Overzicht van onze Helpcentrums en beleidsregels

We streven naar een gezond ecosysteem voor gebruikersbijdragen dat betrouwbaar en transparant is en werkt voor gebruikers. Met dit Helpcentrum willen we je inzicht geven in het beleid van Google dat van toepassing is op de manier waarop je Google Maps gebruikt.

Met dit beleid willen we een veilige en positieve omgeving garanderen voor onze gebruikers en voldoen aan de toepasselijke wetgeving. Vouw hieronder een beleid of Helpcentrum uit voor meer informatie.

Helpcentrum voor Google Maps

• Google Maps gebruiken: Deze pagina's geven informatie over hoe je op je bestemming komt, hoe je de kaart en andere kaartservices gebruikt en hoe je functionaliteit op Google Maps kunt aanpassen of bewerken.
  • Instellingen en voorkeuren wijzigen: Deze pagina's geven informatie over hoe je kaarten in verschillende talen opent, hoe je de nauwkeurigheid van je locatie verbetert, hoe je je privacy beschermt en hoe je je gegevens beheert.
  • Resultaten en aanbevelingen op Google Maps en Zoeken: Deze pagina's geven informatie over hoe resultaten worden getoond op basis van je instellingen en de beschikbare opties om de functionaliteit te personaliseren.

Helpcentrum voor het beleid voor content van gebruikers in Maps

• Hoe je content op Maps kan worden weergegeven: Op deze pagina's vind je meer informatie over hoe en waar je bijdragen (zoals reviews, foto's en video's) kunnen worden gepubliceerd op Maps. Je vindt er ook richtlijnen voor het toevoegen van content aan Maps.
  • Verboden en beperkte content: Deze pagina's bevatten informatie over bijdragen die niet zijn toegestaan op Maps. Ook bevatten ze informatie over bepaalde plaatsen waarvoor beperkingen voor posten gelden. Daarnaast vind je hier richtlijnen voor het markeren van mogelijke verboden of beperkte content op Maps, zodat deze kan worden verwijderd.
  • Privacy en instellingen: Hier vind je informatie over hoe Maps de privacy van gebruikers beschermt en hoe je je persoonlijke voorkeuren voor Maps kunt aanpassen.

Helpcentrum voor Google Bedrijfsprofiel

• Richtlijnen voor de vertegenwoordiging van je bedrijf op Google: Op deze pagina's vind je informatie over het beheer van je bedrijfsprofiel, ondersteunde regio's en onze beleidsregels en richtlijnen.
  • Google Maps gebruiken voor je zakelijke account: Deze pagina's bieden inzicht in hoe je Google Maps kunt gebruiken voor je zakelijke behoeften. Je vindt hier onder meer informatie over de vereisten voor productgoedkeuring, hoe je je bedrijf kunt beschermen tegen bedrieglijke telefoontjes, hoe je kunt samenwerken met derden en welke foto- en videovereisten er zijn voor je bedrijf.
  • Alle beleidsregels en de servicevoorwaarden van Bedrijfsprofiel: Op deze pagina vind je informatie over aanvullende servicevoorwaarden voor bijvoorbeeld het oplossen van geschillen en toegang tot je content. We bieden ook informatie over hoe je via je bedrijfsprofiel kunt bijdragen aan de positieve gebruikerservaring in Maps.

Helpcentrum voor Google My Maps

• Persoonlijke kaarten maken en verboden content: Deze pagina's bevatten informatie over hoe je zelf een kaart maakt met Google My Maps en welke 11 typen content niet zijn toegestaan als je deze functie gebruikt in Maps.

Helpcentrum voor lokale vermeldingen van Google

• Over lokale vermeldingen en hoe je informatie kunt updaten: Hier vind je informatie over de bronnen van up-to-date informatie over plaatsen (waaronder bedrijven), zoals naam, telefoonnummer en adres. Ook wordt hier uitgelegd hoe je lokale vermeldingen kunt wijzigen of verwijderen.

Helpcentrum voor Google Local Guides

• Local Guide worden en communitygegevens: Hier vind je informatie over hoe je een Local Guide voor Google Maps wordt. Ook wordt uitgelegd hoe je kunt bijdragen aan de functionaliteit en beleving van Maps voor gebruikers.

Beleid voor door Google bijgedragen Street View-afbeeldingen

• Acceptabele content: Hier vind je hoe we omgaan met ongepaste content en de criteria die we gebruiken om Street View-afbeeldingen te publiceren op Google Maps.

Beleid voor acceptabel gebruik van het Google Maps Platform

• Acceptabel gebruik: Op deze pagina vind je de soorten schendingen die kunnen leiden tot een wijziging in het gebruik van Google Maps-services voor derden.

Aanvullende servicevoorwaarden voor Google Maps en Google Earth

• Licenties en gebruik: Hier vind je informatie over hoe je Google Maps en Google Earth kunt gebruiken en wat je specifiek mag doen. Daarnaast leggen we uit hoe de werkelijke omstandigheden kunnen afwijken van de kaartresultaten en -content.
  • Verboden gedrag: Hier vind je informatie over welke acties niet zijn toegestaan wanneer je Google Maps en Google Earth gebruikt.
  • Geüploade content: Hier vind je informatie over hoe we de content gebruiken die je verstrekt aan en uploadt naar Google Maps en Google Earth.

Informatie over de handhaving van het beleid

We gebruiken een combinatie van geautomatiseerde en door mensen uitgevoerde evaluatie om content te modereren die in strijd is met deze beleidsregels. Onze handhavingstechnologieën gebruiken algoritmen en machine learning, gemodelleerd op beslissingen van reviewers, om onze gebruikers te beschermen en onze Maps-platforms te beveiligen. Onze speciaal getrainde experts beoordelen en evalueren vaak de complexere, genuanceerdere en ernstigere gevallen.

We ondernemen actie tegen content die onze beleidsregels schendt en nemen herhaalde overtredingen uiterst serieus. We kunnen bijvoorbeeld content weigeren of accounts opschorten voor herhaalde of ernstige schendingen. We nemen herhaalde overtredingen van ons beleid uiterst serieus en hebben een waarschuwingssysteem voor overtreders die herhaaldelijk in de fout gaan.

We geven je informatie over onze beslissing voor alle handhavingsmaatregelen die we nemen voor beleidsschendingen. Als je post wordt afgewezen, kun je de post corrigeren of bezwaar maken tegen de beslissing. Je kunt ook bezwaar maken tegen een beslissing over de opschorting van je account. Als je bezwaar wilt maken, moet je zijn ingelogd op je Google-account.