Kom i gang med betalingsalternativer for kollektivtransport

Google Maps har funksjoner som gjør det enklere å finne billettalternativer for turer med kollektivtransport.

Slik rangerer vi betalingsalternativene for kollektivtransport

Når det finnes flere billettalternativer, rangerer Google Maps trafikkselskapene ut fra disse faktorene:

• Nøyaktighet av data: Trafikkselskaper som gir nøyaktige data om avgangs- og ankomsttider i sanntid, rangeres høyere.
  • Popularitet: Billettalternativene prioriteres ut fra konverteringsfrekvens.
  • Brukervennlighet: Basert på hvor brukervennlig leverandørens betalingsprosess er.

Generelt sett er den viktigste faktoren nøyaktighet av data, for at brukerne alltid skal få så nøyaktige reisedata som mulig på Google Maps.

For å kunne vise deg disse resultatene samarbeider Google Maps med mange billettleverandører, for eksempel trafikkselskaper, operatører og tredjepartsforhandlere. Det er ikke sikkert at alle tilgjengelige partnere vises i resultatene.

Under «Info om selskapet» finner du billetter for selskaper som ikke gir informasjon om avgangstider i sanntid. Informasjon om turen blir forhåndsutfylt hvis leverandøren tillater det.

Basert på leverandørens innstillinger kan du kjøpe og lagre billetter via Google Wallet. Betalingsprosessen varierer etter billettype.

• Trafikkselskaper som godtar betalinger som gjelder for flere selskaper: Du kan betale kontaktløst med betalingsalternativet du foretrekker.
  • Trafikkselskaper som godtar betalingskort som gjelder for ett selskap: Du kan kjøpe, legge til og fylle på reisekortet ditt direkte i Google Wallet.
  • Reisekort slik som visuelle billetter og strekkodebilletter: Du viderekobles til leverandørens nettsted for kjøp, der du kan lagre billetten i Google Wallet.

Finn billettene du har kjøpt, i Google Wallet

Hvis du slår på «Bruk kort og billetter på Google» og «Administrer data for kort og billetter» under «Dataene dine i Wallet», kan du se billettene du har kjøpt. For de fleste billetter kan du velge kontaktløs betaling for turen. Du får også tilgang til og kan bruke strekkode- og QR-kodebilletter fra Google Wallet.

Billetter som kan brukes for flere selskaper

I enkelte regioner kan billetter som kjøpes fra ett trafikkselskap, brukes for andre selskaper i den aktuelle regionen. Før du kjøper billett til en tur via Google Maps, anbefaler vi at du sjekker om eventuelle billetter du har tilgjengelig, er gyldige for kommende turer. Du kan også kontakte billettleverandøren for å sjekke dette.

Når du kjøper billett via Google Maps, dekker billetten minst den angitte delen av turen. I noen tilfeller dekker billetter også andre deler av turen. Kontakt billettleverandøren for å sjekke.

Mer informasjon om betaling for kollektivtransport

• Spesialpriser for barn og skoleelever er ikke inkludert ennå.
  • Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Google Maps for Android-mobilenheter. Alle land og regioner er inkludert, under forutsetning av partnertilgjengelighet.