Delta i en lokalsamhällesutmaning i Google Maps-appen

Du kan delta i lokalsamhällesutmaningar för att stödja lokala företag, dela med dig av dina favoritplatser och tjäna bonuspoäng i Google Maps-appen. Om det finns en lokalsamhällesutmaning som passar dig hittar du den på fliken Bidra.

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig i vissa länder.

Delta i en lokalsamhällesutmaning

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bidra längst ned.
  3. När du hittar avsnittet Lokalsamhällesutmaning trycker du på Så fungerar det.
  4. Om du vill delta i den lokala utmaningen trycker du på Gå med.

Bidra till en lokalsamhällesutmaning

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Fortsätt besöka dina favoritplatser.
  3. Förbered ett inlägg om platser som visas på sidan för lokalsamhällesutmaningen. Beroende på typen av utmaning kan du lägga till foton, betyg, recensioner eller till och med föreslå en ändring.

Tips! Du kan tjäna poäng för varje inlägg. När du når en milstolpe under en utmaning kan du tjäna bonuspoäng. Läs mer om poäng, nivåer och märken.

Hitta dina bidrag till den senaste lokalsamhällesutmaningen

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på Bidra längst ned.
  3. Tryck på Se bidrag på kortet Utmaning avklarad.

Tips! När den senaste lokalsamhällesutmaningen är slut kan du se en sammanfattning av dina personliga bidrag i upp till en vecka.

Läs mer om milstolpar för lokalsamhällen

• Du får en avisering när lokalsamhället som helhet når en milstolpe.
  • Om dina bidrag har hjälpt lokalsamhället att nå den milstolpen får du en belöning.
  • Om dina bidrag hjälpte lokalsamhället att nå en tidigare milstolpe får du ingen belöning för den aktuella milstolpen.
  • Du kan hämta din belöning när som helst efter att du har nått en milstolpe som du har bidragit till fram till en vecka efter att utmaningen avslutats.