Alertes SOS: mapes d'inundacions sobtades

Podeu trobar mapes d'inundacions sobtades amb estimacions de les zones afectades quan es produeix una inundació. Aquests mapes us poden ajudar a protegir-vos i estar al corrent durant una crisi. Obteniu més informació sobre les alertes SOS de Google.

D'on obtenim les dades

Utilitzem dades de satèl·lit de fonts com el satèl·lit Copernicus Sentinel-1 de l'Agència Espacial Europea. Aquest satèl·lit produeix una imatge de radar d'obertura sintètica (SAR) que els nostres algoritmes utilitzen per calcular l'àrea inundada.

Quan s'actualitzen els mapes

Actualitzem els mapes d'inundacions quan hi ha una imatge de satèl·lit nova disponible. Quan es captura una imatge, tarda unes quantes hores a aparèixer als nostres sistemes. Podem arribar a tardar uns quants dies a generar una imatge de satèl·lit que puguem utilitzar. Si la nostra imatge disponible més recent és de fa més de 72 hores, normalment deixem de mostrar-la fins que n'hi hagi una de nova disponible.

Precisió dels mapes

És difícil reconèixer les zones inundades i no inundades d'una imatge de satèl·lit, de manera que de vegades poden haver-hi errors. Per exemple, és possible que els mapes no puguin mostrar les inundacions en boscos densos o en zones urbanes. En el cas d'una imatge mitjana, estimem que aproximadament el 80% de l'àrea inundada suggerida és precisa. No es fa cap previsió que les àrees que no estan marcades com a inundades siguin segures, ja que no podem mostrar mapes de boscos densos i àrees urbanes.

Un mapa no està disponible

En alguns casos, és possible que no veieu cap mapa d'inundacions. De vegades, no hi ha cap imatge de satèl·lit disponible o la imatge no genera un mapa qualificat.