ikke tillater ved bruk av Google Maps og Google Earth.
  • Opplastet innhold: Her forklarer vi hvordan vi kan bruke innhold du sender inn og laster opp til Google Maps og Google Earth.

Om håndhevelse av retningslinjene

Vi bruker en kombinasjon av manuell og automatisk evaluering for å moderere innhold som er i strid med disse retningslinjene. Teknologiene vi bruker for å beskytte brukerne og holde Maps-plattformene trygge, er basert på algoritmer og maskinlæring, som i sin tur er modellert på avgjørelser truffet av menneskelige evaluerere. Mer komplekse, nyanserte og alvorlige tilfeller blir ofte evaluert av eksperter med relevant opplæring.

Vi iverksetter tiltak mot innhold som er i strid med retningslinjene, og vi tar gjentatte brudd svært alvorlig. Etter grove eller gjentatte brudd kan vi for eksempel avvise innhold eller sperre kontoer. Vi tar gjentatte brudd på retningslinjene svært alvorlig og har etablert et system med advarsler for brukere som står bak gjentatte brudd.

Vi informerer deg om avgjørelser vi tar – og eventuelle sanksjoner du pålegges – som følge av brudd på retningslinjene i kontoen din. Hvis innlegget ditt blir avvist, kan du redigere det eller anke avgjørelsen. Du kan også anke avgjørelser om kontosperring. Men for å anke, må du være pålogget Google-kontoen din.