Començar a utilitzar les opcions de pagament de transport públic

Google Maps ofereix funcions que us ajuden a trobar opcions de bitllets en trajectes de transport públic.

Com classifiquem les opcions de pagament de transport públic

Quan hi ha diverses opcions de bitllets, Google Maps classifica les empreses de transport públic segons els factors següents:

• Precisió de les dades: les empreses de transport públic que proporcionen dades d'hora de sortida i d'arribada precises i en temps real es classifiquen en una posició superior.
  • Popularitat: les opcions de bitllets es prioritzen en funció dels seus percentatges de conversió.
  • Comoditat: es basa en la senzillesa de l'experiència de tramitació de compra que ofereix el proveïdor.

En general, el factor més important és la precisió de les dades, a fi de garantir que els usuaris tinguin sempre les dades de transport públic més precises a Google Maps.

Per mostrar-vos aquests resultats, Google Maps col·labora amb molts proveïdors de bitllets, com ara empreses de transport públic, operadors i distribuïdors externs. És possible que els resultats no reflecteixin tots els partners disponibles.

A "Informació de l'empresa de transport públic", podeu trobar bitllets d'empreses que no tenen informació de sortida en temps real. La informació del trajecte es preemplena si el proveïdor ho permet.

En funció de les preferències del proveïdor, podeu comprar i desar bitllets mitjançant Google Wallet. L'experiència de pagament varia segons el tipus de bitllet.

• Empreses de transport públic que accepten pagaments de circuit obert: podeu pagar sense contacte amb la vostra opció de pagament preferida.
  • Empreses de transport públic que accepten targetes de pagament de circuit tancat: podeu comprar, afegir i recarregar la targeta de transport públic directament a Google Wallet.
  • Passis de transport públic, com ara bitllets visuals i de codi de barres: se us dirigeix al lloc web de compres del proveïdor, en què tot seguit podeu desar el bitllet a Google Wallet.

Trobar els bitllets comprats a Google Wallet

A "Les teves dades a Wallet", si activeu "Utilitza passis en tot Google" i "Gestiona les dades dels passis", podeu veure els bitllets comprats. En el cas de la majoria de bitllets, podeu utilitzar el telèfon per pagar sense contacte el trajecte. També podeu accedir als bitllets de codi QR i de codi de barres i utilitzar-los des de Google Wallet.

Bitllets de diverses empreses

En algunes regions, els bitllets comprats a una empresa de transport públic poden ser vàlids per utilitzar-los amb altres empreses de la regió. Abans de comprar un bitllet per a un trajecte a través de Google Maps, us recomanem que comproveu els bitllets que ja teniu i la seva validesa per a propers trajectes. També podeu contactar amb el proveïdor de bitllets per confirmar-ho.

Quan compreu un bitllet a través de Google Maps, com a mínim cobrirà la part indicada d'aquest trajecte. És possible que els bitllets també cobreixin altres parts del trajecte. Contacteu amb el proveïdor de bitllets per comprovar-ho.

Més informació sobre els pagaments de transport públic

• Encara no s'inclouen els preus especials per a infants ni estudiants.
  • Aquesta funció només està disponible a Google Maps per a mòbils Android. Tots els països i regions s'inclouen d'acord amb la disponibilitat dels partners.